beyler ii akşamlar öncelikle
airbag lambası benimde yandı geçen hafta ve elektrikçi ustama gitmeden önce birmotta bilgisayara bağlattım , hata kodu falan bakıp airbag (direksiyon airbag i) deişecek dediler...
bende elektrikçi apo ustama gittim:
komple direksiyonu söktü baktı ve sizin sorunla birebir örtüştüğünü düşündüğüm şu sorun ve teşhis çıktı ortaya..
airbag in soketlerinden başladık gittiği yere kadar tüm bağlantıları kontrol ettik ve direksiyonun içeriisinde 12 ince kablonun bulunduğu ve direksiyonun içinde sarılı bir şekilde özel yuvasında duran bir 12li şerit kablo var onun bir yerinde kablo kopuluğu olduğunu tespit ettik... Hatta iki tanesi yani 12 ince kablodan 2 si kırık... çıkma bulunabilir ve yenilenebilir, biz usatamın marifetiyle geçici bir yöntem uyguladık , nezaman çıkma 12li şerit bulurum (airbag tamircilerinde 4 lü ve 6 lısını buldum ama 12 lisi yoktu) ozaman onaracağım.. şimdilik usta şeritin çalışmayan 2 kablosunun airbagin patlama anında çalıştırdığı iki ayrı basınç birşeyi varmışonun sadece birinin çalışacağını söyledi diğerine direnç bağladı böyleece hata vermiyor airbag de işlevini yapacak, fakat; patlama anında daha az güçle patlayacak (dedi..)
sizin sorunlarda; tüm direksiyonla alakalı, elektrikli sistemlerin çalışmaması ile ilgili... işte burada o 12 li şerit ten kaynaklanıyor bence ... tam olarak yeri sinyal ve silecek kolunun kökündeki yuvarlak kutunun içi...
Yer imleri