çilencim ilk önce geçmiş olsun... Sana bazı sorularım olucak ; yol bilgisayarı ekranında abs esp hilholder alarmı veriyormu? El kitabına bakın diye uyarı veriyormu?
daha önce bu sorun nedeniyle çok konu açıldı çok defa gündeme geldi ama ben hala bir çözüm bulabilmiş değilim..
aracımın abs ve esp lambaları geçen seneden beri nedeni bulunamayan bir sebeple ara ara yanıyor. İlk açıklama servisten geldi: araç yüksek gerilim hattına yakın bi yerde olduğu için kafası karısıyor dendi bilgisayara bağlanıp sorun giderildi(!).. fakat ertesi gün tekrar yandı.
en son sanayi de bi yer fren soketleriyle alakalıdır dedi,fren soketleri gevsemiş. sıkılaştırıldı. 1-2 ay sorun yasamadım fakat iki üç gündür sürekli yanıyor. ve bağlantılımıdır bilmiyorum fakat artık yokuşta beklenmedik sekilde geri kaydırıyor.
şimdi benim sorum şu olacak, fren soketi denilen sey bu kadar sık gevsermi?
nasıl bir çözüm bulabiliriz servis iki senedir çözüm bulamadı. sizin fikirlerinizle herhangi bir yere gidip fikir verip yaptırmayı düşünüyorum..
şimdiden tesekkürler.
ABS nin çalışıp çalışmadığını sert fren yapıp kontrol edin.
bu tarz sorunlar akü kaynaklıda olabiliyor.
fren kablolarında bir sıkıntı olabilir bence bunları bir kontrol ettirin olmadı arabayı başka bir beyin ile birsüre denemede fayda var diye düşünüyorum..ayrıca bilgisayar tanınmayan hata veriyorsa yüzde 90 aküden de kaynaklanabilir..
başka bir beyinmi? tayfun hocam araç beyni değişirmi? hadi diyelim değişti içindeki yazılım ne olucak???
Abs ve esp ye komuta eden ECU dur... Cilencim ilk sorumda city motorundan şüphelendim ama ecundada sorun olabilir gibi geliyor... Serviste ecuyu bilgisayara bağlayıp denettirmen gerek...
Ecu soketini çıkartıp başka birini tak ile bu iş çözülmüyor böyle bir çalışma beyinci tarafından yada servis tarafından beyin içi immo kırma ve bazı parçalara işlev yapılarak gerçekleştirilebilir ve burda hp yada kw yada tork bu işlev yapılarak dayno üzerinde görülebilir.. Yada yazılımsal olmalı... Bizim araçlarımız model model olduğundan ecuları tak çıkar yapıp deniyemeyiz yani...
Tayfuncum bak kendi ağzınla söylüyorsun yazılım olayını... Senin ecuyu getir benimkine takalım ne olucak sonuç? Yada benim ecuyu seninkine? Böyle bir değişim gördünmü hiç kardeşim? Ecu değiştirmeninde püf noktaları ve prosedürleri var... Servisler yazılım atıyorlar ama onların attığı yazılım farklı ecunun içindeki program farklı... Bilgisayar gibi düşün bilgisayarın içinde ne var BIOS var ama sen xp de kurarsın ona windows 7 de kurarsın... BIOS senin bilgisayarının içindeki parçalara göre çalıştırır bilgisayarını... 2 tane DDR ram çıkarıp 1 tanesini geri tak BIOS tek ram görür ama çift ram programı olduğundan sorun yaratır... Bilmem anlatabildim mi???
orçun hocam zaten araçlarımız dediğin gibi model model mesala bazı arkadaşlarımız siteden yazılımı güncelletiyorlar aynı onun gibi yazılı ecu ya güncellenebilir..ecu da aynı öle değiştirilip aracın modeline göre veriler yüklenebilir..hatta geçenlerde siteden bir arkadaşımız ecuyu değiştirip ustasının tekrar deneyeceğini söylemişti ecu beklediklerini söylemişti..
Peki siteden o arkadaş değiştirdiği ecuya ne gibi işlemler yaptığını belirttimi? En önemlisi araçlarımız imobilizerli anahtar şifresi tanıtılmalı... Yazılım atmak farklı benim bahsettiğim olay farklı... Tamam bende yazılım attırdım aracıma ama ecu aynı ecu içindeki benim şasi ve motor numaramdaki aracımda olan özellikleri hafızasında barındıran ecu... Sana bir soru ama cevabınıda ben vericem... Activ model aracı olan arkadaşlar öne sis farı takıyor ve kumanda paneline ön sis butonlu düğmeyi koyamıyorlar neden? Çünkü beyin bunu kabul etmiyor... Bu araca sadece arkanda sis var komudu girilmiş... Sen buna tekrar arkada senin önünde de arkandada sis var komudu girmen hem külfetli hemde bayaa maliyetli onu izah etmeye çalışıyorum... Yoksa ikimizde aynı şeyden bahsediyoruz tayfun hocam....
kesinlikle maliyetli en basitinden megane araçlarda kumandalı olanlar megane 2 ler yani anahtar kaybolduğunda 700 lira gibi bir masraf ile yenisi fransadan arabanın şase motor koduna ve beynine özel üretilip gönderiliyor..maliyetli olduğu kesin ama olmayacak birşey değil diye düşünüyorum orçun hocam sonuçta servis ustası değilim yanılıyor da olabilirim ama.. o konuyu bulursam eklerim konuya Orçun hocam..
tesekkür ederim fikirleriniz için..bu arada tüm bu olası hatalrı gidermek için mutlaka yetkili servise mi gitmek gereklidir?
evet orçun abi her hata verdiğinde aynen dediğin gibi yazıyor.
söylediklerinizi aynen not edip servise fikir vericem baska türlü olmayacak sanırım. evet araç duallogic
aküden olup olmadığından şüphelendikleri için akü yü ölçtüler değil dediler. ve yaklaşık 4-5 ay kadar önce akü değişti..![]()
Cilencim soruma dogru cevap verdin gecmis olsun city motorun arizali... Basima geldigi icin sordum o soruyu sana... Garantin varmi bilmiyorum yoksada iyi niyet garantisinden degistiriliyor... Servise muracaat et... Oyle uyari gelince araci calistir geri vitese tak biraz geri git arabani stop et tekrar cslistirdiginda alarm vermez ama o alarmliyken kullanma... Servis bunu cozemediyse yuh derim... Kontagi cevirdiginde yada stop ettiginde araci direksiyonun bir miktar doner...
ben çilenin sorununu taaaa geçen seneden hatırlıyorum
cıty motoruyla alakalı olacağını düşünmüyorum bu sorun bu arabada neredyse 1 yıldan fazladır ara ara devam etmekte
cıty motoru arızalı olsa idi bu kadar süre kullanamazdı içindeki platinler çoktan işlevini kaybedip yan sistemler devre dışı kalıp direksiyon ağırlaşır direksiyon ışığı hiç sçnmez cıty hata kodu verirdi araç
benim kendi fikrim bu araçta sensör arızası var
sistemle ilgili sensörlere özellikle direksiyon açı sensörüne ve abs sensörlerine bakılması gerekli bence
çilen üzücü bir durum ama maalesef teknoloji ilerledikçe bu tip gizli arızalar zaman zaman başımızı ağrıtabiliyor
geçmiş olsun
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
tesekkür ederim coşkun abi. evet gecen seneden beri dile getirdiğim belki iki senedir devam eden bir durum zaman zman tekrar ediyor. alakası varmdır bilmem ama city modunda hiç kullanmıyorum arabayı.. inşallah en yakın zamanda servise gidip söylediklerinizi bir bir ileticem. gelişmelerden haberdar ederim.. çok tesekkür ederim..
öncelikle geçmiş olsun.. altını çizdiğim ihtimal olabilir yüksek gerilim hatları greçekten beyni karıştırabilir bizzat başıma geldi ondan dolayı olabilir diyorum;ankara adana yolunda pozantı otobanı mersin adana ayrım yolunda araba gaz yememeye başladı 4 de çekip dipgaz yapıyorum araba 100 ü geçmiyor devir çıkıyor fln garip....neyse arabayı 5 dk stop ettim çalıştırdım eski canavar geri döndü bu durum bi arkadaşın eski c4 vtr de de başıma gelmişti aynı yer aynı yol..netten araştırdım bazı forumlarda o yolda yüksek gerilim hatlarından kaynaklı bir manyetik alan oluşuyormuş arabanın beynini karıştırıyormuş ama her ordan geçişimde de olmadı garip bir durum...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri