Aracınızı yeni almışsınız hayırlısı olsun. Motor yağını değiştirirken mutlaka yağ filtresini değiştirin. Aksi taktirde yağı değiştirmenin anlamı kalmaz. Hava filtresinin de değişmesi iyi olur motor ne kadar rahat hava alırsa yakıt o kadar düşer. Çok pahalı parçalar değil zaten. Servis 2-3 taksit yapıyor bildiğim kadarıyla.
2009 Tekno Gri Multijet Dynamic
2009 Beyaz 1.4 Fire Dynamic
2009 Gümüş Multijet active
2011 Siyah Evo 1.4 Fire Dynamic
2011 Egzotik Evo 1.3 Multijet Dynamic
2011 Beyaz Evo 1.3 Multijet Dynamic
ozzy anlayacağım dilden konuşsanızbenzinliğe yaptırayımmı?sorun yaşarmıyım özetle?ne dersiniz?
arkadaşlar benzinlikten adamın söylediği sentetik petrol ofisi yağ,yağ filtresi,hava filtresi değişimi 70-80 tl'ye geliyor.Servisten 170 TL çıkardılar.Benzinliğe yaptırsam sorun yaşarmıyım?Servisemi yaptırayım?Vereceğiniz fikire göre hareket edeceğim.Cevap bekliyorum
Hayır benzinlikte değiştirirseniz sorun yaşamazsınız.
Beneficium accipere libertatem est vendere
hayır asla benzinli puntolar 20 şer binde bir yag değişimi var. diger hava filt vs hatırlayamıyorum iyi günler
ortaköydeki fiat servisi turan oto'da yaptırdım..
çok düzgün, ilgili insanlar.İç dış temizleme yaptılar
her konuda yardımcı oldular.
kesinlikle tavsiye ediyorum
Arkadaşlar merhaba.. Konu var olduğu için yeni konu açmadım.. Benim aracım evo 1.4 fire lpgli.. Az önce yağ- filtre değişimi yaptırdım araca.. castrol edge 5-40 koydurdum.. Yaşadığım yer sivas ve çok soğuk memleket.. Doğru yapmışmıyım acaba bazı arkadaşlar lpg için 10-40 koyduruyor o yüzden içime kurt düştü..
5w-40 daha mantıklı. Tam sentetik bir yağdır. 10w-40 yarı sentetik. Yeni teknoloji tam sentetik daha iyi koruma yapar.
Ayrıca bence hava filtre değişimi için 20bin km beklemeyin. Parçanın fiyatı gayet uygun. 2-3 litre yakıt fiyatına. Daha kısa araklıklarla değiştirmenizi öneririm. Ben o şekilde yapıyorum..
cevabınız için teşekkürler.. aklıma takılan başka bir soru da yağ filtresi.. sanayide orjinal yağ filtresini bulamadım akşam vaktiydi.. parçacı da yan sanayi bir filtre verdi bir bakıma macbur onu taktım.. ama verdiği filtreyle arabadan çıkan filtrenin üstündeki delikli kısmı farklıydı.. araçtan çıkan filtre fil markaydı ve üstteki delikli kısmı düzdü.. ama bizim taktığımız filtrenin üstü eğimliydi. resmi aşağıdaki gibi.. onun dışında boyu eni aynıydi filtrelerin.. herhangi bir problem yaratır mı bu bana acaba.. ilk defa bakım yaptırıyorum aracıma o yüzden bu kadar pimpirikliyim kusuruma bakmayın
![]()
aracımı 13 bınde aldım.aldıktan sonra servıse gıttım bana 20 bıne kadar gıder dedı.su an 16 bınde ve ben uzak yol yapıcam.acaba deıssemmı ? nedır onerınız.buludugum ılde servıs yok bu arada![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri