2006 yılı üretilen fiat araçların genel bir problemi mi bu? Eski kasa puntom var ama daha city arızası görmedim
2006 yılı üretilen fiat araçların genel bir problemi mi bu? Eski kasa puntom var ama daha city arızası görmedim
69.000 km'de olan 2006 model aracımda pazar günü ekranda "Have Power Steering,check handbook" uyarısı verdi ve kırmızı direksiyon ışığı yandı. City arızasının belirtileri olan direksiyonda sağa yada sola kendi kendine dönme, dönerken zorlanma veya ses çıkartma gibi belirtiler gözükmüyor. Bu durumla ilgili ne önerirsiniz. Aracımın bakımları serviste yapılmıyor ayrıca, bunun bir dezavantajı olacak mıdır parça değişimi söz konusu olursa?
Farkli farkli olabiliyor belirtileri mesela benimkinde isik daha yeni yandi anak ven adigimdan beri direksiyonla ugrasiyorum sol trafa bir parmak hareketiyle donuyor saga normal okadar uyuz bir ses cikariyorki cileden cikariyor beni zarrr zurrr edip duruyon direksiyon isigim yandiginda ise direksiyon donmuyor iki kisi anca cevirir kontagi kapatip actimmi duzeliyor kimi arkadaslarda sertlik olusuyor sadece kimisindede sedece ses size onerim dirwksiyonda garip seyler goruyorsaniz derhal servise gidin sizi asla bakimi disarda yaptirdiniz yapmiyoruz diyemezLer cunku bu arabalar fabrika hatali hayati tehlikeniz var Allah korusun ve fiat bunlari yapmak sorunda ben 80 tl iscilik vererek yaptiriyorum elimde bir evrak olmasi icin isterseniz onuda vermezsiniz bilginiz olsun
Gurcan bu sıkıntıyı en cok yasayan 2006 modeller zaten forumda genelde 2006 modele fiat zorluk cıkartmıyor gıbı geldı ücretsız degısenlerın coguda 2006 genelleme yapar ısek ,servıs bakımının bence bır onemı yok cunkı aracı aldıktan sonra 10 bınde dahaı bakıma gıtmeyen servıs yuzu gormeyen aracların dahı citylerı iyiniyet kapsamında ucretsız degıstı.Cıty uyarı ısıgın yansmıs olabılır bu uyarı ısıgı sureklımı yanıyor ve sonmuyor önemlı olan o çünki city motoru ısınmıstır,zorlanmıstır bundan dolayıda yanıyor bu ısık ama sureklı yanıyor ıse cıty arızasıdır .
Dıger belırtılerı oolmaya bılıyor soylekı benım aracta saga,sola,tıkırtı,zorlanma falan fılan hıcbırı olmadı sadece cıty ısıgı yandı bende baktım 1 gun gectı aradan hıc sonmuyor servıse gıttım cıty arızası dıreksıyon degıstı.
Fiat senı sıkıstırabılır servse gıtmedın dıye,veya servıse gıt aracın bakımını yaptır yapılır ıkendeucretsız degıstırelım dıyede ayak cekebılır hıcbırıne kanma servısın önunden bır kez dahı gecmeyen araclar yapıldı ucretsız
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
Sorun tamamdir arkadaslar bugun parca degisimi gerceklesti yasaain city problemsiz hayat dudullu imes e kapisi karsisi oska otomotovde yaptirdim 80 tl iscilik odedim fatura elektro kumanda direksiyon sokme takma diye kesildi bilginize servise dersinize calisip gidin yeter
ben tamamen ücretsiz değiştirdim 2006 modeldi benimkide geçen sene ücretsiz değiştiler
Fatih slm,hayırlı olsun bir şey sorucam direksiyon ağır dönüyormu eskiye oranla benimkisi çok sert menunum inşallah yumuşamaz sende durum nedir?
hayırlı ugurlu olsun kardesımdarısı inş başıma .kazasız belasız
benim direksiyondan stabilize veya bozuk yola girince takır tukur sesler geliyo bende servise uğramayı düşünüyorum bu arızanın bu konu ile ilgisi varmıdır ayrıca yolda bazen araba sola çekiyo usta lastik havalarındandır dedi ama
sürekli sola çekmesi garip geldi
fatih hocam oska da yaptırmışsın bana yakın ama ben kapı kolları için gittim yok öyle bişi dediler sonra başka bir servisi aradım uzak da olsa gideceğim aynı zamnada kapı kollarınada baktıracağım sana zorluk çıkardılarmı
simdi bir kat daha mutlu oldum.hadi hayırlı olsun
İnan hala yok oyle birsey diyorlarmusteri memnuniyeti icin yaptik diyorlar
Ben dedim onlara city arizasi olan 100 150 kisi taniyorum diye ne de olsa bu sitede hemen herkeste var hocam sen bidaha git oraya bi arkadasimda gelmis buraya halletmissiniz desene sadece iscilik almissiniz diye de belirt ama gerci nereye gitsen bunu halletmek zorundalar
benim aracımda 2006 model 101000 km de.ama fiat %50 %50 diyor.
ben ne yapabilirim.?
fatih hocam senin punto kaç km de?
servisten aldığın faturayı yayınlayabilirmisin?
Panelde direkisyon lambası yanıyor ve direksiyon sertleşiyor.kilitlenme durumu olmaz diyorlar ama ancak direkisiyon eski kamyon direkisyonu gibi
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri