Açıklama için teşekkürler.2010 dan sonra minimum olduysa güzel. Umarım hiçbir punto sahibi bu hatadan kaynaklı sıkıntı yaşamaz.
Hedefi Olmayan Gemiye Hiçbir Rüzgar Yardım Edemez...
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Zeynel cevap için teşekkürler...
Sıraladığın listeye, lastik havalarında herhangi bir sorun olmamasına rağmen seyir halindeyken direksiyonun sola çekmesinide ekleyebilirmiyiz?..
Yaklaşık 1 haftadır böyle bir sorun yaşıyorum...Bunla ilgili servise gittiğimde yürüyen aksamında bir sorun olmadığı söylendi...
Bu sorunun cevabı sevgılı Coskun abımızde dıye dusunuyorum ,Direksıyonun sola cekmesı rotbaslarından,rottan olabılır ama ama cıtyde dıreksıyon kendı kendıne donuyor dıreksıyon zor soru geldıbenım aracta sola -saga cekme yoktu ama cıty bozuktu dedıgım gıbı sordugun soruya net cevap veremıyorum ne yazıkkı cunkı emın degılım ama cıtyden sola cekse arac uyarı lambası yanar
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
kesinlikle birmotada gidin derim ben daha da olmazsa fiat çağrı merkezine bir danışın boşuna o parayı vermeyin derim.
zeynel abi selamlar,bi sorum olucak
uzun yol yapıyorum hergün (130 km günlük) çok fazla şehir içi kullanmadıgım için city mode u kapattım alır almaz,senin yazılarını da okudum 2010 dan sonra 11 lerde neredeyse hiç duymadım yazmışsın kendi kendime dedim neden böle bir özellikten faydalanmıyorum o zaman?
sence uzun yolda bir sıkıntı yaratır mı?
2010 yılında sadece ıkı kısının cıtysı arızalanmıstı onlarda garantıden hallettıler, zaten 50 km hızdan sonra cıty kendını kapatıyor yanı cıty motoru cok az aktıf oluyor zaten cıty olayı park ederken ,sıkısık sehır ıcı trafıkte daha rahat manevra yapmak ıcın surucuye kolaylık ıkı yıldır herdaım acık uzun yok ,sehır ıcı ozellıkle hızın 10km ye dustugunde dıreksıyonu hıssedıyorsun.Bu gune kadar kullanmamıssın sert dıreksıyona alısmıssın sımdı cıtyle gıtmek sana garıp gelebılır abım,enıstem cıtyı anında kapatır bınınce ne lanbu dıreksıyon elımızden kayacak gıbı der onların aracta cıty yok ama bende cıtye alısmısım nelan bu dıreksıyon kazık gıbı olmus boyle dıreksıyon olurmu dıye acıyorum.
Cıtydekı olay bence manvra yapar ıken dıreksıyonunuzun en az ınsan gucu ıle cevrılmesı olaybu sadece kolaylık .
Arkadasım cıty acık veya kapalı olması bozulmasına etken degıl kapalıykende bozulursa aynı sıkıntı acıkkende bozulursa aynı sıkıntı hemende bozulabılıyor yıllarsonrada yada 10 yıl sonrada olabılıyor veya hıc olamyada bılır.
Cıty kullanımı bence kısıyle alakalı cıtyde rahatım dıyorsan ac kullan yok cıty kapalı ıken rahatım dıyorsan hıc kullanma.
uzun yolda cıty arızasını hıc yasamadım ama yasayan ınsanlar dıreksıyon saga-sola cekıyor ,dıreksıyon kıtlendı hıc oynamıyor kazalardan cok zor kurturdum ,azkalsın kaza yapacaktım dıye anlattılar benım basıma gelmedı yuksek hızda kıtlenme ınsanların yazdıklarını anlatıyorum ama herdaım yuksek hızlara cıkmıyorum (yasal hız sınırı asmıyorum ) ne olur olmaz dıye aracım 183 km gordu zamanında ozaman tırstım ulen cıty bozulursa dıye ama cıtyde hemen oyle pat dıye bozulup kıtlemıyor ,dıreksıyon mılındekı asınmadam oluyor gıbı dersek bellı bır noktada asınma oldugunda arac zaten uyarı verıyor dıreksıyon sertlesıyor sende halen ben gelıyorum dıyen cıty arızasına ragmen yuksek hızlara cıkarsan gereklı bakımını yapmazsan elbette kaza olur dıye dusunuyorum .
Insanın basına gelmeden bılemeyız bundan dolayı cok hızlı gıtmemek gerekıyor normalde de cok hızlı gıdıldıgınde arac kontrolunu kaybetme rıskımız var
Konu ZAK1980 tarafından (02/10/2011 Saat 16:35 ) değiştirilmiştir.
Zeynel KARACAN
Yan çizmeyi severler... 2004 model Fiat Panda'da başıma gelmişti city arızası. GP gibi örnek çok olmadığı için servis 2000TL civarı para istemişti. Fiat çağrı merkezini arayıp, bu sorunun kronik olduğunu (GP'larda sıkça görüldüğünü) sisteminin Panda-GP aynı olduğunu bu nedenle ücretsiz değiştirilmesini talep ettiğimi, eğer değiştirilmez ise hukuki yola başvuracağımı ilettikten 1 gün sonra servis telefon ile arayarak ücretsiz değişim için çağırmıştı![]()
bugün buca gediz tarafına gitmem gerekti,dedim dur şunu bi açaym.
aracın direksiyonu zaten yumusak bunla ayrı bi yumusak oldudireksiyon resmen turlar atıyo oldugu yerde,sevdim baya ben bu olayı
zırt pırt aç kapa yapayım istemiyorum,bu bedava degiştirme olaylarını duydukçada aç kullan madem aracının böyle bir özelliği var diyorum bozulursada biraz ugrasınca değişiyor zaten
not:hızı sevmeyen birisiyim,zaten motorda yeni daha 1000km bile olmadı diye hiç zorlamıyorum max 115 gördüm su ana kadar
3. city motoru arızası yolda gibi geliyor banada..son zamanlarda direksyonu cevirirken bir surtme sesi var direksyonda ...
onrky
1.4 starjet 95hp
yolda giderken zaman zaman araba sola çekiyo bu cty arızasındanmıdır yok sa lastik hava basıncından mıdır sürekli kontrol ettiriyorum hava basınçlarını ilginç olan belirli bir süre sonra kendiliğinden düzeliyor. cevap için şimdiden teşekkürler.
yapacak bişey yok tamiri mumkun değil mutlaka değişmeli
değiştir faturanı al doğru tüketici haklarına benım evrağıda eki ne koy tüketici haklarına git ama ödeme rakamının 900 tl geçmemesine dikkat et gecerse meye vermen gerekir uğraşmalısın ama 900 altında ise tüketici hakları faizi ile birlikte alıyor ben icra yolu ile faizi ile birlikte ile bu hafta alacağım
endişelerini direk burayya yazma pm arkadaşlarma paylaş yardım al yanılmıyorsam burayı takip ediyorlar endilendiğin bir durum olursa ordan vurmaya başlıyor muşteri hizmetler haberin olsun
bu benım sahsi fikrim
Konu gemlikli_55 tarafından (03/10/2011 Saat 15:01 ) değiştirilmiştir.
benim duyduğum arkadaşlar hareket halinde iken çok küçük hareketlerde bile city düğmesine basmayın tamamen durmuş olmak gerekli diye biliyorum ayrıca bozuk yolarda da açmamayı tercih ediyorum
değil bozuk yolda otobanda bile kapalıyken gırt gırt diye ötüyo istanbul anadolu yakasında bir muhatab bulamadım
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri