İstanbuldaki araçla ist. dışındaki araç arasında en az 1,5-2 lt farkeder.. bu farkı görmek için sabah 07-10 saatleri arasında köprüden karşıya geçmek fazlasıyla yeter :)
Printable View
İstanbuldaki araçla ist. dışındaki araç arasında en az 1,5-2 lt farkeder.. bu farkı görmek için sabah 07-10 saatleri arasında köprüden karşıya geçmek fazlasıyla yeter :)
Ben artik bu konuda gosterge kontrolu yapmiyorum hava soguk olunca hizli isinamayan bi motor ama soguktan hizli soguyan bir motorumuz var diye dusunuyorum bu sene daha soguk oldugu soyleniyor ve dizelciler hemen servislerine akin etmisler markasi ne olursa olsun herkes ayni seyden sikayet ediyormus...cok yakiyor diye...alinan cevap guzel...bu durum cok normal hava soguk ... Ama seninki baya bi yakiyo gibi geldi bana son zamanlarda merakimdan yinede bakiyorum enderde olsa yakit durumuna 5.7 gosteriyo sehir ici...16.000 km yi buldum sonucta...
gayet normal çünki benimde evim iş yerime gidiş dönüş yaklaşık 22 km. ve araç ısınana kadar işe geliyorum ve aracın en fazla yaktığı zamanlar ilk km.leridir o yüzden sorun araçta deil :)
bende aracımı yeni aldım grande punto 1.3 active modeli var. Bende de şu anda ortalama yakıt tüketimi 7.6 yazıyor.
bende yeni aldım aracımı henüz 400 küsür km yaptım ama bazı arkadaşların bahsetttiği gibi 4,5-5 gibi deeğerleri pek göremedim daha ziyade 6-7 gibi değerlerde geziyorum anlık tüketim değerlerinde
evden servise bineceğim yer 5 km git - 5km dön şeklinde yani mesafe kısa ve motor ısınmadan yol bitmiş oluyorum ...
2004 yaris 1000 motor benzinli ile yaktığımdan çok daha fazla yakıyorum maalesef :(
umarım ilerleyen zamanlarda motor devrini bulur ben araca daha çok alışırım ve tüketim düşer
ben birazda agresif kullanırım :D sarıda ilk kalkanlardanım :) zamanla belki cebimi düşünür akıllanırım ... herkese iyi forumlar
bende de 1,3 75 beygir dizel var 7.1 yakıyor.bence çokkk