dizeldeller yağ simsiyah olur başka bir renk olmaz zaten renk normal
yanı korkulacak hiçbirsey yok
Merhaba Arkadaşlar Punto Evo 1.3multijet 75 bg lik Aracımı Alalı Daha 2 Ay Oldu Aracım Şuan 4100 km Civarlarında Bu Sabah Yağ Çubuğunu Merak Edip Çektiğimde Şok Geçirdim Yağ Simsiyahtı Sizce Bu Neden Olmuş Olabilir Daha 4000 kmde bir Araçta Acil Yardımlarınızı Bekliyorum..
Konu Scottie tarafından (05/07/2011 Saat 09:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: font değiştirildi. standart font kullanınız.
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
dizeldeller yağ simsiyah olur başka bir renk olmaz zaten renk normal
yanı korkulacak hiçbirsey yok
İlk 1000 Km Boyunca Yaptığım Kontrollerde Hiç Böle Bişey Yoktu...Çok Aşırı Siyahlaşması Beni Tedirgin Etti Bi Yağ Okadar kirlenemez Dedim...Ama Bu Benim İlk Dizel Aracım Hiç Böyle Olucağı Aklıma Gelmedi Normal Diyorsunuz Yani..
Evet Hepinize Teşekkür Ederim..Hiç Dizel Araba Kullanmadığım İçin Bilgimde Yoktu..Yağın Simsiyah Olması Normalmiş Hatta İlk 10 bin Km Eksiltme bile Yapabilirmiş..
Konu Scottie tarafından (05/07/2011 Saat 12:25 ) değiştirilmiştir.
Sol Şeridi Kapama Belki Ben Geçerim...Kapasanda Fark Etmez Polemiğe Girmem YaN KoYaR, GideriM.!!
ilk dizel aracımda bende cok korkmuştum bu ne diye![]()
öğrendimki bu simsiyah yağ olayı olması gerek durummuş yanı sorun yok aracına gönul rahatlığı ile bine bilirsin
punto kadar zevk verseydin güzelim,vites yerine elinden tutardım sevgilim...
ilk aldığımda kontrol etmiştim sarı idi..
1000km bile olmadan siyahlaşınca bende telaşlanmıştım..
şimdi yağ değişimi sonrası bile siyah..![]()
dizel benzine nazaran daha çok kurum yapan bir yakıttır.yagın temel amacı motoru temizlemek yaglamak ve sogutmaktır.temizledigi kurum kendi içerisinde kalacagı için yagın siyahlaşması gayet normaldir.anormal bir şey yok.
abi aracın dizel çok sıkıştırma yapıyorsun normaldir.benimde simsiyah oluyor merak edilecek birşey yok![]()
İlk dizeli olan herkes gibi paniklemişsiniz. Ben de paniklemiştim. Şuan ki arabam benzinli. Yağ kontrolünü yapıyorum. Dizel gibi simsiyah olmayınca bir garip geliyor![]()
Hepinize Çok Teşekkür Ederim..Evet Servisi Arayıp Öğrendim Zaten Çok KorkmuştumSıkıntı Yok Gazlamaya Devam
![]()
Aracını stop etmeden önce en az 30 sn.rolantide bırak..uzun yol veya sıkıştırma sonunde ise 1dk.kadar.
sebep turboda kalan yağ yanar.. bu da yağ ömrünü kısaltır..
Benzin ile kullanılan araçlarda belli bir km'den sonra yağı simsiyah yapıyor. Dizel buna göre daha çabuk siyahlaştırıyor tabi. Ama LPG sistemi yağı siyahlaştırmıyor![]()
Tipo 1.6 SLXie MPI & Grande Punto 1.4 Fire & Bravo T-Jet Dynamic
Evet 30 saniye bekliyorum hatta bir turbo timer almayı bile düşünüyorum![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri