Alıntı SieGeRRR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Herkese yardım ettiği ve sorularıma cevap verdiği için teşekkür ediyorum.

Siz yetkili servis mi önerirsiniz bakım için yoksa özel servis mi ? Kavaklıdere servisini bayağı övüyorlar ancak özel servisler daha ucuz olduğundan oraya mı götürsem diyorum. Sonuçta filtresi, yağı falan değişecek en fazla belki triger zinciri değişir garip bir ses var motorda bugün farkettim onu da zincirden ya da başka bir kayıştan olabilir diye düşünüyorum.

Bir de sanırım doğru kullanıyorum arabayı max 3bin devirde vites atıyorum. Annemin bir arkadaşı var bayan, o da ilaç firmasında çalışıyor jetta dizel var, 4 bin devirden önce vites atmıyor hiç. Annemi de yanlış bilgilendirmiş benim arabama bindiğinde çok erken vites atıyorsun falan demişti. 2.750-3000 gibi değiştiriyorum vites. Yokuşta daha fazla devir çeviriyorum tabi haliyle.
filtre vs tabiki önemli değil ancak triger zinciri dediğiniz işlem en önemli işlemlerden biri. ayrıca debriyaj setide hafife alınıcak bir işçilik değil bence. bildiğiniz güvendiğiniz usta varsa sanayidede yapılır tabi ancak kavaklıdere varken bilmediğiniz bir yere gitmeyin derim.