ayar vidası arkada merceğin hemen üstünde arkadaşım.ben sorunsuz yapmıştım.
Herkese merhaba,
Dün 5-6 aydır almayı planladığım dayline farlarımı sonunda aldım. Ancak ayar yaptıramıyorum çünkü yükseklik ayar vidasını farın altına doğru koymuşlar. Far ayarı yapan usta da ben de o vidaya ulaşamadık. Kullananlar bu ayarı nasıl yaptırıyorlar? Bir yöntemi var mı? Far aşağıda resmi gözüken far. Herkese şimdiden teşekkürler.
![]()
ayar vidası arkada merceğin hemen üstünde arkadaşım.ben sorunsuz yapmıştım.
O vida sag-sol ayari yapiyor. Baya yuklu miktar yukari kalkmasi gerekiyor.
Edit: uzun huzmesinin oradaki vida sag-sol, mercegin hemen arkasindaki sanirim yukseklik ayari. Ancak oraya ulasamiyoruz
Konu denizhamamcioglu tarafından (02/10/2011 Saat 16:00 ) değiştirilmiştir.
merceğin tam arkasında anahtar çok zor girmiyor önündede hiçbir engel yok zaten çevirirken baya bir çevirin çok ufak hareket ediyor.
yaparız be ya aldığın anahtar takımı bir işe yarasın bare![]()
![]()
Bugün far ayarımı yaptırdım. İleri de bu farı alıp takacaklar için bilgi niteliğinde olsun. Yapılış şekli şöyle:
1) Tampon komple sökülür.
2) Tampon sökülen yerde bırakılıp far ayarcısına gidilir.
3) Far ayarcısında makinayla farların hizasına bakılır.
4) Ayarlama gerekiyorsa far komple sökülür. Yükseklik ayarı yapılır.
5) Far yuvasına sabitlenip tekrar makinada tekrar kontrol edilir.
6) Eğer hala ayarsızsa 4 üncü maddeye geri dönülür.
7) Tüm ayarlar bittikten sonra farlar geri takılır, sabitlenir.
8) Tampon geri takılır.
Toplam maliyet: Tampon sökme takma 20-30 TL arası. Far ayarı 5-10 TL arası.
bu arabaların şu far olayına gıcık oluyorum, nedir abi bu tampon sökme işi. biraderin 2010 Polosu var bir far değişim olayı var oturur ağlarsın, 2 vida sök şık diye gelsin eline far. bizimki tam zulüm...
Punto Evo 1.4 Dynamic S&S Dualogic
FG Monster 4x4 1/6 Off-Road
Revo 3.3 4X4 1/8 Off-Road
bu farlarda ayar için tamponu sökmeye gerek yoktu
Motor önündeki plastik parçanın şase ile bağlantısı vidaya ulaşmayı engelliyor. Her türde anahtar, lokma takımı, cırcır denememize rağmen ulaşamadık. Ne alttan ne de üstten herhangi bir geçiş var. Yükseklik ayar vidasının fotoğraflarını yakın zamanda çeker bu başlığa eklerim.
biz savaş abinin farlarını ayarlarken tampon sökmemiştik zaten gerekte yoktu gayet rahat ulaşabildik sizinki farklı galiba
Valla Sonar marka benimki. Bir ara piyasada bunların Junyan, FK ve Dectane olanları falan da vardı. Onlardan olabilir belki Savaş Bey'inki. Bu akşam fotoğraf ekleyeceğim. Belki bilmediğim bir şey vardır.
Deniz ne yaptin senulaailiyor nasil ulasilamaz cok tuaf .. Savasin kullandigida sonar day line sonarin tum urunleri ayni.. Neyse gule gule kullan
![]()
Abi yarın geleyim o zaman, hem nasıl ulaşılacağını öğretirsin, hem de hazır ulaşmışken sağ farın azıcık yukarı kalkması gerekiyor
Bu arada merak edenlere resimler: Kırmızı daire içerisindeki vida yükseklik ayarı vidası.
Ayar vidası 1 numara ile işaretlediğim bölgenin 2 numarayla birleştiği yerin arkasında kaldığı ve orada devasa bir vida+şase olduğu için alttan elimi sokamıyorum. Çok ufak bir anahtarla (8 numara sanırım) üstten vida tutturulabiliyor. Ancak alanın darlığı nedeniyle döndürülmüyor. Sadece yerleştirebiliyorsunuz. Bilmediğim bir taktik varsa bir şey diyemeyeceğim ancak benim mantığım bunun bu şekilde ayarlanmasının mümkün olmadığı yönünde.
doğru savaş abinin farları FK dı ama resimlerden gördüüğüm kadarıyla biraz daha aşağıda gibi.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri