o ses bende de var balataları değiştirdim diskleri taşlattım o ses yine gitmedi![]()
Aynı dert herkeste mevcutmuş. Frene basmıyayım desem olmuyor. Bassam bir türlü. balataların değişimi garanti kapsamında değerlendiriliyormu. Olmazsa arkadaşın dediği gibi lanciyanın veya trw mi taktırayım. O cızırtıyı duyunca içim gidiyor tabi birde yayaların kulakları tırmalanıyor.![]()
o ses bende de var balataları değiştirdim diskleri taşlattım o ses yine gitmedi![]()
Merhabalar ses benim aracamda da var. 2009 28.000 olan aracın fren balatası bitmez diye düşünüyorum.Ancak yüksek hızlarda ve araç sıcakken ses yok. Sanki balata ısınınca kayboluyor. Bazende hiç belli olmuyor. Frene basma oranıylada alakalı sanki. Yukarıda bi arkadaş yazmış psikolojim bozuluyor araç bakımsız gibi duruyor diye. Katılıyorum çok haklı. Sesi duyan bakım ne zaman diyor? Aracında uyarı yaptığı filan yok. Frenleme güzel sorun yok ama cıyak cıyak ses var. Hatta bi kere muhabbet kuşumu arabaya bindirmiştim balatanın sesine tepki verdi o da öttü)))
diskin yanındaki bölge taşlanırsa sorun kalmaz
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
benimde bu sorn canımı sıkıyor... değiştirsende bir süre sonra yine yapar senin balatalar sağlam dedi..bende elletmedim.ama çok rahatsız ediyor..araç 42bnde artık 50bin bakımında değiştirtecem..hangi marka en iyiki
Bende aynı sorunla uğraşıyom. Sert frende ses yok ancak hafif fren yapınca çıkan o tizzzzzzz ses manyak bişey yahu. Sanki porselene çiviyle çizim yapılıyomuş gibi![]()
walla bugun aynı dert benide uyuz etti rampa iniorum frenlerde gacur gucur sanki şahinle iniorum yokuşu bu puntoların freni diskleri çabukdağılıcak sanki araaba 2200 de daha sıkıcı bı ses normal hafif gidişlerde yok ses ama rampa inerken falan garc gurc cok yawwwwww
Balata değişiminde lancia balatası kullanın. Denenmiştir, tavsiye ederim
değiştirmeden önce sağ sol padlerin yerini değiştirin ya da pürüzleri taşlatın.. mis gibi olsun
EBC fren balataları kullanarak bunu önlüyorum =)
hem çok çok performanslı hemde uzun ömürlü![]()
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
yaw 2200 km de balatam hasar görmüş olabilirmi peki arkadaşlar
işte size bu sorunun çözümü fren balatınızı beşer veya trw marka ile degiştirin.sebebi balatının imalat aşaması ile alakalıdır.hok serisi balatalarda ötme sorunu olmaz.bunları türkiyede beşer orjinalde ise trw uygular.bu markalarda ben ses/ötme şikayeti hiç almadım.ayrıca evolar hariç fiatın tüm 70/75 ps dizelleri aynı balatayı kullanır.
beşer 3826(20tl) numarasıyla trw gdb1579(33tl) numarası ile satışa sunuluyor.2 üründen hangisini alırsanız alın sorun ortadan kalkar.
not:bu balatalarda kablo yoktur.kablonun vazifesi balatanın bitmesine yakın içerde ikaz lambasını yakmasıdır.ancak forumdaki arkadaşların çogu zaten araçlarıyla fazlası ile ilgilendigi için çogunlukla balata tam bitmeden zaten degiştiriyoruz.bu yüzden problem teşkil etmez.bir balatanın ömrü ortalama 20/30 bin km arasıdır.
ben kendi aracımda uygulamasını yaptım.eleştirecek olanlar bunu göz ardı etmesin lütfen.
walla serviste değilde dışarda değişssem balatayı garanti dışı kalırmı hemen aracım anlaşılırmı
ben alıştım artık. çok düşük hızlarda önüme çıkan yaya için korna bile kullanmaya gerek duymuyorum. yaklaşırken azcık dokunuyorum frene uyarı vazifesi görüyor yaya içinbenim de aracım daha 26000 de hiç susmuyor yazın başladı bu ötmeler eskiden yoktu.
Arkadaşlar birkaç sorum olacak.
1- Bu benim frenler neredeyse aldığımdan beri halen ötüyor.Aracım 16000 km'de. Servise sorduğumda içindeki asbes tozuyla alakalı. Artık az kullanılıyor fillan dediler. Ne yapılırsa yapılsın yine olacağını söylediler. (Birmot). Bir arkadaş lancianın frenleriyle değiştirilirse sorun kalmayacağından bahsetmiş. Lancianın farkı ne.
2- Dün bu konuyu konuşmak ve garanti süremin ne zaman biteceğini öğrenmek için birmotu aradım. 31.03.2012 de garantiniz bitiyor dendi. Fakat Ruhsatımda 27.04.2009 trafiğe çıkış tarihi yazmasına rağmen nasıl oluyorda benim garanti 31.03.2012 de bitiyor anlamadım. (2 yıl fiat garantisi bitince 1 yıl 400 tl ye uzatmıştım.)
3-İlk defa 27.04.2012 tarihinde muayene tescil tarihi olduğu için, muayeneden önce tüp taktıracaksan taktırki iki defa muayeneye girmesin dediler. Doğrumudur. Tşk.
lancia balatalar ne ötüyor ne de ısınıyor.
Gezgin Gp.
aynı sorun bende de vardı ya balatadan yada balata diski cizmiş disk değişecek malesef. bir de servis bi b..ktan anlamıyor adam akıllı bi ustaya götür
Arkadaşlar birkaç sorum olacak.
1- Bu benim frenler neredeyse aldığımdan beri halen ötüyor.Aracım 16000 km'de. Servise sorduğumda içindeki asbes tozuyla alakalı. Artık az kullanılıyor fillan dediler. Ne yapılırsa yapılsın yine olacağını söylediler. (Birmot). Bir arkadaş lancianın frenleriyle değiştirilirse sorun kalmayacağından bahsetmiş. Lancianın farkı ne.
2- Dün bu konuyu konuşmak ve garanti süremin ne zaman biteceğini öğrenmek için birmotu aradım. 31.03.2012 de garantiniz bitiyor dendi. Fakat Ruhsatımda 27.04.2009 trafiğe çıkış tarihi yazmasına rağmen nasıl oluyorda benim garanti 31.03.2012 de bitiyor anlamadım. (2 yıl fiat garantisi bitince 1 yıl 400 tl ye uzatmıştım.)
3-İlk defa 27.04.2012 tarihinde muayene tescil tarihi olduğu için, muayeneden önce tüp taktıracaksan taktırki iki defa muayeneye girmesin dediler. Doğrumudur. Tşk.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri