gecen c.tesi saat 3 te yola cıktım. bodruma yolculuk için.
tam 700 km yol yaptım. aracım 1.4 dınamık skydomlu model. 2 kısıydık bırazda valızler.
700 km nın 400 km sı gece yolculugu oldugu ıçın klımasız kalanı ıse 16 derecede ve ortaya yakın ufleme oranı ıle kullandım. otele vardıgımda 6.6 lt/100 km yazıyordu.
4.17 tl den benzını opetten aldıgım dusunulurse km de 0,275 tl yakmıs oluyor. hızımı genelde hız sabıtleyıı ıle 110 ıle 130 arasında degıstırdım.

donus yolu ıse gozumde buyumesınden dolayı ızmıre kadar hatta ozellıkle aydın otobanına cıkınca 160 ın altına dusmeden yaklasık 120 km bu suratte geldım. izmirden sonra yakıtı fulledım ama istanbula gelene kadarkı ortalama hızım 120 cıvarıydı. toplam 700 kmlık gerı donus yolu sonucunda 7,5 lt/100 km yazıyordu. gunduz yolculuu oldugunu da hesaba katarak klıma hep acık 16 derecede ve ortaya yakın ufleme ıle seyır ettık.

toplam gıdıs donus ve bodrumda gezmelerı de sayarsak yenı aracımla (daha yenı 5000 km oldu) 485 tl lık benzın almıs oldum. 90 tl de vapur parasınıda hesaba katmak gerekır tabıkı 575 tl ye malolmus oldu bızım yolculuk.

masallah aracım tık demedı bızıde sıcaktan bunaltmadı. bı arada hız sabıtleyıcısının ne kadar mukemmel bırsey oldugunu bır kez daha anlamıs oldum.

yaptıgım yol, kullanım tarzım, hızım ve aracın konforu acısından da bundan daha az yakıt harcayacagını dusunmuyorum. tabıkı benzınlı araclar ıcın gecerlıdır....

saygılarımla...