evet dizellerde gercekten mazot filtresi çok pahalı bizde değişen benzin filtresi bile yokmuş bugun ogrendim bende..bakım konusunda benzinli araçlar daha avantajlı ama dizel gerceğni çürütemiyo ne yazıkkı...
bu arada cantlarım orjınal fabrikasyon...
onrky
1.4 starjet 95hp
Elinize sağlık, harika olmuş.. Yalnız magnatec 10w40 yağı 40 TL'ye nereden aldınız merak ettim ?? Internette bile en ucuz 70 TL bu yağ ?
Beneficium accipere libertatem est vendere
istanbul agaçlaraltından aldım ufak bi sanayi var ordaki parçaçıdan aldım....internette 50 liraya da var hatta 60 tl ye yanında 1lt lik hediyesiyle olan bie var geçen hafta bayağı bi araştırdım..herkez kafasına göre fiyat belirlemiş..bauhauseda 73 lira metroda 60 lira heryerde farklı..
onrky
1.4 starjet 95hp
arkadaşlar hazır yağ değişimi demişken bişey sormak istiyorum size ben geçen gün bi ustanın yanına gittim senin aracına 5/40 yağ koyulucak dedi aracım benzinli 10/40 kalın yağ olur dedi beni şaşırttı bu iş ne kadar doğru acaba. Arabamıza 5/40 yağ koyarsak ne olur
Ayrıca ellerin dert görmesin araç çok güzel olmuş maşallah kazasız belasız yolculuklar.
ben senelerdir 10-40 kullanıyorum 5 biraz ince gelır gıbı gelıyor..aşınma fazla olur ..kullanma kılavuzunda 10-40 yazıyor neyse odur bence..
onrky
1.4 starjet 95hp
Kullanım kılavuzunda 5-40 kullanılması gerektiği yazılıyor.Aracımın önceki sahibi 10-40 kullanmış ben de 10-40 devam ettim Castrol Magnatech.Şu var ki kışın yağ değiştirecek olsaydım 5-40 tercih ederdim ama yazın cesaret edemedim.
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
Aracın süper parlıyor, belliki aracını çok seviyorsun....
Kazasız belasız inş.
ince veya kalın yağ performans açısından bişey değiştiriyormu arkadaşlar yoksa sadece aracın motorunun iyi yağlanıp aşınmayı engellemesimi. kusura bakmayın bu benim ilk aracım olduğu için fazla bilgiye hakim deilim.
Bildiğim kadarıyla 5-40 yada 10-40 arasındaki inceliğin motoru aşındırma anlamında bir zararı yoktur,önemli olan moleküler yapıdır, mobil 1 ile ilgili bir bilgilendirme toplantısna katılmıştım 7-8 yıl önce orada BMW nin atmosferik M technic motorları ve Hondanın VTEC motorlarından örnekler vermişlerdi,dakikada 8000-9000 devirde piston sekmanları silindirin yüzeyine saatte bilmem kaç km hızla sürtünme yapıyor ama bu süratte dahi yağ filminin kopmadığını örneklemişlerdi.O yüzden max 6000 devir çeviren bizim motorlarda o kadar inceliğin zarar vereceğini zannetmiyorum,kaç yıl önce o teknoloji vardı ki günümüzde yağ formulleri sürekli güncelleniyor.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri