14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: dizel yerine benzin dolumu

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    SERDAR ERKEK
    serkek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 23

Kızgın dizel yerine benzin dolumu

dün ankaradan çıkıp amasya istikametinde yola çıkacaktım yola çıkmadan önce yakıtımı doldurup yolda sıkıntı yaşamak istediğim için opet istasyonuna girdim (depoda iyice boşalmıştı 40 litre mazot koyacaklarına 40 litre benzin doldurmuşlar. istasyondan hareket edip 1 km bile gitmeden bi anormallik olduğunu anladım ve sağa yanaşıp motoru susturdum.

ilk yaptığım depoyu açıp içini koklamak oldu beynimden vuruldum
    depo benzin kokuyordu

hemen o sinirle koşarak istasyona gittim ordan aracı servise çektik,depo komple boşaltıldı yakıt filtresi değişti, pompa ve enjektörlerde bir sorun olmadığı söylendi ve aracı teslim ettiler.

şimdi sizlere sorum şu????
    _ şimdi benim ilave olarak yakın zamanda yapmam veya yaptırmam gereken bir şey var mı?

(bi arkadaşım bir depo yakıt kullandıktan sonra carbon clean temizliği yaptırmamın faydalı olacağını söyledi bu konuda ne diyorsunuz?)

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

keşke hiç çalışmasaydı:/
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

Hüseyin Yola
    Infortion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 17

Çok geçmiş olsun arkadaşım umarım sorun çıkmaz. Benimde aynı şey İstanbul/Ataşehir Opet'de başıma gelmişti. Ama benim allahtan çeyrek depo mazotum vardı ve 15 liralık mazot koymasını söylemiştim, ancak daha sonra fişe baktığımda benzin yazıyordu. Hemen biri geldi "abi ne kadar mazot vardı arabada" dedi. Çeyrek depo olduğunu söyleyince "10 liralık kırsal motorin koyalım dengelesin bişi olmaz" dedi Bende tamam deyip koydum daha sonra bi sorun oluşmadı motorda ama korkmuştum baya. Multijetler dayanıklı motorlar vesselam.

Mert Sözge
    Yıllanmış Moderatör StrawBeeRy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 3539

geçmiş olsun böyle birşey daha önce başkasınında başına gelmişti.korkmanıza gerek yok istasyonların bu tip olaylara karşı sigortaları var ne gerekiyorsa yapıyorlar sıfır motora kadar karşılıyorlar gene erken farketmişsiniz kullandığınız süre içinde hortumlardaki mazotu çekmiş tam benzin geldiği sırada siz farketmişsiniz neyseki çok büyük bir sorun yokmuş ama eğerki olursa tekrar yakıt aldığınız istasyona gidip durumu bildirin gerekeni yaparlar diye düşünüyorum

tayfun aydın
    tayfux - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2123

hocam bence depoya enjekör temizleyici katkılardan alın atın depoyu fulleyip o gerekli temizleme işlemini yapar diye düşünüyorum..birde benzinin patlaması daha kuvvetli olduğu için enjektörleri biraz zaman geçtikten sonra bi kontrol ettirmende fayda var..

Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

aracınızı kullanmadan, yerinde (servise götürmeden bulunduğunuz yerde) mazot filtrenizi değiştirin.Daha sonra aracı enjektör temizleyici ile fulleyerek yaklaşık yarım saat rölantide çalıştırın. Hiçbir sorununuz kalmaz.
    Beneficium accipere libertatem est vendere

Taşkın Cin
    synx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 25

Geçmiş olsun. Benimde başıma gelmişti bu durum araba bi süre gittikten sonra teklemeye başladı. Sonra benzin istasyonunda depoyu boşalttılar dizel doldurdular sorunsuz çalıştı. Sonra servise gidip kontrol ettirdim hiç birşey olmamıştı. Araç 1.5 getz di bu arada.

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Benim bildiğim kadarı ile opetlerde benzin ve dizel dolum pompalarının ağızları farklı ya da benim aldığım istasyonda geçerli bişeydi çünkü bir keresinde bu konuyu pompacı ile konuşmuştum o da bana pompa ağızlarının farklı olduğunu söylemişti. Ayrıca yakıt kapaklarının ağızlarında zaten diesel diye yazıyor nasıl bu hata olabiliyor hayret doğrusu. Opet müşteri memnuniyetine önem veren bir şirket bence siz mail atın merkezine ve eğer motorunuzda sıkıntı çıkarsa tazmin etmelerini talep edin sigortaları var neticede. Ayrıca motorlarımız sağlam olmasına sağlama ama neticede common- rail injection yani bu konularda hassas dikatli olun.

Çağatay Koçak
    fawori - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 221

Ayrıca burada arkadışım neden katkı enjektör temizliği felan yapsın ki bunu yapmak istasyona düşer masrafı karşılmak zorundalar. Hakkınızı arayın bence sonuçta bedavaya almadınız yakıtı.Biz uyduruk yakıtlar almamak için opet gibi markaya gidiyoruz bizde biliriz yolardaki sıradan markalarda ucuza yakıt almayı merkeze sert bir mail atıp ya da arayıp hakkınızı arayın.Hatta sonuçları bu forumda tartışacağınızı da ekleyebilirsiniz sallamazlarsa bir sürü üyemiz var böyle bir hatayı tazmin etmek zorundalar gerekirse motor sıfırlamasına kadar.

Ozan Özcan
    matushella - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Gri
    Edilen teşekkür: 80

Bu olaydan hep korkmuşumdur. Pompacının hangi tabancayı aldığını ve arabaya koyup başlattığını görmeden dibinden ayrılmıyorum. İllaki görecem eurodizel tabancasının arabaya takıldığını.

Çok geçmiş olsun.

SERDAR ERKEK
    serkek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Kar Beyaz
    Edilen teşekkür: 23

yorum yazan arkadaşlara teşekkür ederim, aracımı serviste yapılan tüm işlemleri takip için akaryakıt istasyonundan bir arkadaş ilk incelemenin ardından servis yetkilileri ile görüşerek fatura kesilirken benim değil akaryakıt istasyonunun adına fatura kesileceğini söylediler ve bu şekilde de oldu.

benim asıl sorum şu!

-enjektör değişimi yapılmadı araç sadece 1km civarında yol aldı ve hemen motor susturuldu. araç serviste bilgisayara bağlanarak enjektör değerleri 10dakika izlendi ve enjektörlerin 0.01 hassasiyet ile çalıştığı bana gösterildi.
    serviste bu yüzden enjektör değişimi yapılmadı.
    fakat pompacı (dizel yakıt pompa işinde çalışan bi arkadaşımın dediğine göre böyle bir durumda enjektör-yakıt filtresinin direk değiştirilmesini istiyorlarmış.
    bu enjektörlerde daha sonra anormalleşme olur mu? bana ileride sıkıntı çıkarır mı?
    Konu serkek tarafından (13/06/2011 Saat 16:25 ) değiştirilmiştir.

Mustafa Usta
    USTA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1096

Geçmiş olsun...
    Yakıt yolları,enjektör,pompa ve yakıt ile alakalı olan ne varsa bu gibi durumlarda değiştirilmelidir,ileride sorun yaşarsınız...Gerekiyorsa depo bile değiştirilmelidir,umarım benzini boşaltırken söküp iyice temizlemişlerdir...

ali yavuz
    Adana İl Başkanı rockforever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 230

geçmiş olsun ileride sıkıntı yaşamak istemiyorsan servise gidip bütün bunların değişimini talep et bence ...ben de bu olaydan korkuyorum ve dikkat ediyorum, 2 kez benzin diye sesleniyorum malum birçok multijet olan var...

Can Yağcı
    Mazüt Powır :D Du Hast - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Plaka
    06 BA 9125
    Edilen teşekkür: 1028

çok az bir mesafe gitmişsiniz. arkadaşında dediği gibi o mesafeyide borulardaki mazot ile gitmişsinizdir anormallik olunca kapatmışsınız. korkacak birşey yok. enjektör değerleri gayet güzel çıkmış ama enjektörler o şekilde incelenmezler. sökülüp makinaya bağlanır ve 4 enjektöründe püskürttüğü mazot miktarları karşılaştırılır. kafaya takacak bir durum yok bence.