altı değil arka çamurlukların iç kısmı lastik yanaklarına değme yapıyor...
olsaydı hissederdiniz sizde sorunsuz demekki!
Printable View
Jant'ımın et değerini bilmiyorum, fakat arabada 3 kişi bagajda nerden baksanız bi 100 kg kadar ağırlık vardı. Arka koltukta bir kişi dışında bavullar eşyalar falan yüklüydü epey. Hiç çamurluğa sürtme olmadı. Janta zarar verdim, arabanın altını defalarca sürttüm :D Ama çamurluğa sürtme olmadı.
225/45/17 vardı eski beyaz GP'mda, onda en ufak esnemede sürtüyordu.
Şunuda diyim, yayınız ilede alakası var biraz bunun.
Yumuşak ya da sert olmayan bir yay kullanırsanız 205/40/17 ile de sürtme yaşarsınız.
Bende vogtland 3,5 cm yay vardı avatarımdaki mavide, bu ebattaki lastikler ile hiç bir sürtme yaşamadım dediğim gibi. Ama kütük gibiydi, yaylar çok sertti. Süspansiyon gerçekten yoktu araçta. Lastiklerle beraber yaylar yol tutuş olarak çok iyiydi ama..
puntonun orjinal jant ölçüsü 6.5 inç 46 et.
et ölçüsü küçüldükçe jant şasiden uzaklasır, et ölçüsü büyüdükce de şasiye yakınlaşır.
bana sorarsan hiç ugraşmadan orjinal bir jant tercih etmen. ya t-jet jantı al yada evo jantı al. bende daha önce cok araştırdım ama en fazla 40 et bulabildim ama o da sürtme yapıyordu.
42 et jantlarda var onlar uyar diye düşünüyorum dediğiniz gibi orjinal 46 et 6.5 inç ama o ebatta dışardan bulmak imkansız orjinallerde çok pahalı... zar zor fiat fabrikasından birine ulaşıp bilgi almıştım teknik eleman değildi ama 39-46 arası olduğunu söylemişti et değerinin bilemiyorum doğru mudur
şafak san önerim orjinal jant al kafan rahat olsun. dısarıda bende bulamadım 46 et. ve sıkıntı oldu. benim eski aracımı belki görmüssündür fazla alcak bir puntom vardı ama 6 kişide binsem bi kez bile sürtmedi orjinal t- jet jantlarıyla
ben t-jet jantını 1,400 tl ye almıştım neredeyse 1,5 sene oldu. nfs daha pahalıydı sanırım
slm arkadaşlar t-jet yada nfsnin fotosu varmıydı birde 17 yoksa 16 mı alalım
güncel
Arkadaşlar bu Punto Evo orjinal Jantı 205 45 R 17 Bence en uygunu bu hiç sağa solo da sürtmüyor.
https://a1108.hizliresim.com/11/8/14/13158.jpg
!
!