Yada S&S bir yere kaçmiş :)
Printable View
Dualogic fiyatına göre güzel bir icat. Çift kavramalı otomatikler çok daha konforlu ama ücretleri de ona göre.
Aklıma chip box geldi araç gitmiyor dendiğinde. Ben taktım 1.3 otomatik linea aracıma.
Şehir içinde araç çok daha atak oldu. Zaten uzun yolda keyifliydi..
Bu kadar arkadaşımız dostumuzun yorumunun üzerine artık yorum yapmama gerek yok gibi , araç atak değil diyenlere bir foto ekleyeyim (yalnız bu foto izmir-çeşme yolunda inanılmaz bir rüzgarlı havada çekilmiş bir fotodur, araç neden gitmiyor diye şüphelenmiştim, müziğin sesini kısınca rüzgarın şiddetini anladım ve gazı kesmiştim)
Emrullah hocam serilik başka max. hız başka..bir laf vardır beygir araç sattırır asıl önemli olan tork..otomatik araçlarda tork herzaman manuellere göre biraz daha geride kalır ki bu çok normaldir zaten onun için vitesi övmek yada sövmek bence saçma..kronik arızaları var mı var elbette..tam otomatik gibi olması beklenemez ki...önemli olan elindeki makineden en iyi verimi almak..
adam benim aracım şöyle böyle diyor herkes bir ağızdan ama benim aracım böyle ama benim aracımın vitesi öyle değil öbürü diyor ama benim s&s im şöyle..arkadaşlar adam kendi aracınının sorununu yazmış ve sormuş acaba ben mi yanlış kullanıyorum diye bunda ne kötülük var ki? yukarıda çok ayıp yorumlar da var birşeyler kaçmış falan gibi yapmayın Allah aşkına forumun seviyesi kaçıyor yazan arkadaşlara ayıp oluyor bu forum çok göz önünde olan bir forum biraz daha dikkatli yazalım..
s&s çaliştiğinda rampada aracın kaçması sorun değilki katologta kocaman yazıyor rampada vitesi (+)-(-) yönünde hareket ettirerek çaliştirin aracı diye
2.si S&s biryerine kaçmiştir yazmadım S&S biryere kaçmiştir yazdım.burda argo bir tabir yokki önce yazılanı anlayıp sonra seviyeyi testedin
Ya üstad o kardeşimiz aracın acemiliğini çekiyor onu kasteddim ayrıca araç gitmiyor kalkışta ağır kalıyor diyor, yani dizel araç kullanmayanlar ilk kez dizel kullanınca afallıyorlar, benimde ilk aracım benzinliydi dizele geçince şok oldum ancak ileri viteslere geçnce ne kadar atak old anladım, bir atasözüyle alıntı yapmak istiyorum yorumlar için özellikle benim yorumum "öküzün altından buzağı aramayın" ben atikliğini performanslığını güçlülüğünü on plana çıkartarak gözlemlerim deneyimlerim sonucu yorumlarımı yaparım, ne kimseye ters cevap ne de başka bi amaçlı yorum yapmam , ha tutupta vatandaş alakasız yorum yapıyorsa yorumuma karşın veya beni aşağılıyorsa cevabınıda vermekten çekinmem, diyebilirim ki fiat araçlarının içinde 1.6 dizeller (kullanmadığım için) hariç diğer tüm dizel ve benzinlilerin en güçlüsü, özellikle puntoların içinde, dizel bir araçtan ilk kalkışta performans beklenmesi abesle iştigal...
Kıvanç bey ben çok iyi anlıyorum yazılanları merak etmeyin fakat sizde biraz araçlar hakkında yada şöyle söyliyim evolar ile ilgili arkadaşlarımızın gözlemlerine karşı biraz makul olun bence..madem öyle gocunmanıza da gerek yok o zaman yorumum geneldir..
Emrullah bey altta yazdıklarımın kesinlikle sizinle alakası yok sadece ben hız ile ilgili yorumunuza karşı üst paragraftakı yazıları yazdım ondan sonrası genel anlamda yazılmış birşeydir üstünüze alınmayın sizi tanıyorum zaten :)
sayın Tayfun bey yorumunuzu yaparken" yukarıda ayıp yorumlar var birşeyler kaçmiş falan " yazıyorsunuz.O yazınızın 2-3 satır üstünde benim yorumum var.
benim yazdığım şey basit bir espiri hakaret ima yada küfür anlamı güdülmiycek bir basit bir espiri " Yada S&S bir yere kaçmiş "
S&S bir yere kaçmiştir ile S&S bir yerine kaçmiştir epey ayrı sözler.Gocunduğum falanda yok benim yorumumun altına cümlemden yanlış bir alıntı yaparak ithamda bulunmanız aynı benim yapmadiğim "S&S bir yerine kaçmiştir " yorumu kadar yanlış bir yorum
Farkındayım alt kısımdakilerin bana ait olmadığını, ben sadece 95 liğin veya genel konuşulan dizelin gitmeme sorunu veya kalkış sorunundan bahsedenler için genel bi açıklama yapmak istedim, az önce dışardan geldim, birinin evosuyla işyerine bırakıldım, yağmur yağıyordu çünkü, o arkadaşta beni tatmin etmiyo abi dedi, bende dedim ki daha demin forumda tartıştık, ya dedim senin önceki araçların benzinli ve atak araçlardı bundan o performansları bekleme dedim , gülüştük :)
Yanlış bilgi olmasın hemen düzeltelim:
Dualogic şanzıman düz şanzıman ile aynı dişli oranlarına sahiptir, yani motorda üretilen AYNI miktarda TORK'un etkisi tekerle düz vitesteki kadar iletilmektedir.
Dualogic sadece vites değiştirme hızında geri kalmaktadır yani tork mork karıştırmayın ;) TORK ya da BEYGİR yönünden bir eksiklik yok manuel vitese göre ;)
Hatta 95BG multijet öncelikle max torkunu 1500rpm'de verdiği ve 95bg olduğu için 75 -90 lık multijetlere göre her türlü daha saha saglam kaçacaktır. ;)
Sözümün gittiği yer açık da vinci nin şifresi değil yetişkin her insanın rahatlıkla algılayabileceği açıklıkta 5 kelime 1 noktadan oluşan yalın bir cümle
tayfun bey sizede düşen okuduğunuz şeyin ne olduğunu anlamadan birkişiyi eleştirmemek eğerki o hatayı yaptıysanız her medeni insanın yapması gereken şeyi yapıp özür dilemek
Kıvanç bey ben özür dilemeyi çok iyi bilen bir insanım forumdaki mesajlarımı taradığınızda da hatam var ise özür dilediğimi çok iyi göreceksiniz..halen daha laflarınızın nereye gideceğini ölçüp biçmeden konuşuyorsunuz anlaşılan o ki siz bu üslubunuza devam edeceksiniz onun için ikili münasebete girmek istemiyorum daha fazla iyi günler..
Allah kibirli insanlardan eylemesin sadece beni değil hiçkimeyi..beni daha tanımadan kibirli diye nitelendirmeniz çok doğru bir davranış sanırım çok şükür rabbime beni bilen çok iyi biliyor yukarıda da dediğim gibi sizin üzlubunuz sizi yansıtıyor zaten onun için sizinle muhattap olmamakta kendi adıma fayda görüyorum size de iyi günler..
nereye varacağını düşünmeden yanlış sözler söylüyorsun ve kabullenmiyorsun halen daha üsteliyorsun sende lütfen bana yazma bu yazı benim için sana yazılmış son yazıdır..Amin inşallah dediğin gibi Allah'a yakın sana uzak olurum yine de iyi dileğin için teşekkür ederim..