herkes aynı şekilde yakacak diye bir kaide yok şartlar farklı...
güzergah hız ve süreye göre değerler normal...
Printable View
herkes aynı şekilde yakacak diye bir kaide yok şartlar farklı...
güzergah hız ve süreye göre değerler normal...
bende bu sıkıntıyı yaşadım. sorun yoğun trafikte dur kalk yapmaktan başka birşey değil..
herkese merhaba ...
arkadaşlar o zaman ben arabayı hemen yakayım yaa :9
bende GP 1.4 fire aktive var 77 bg. 37.000 km 2007 model.
benzinli ister inanın ister inanmayın 100 KM 10.5 LT YAKIYORUM YANİ KM 0,45 kr
8 KM GİDİŞ 8 KM GELİŞ TOPLAM 16 KM YOL YAPIYORUM hep dur kalk. bide bende zaten arabayı devirli kullanıyorum.
yağı filtreleri ful değişti. bujilere baktırdım hava filtresi değişti. zaten araba sıfır gibi çok temiz tüm bakımlarını yaptırmama rağmen yok yok yok ilk başlarda baya kötüydü 100/11,5 gibi sonra biraz kastım kendimi çok yavaş gittim falan 100/8,6 lt. düşürdüm ama olmuyor.
şuan 10.5 da gidiyorum.
Vallahi benim Fiorino bu aralar 7.5 Lt'den aşağı düşmüyor.
Şehir içi şukadar yakıyor diye belirten arkadaşlar hangi şehirde hangi güzergahta bu veriyi elde ettiklerini yazarlarsa daha sağlıklı sonuç verir bence. İstanbul beylikdüzü-avcılar + metrobüs inşaatı olunca helede sadece iş çıkışı saatlerini düşünün 10 lt bile normal geliyor bana :D
Arkadaşlar çok sağolun yaa, içim rahatladı, beni servise gidip bi dünya masraf yapmaktan kurtardınız.
Aracımı yaklaşık 1.5 ay önce bir bayandan aldım, malum bayandan olunca hemen ilk iş baskı balatayı değiştirdim :)) (baskı-balata ses yaptığı için değiştirdim)
Araba çok temiz ve aracın gidişinde falan hiçbir problem yok, ama foruma üye olup diğer arkadaşların ortalamalarını görünce, acaba aracımnda problemmi var diye şüpelenmeye başlamıştım, fakat yazılanları okuyunca içim rahatladı.
Geçen gün boş trafikte maslak - merter arası test yaptım ortalama 5.3 yaktım (hız 100-140 arası)
Demekki trafik uygun olsa bu değerlere inmek çok kolay olacak gibi.
Tekrardan herkese teşekkür ederim.
bende 1 ay onceye kadar clıo 3 hb vardı ve ısmle evım arası gıt gel 55 km trafık yok ama yolun yaklasık 10 km sı rampa dıyebılırız...aracı degıstırp sedan araba almayı duusndum ve lınea dınamıc aldım 2008 madel 74000 km de araba servıs bakımlı...
clıo da kısın aynı yol 5.3 ıdı yazın 5.0 cıvarı 1.5 65 beygır 1130 kg.
lınea ise benı cok sasırtı aynı yollar ve yakıt 1.3 90 beygır 6.6 1180 kg
lınea forumdada cok tartıstık ama gercekten bu arac benı hayal kırıklıgına ugrattı
su bır gercekkı ondan oncede bende megan 1 vardı ve 2.00 motor olmasına ragmen ısyerımde opel astra 1.6 2007 model arkasasın arabasında tupte ben daha cok gıdıyordum
renoyu cogu ınsan sevmez belkı ama yakıt konusunda bence elıne su dokecek yok...megane dıyeceksınız lınea ıle aynı kasa agırlıgı fakat megane bıle bızım lınealardan gercekten az yakıyor....
evım bıraz rampa e5 den sonra 2 km kadar clıo da 3 vıtese kadar cıkabılıyodum yol bılgısayarı 13.5 gecmezdı yakıt tuketımını ama lınea da aynı vıtesde 17 18 lere cıkabılıyor...
13 14 ay clıo ya bındım sadece yag bakımı yaptım araca baska bır kurus masraf yapmadım ve celısmayan aksamı yoktu 65000 de aldım 80000 de sattım alan arkadasda servıse soktu ve hıcbır sıkıntı cıkmadı aracda ....
lınea yı aldım arada mesela suan calıstırırken bazen yag basıncı az ıbaresı cıkıyor motoru kapatın yazısı adamı delı edıyor...dıs ısı gostergem sapıttı -4 12 20 30 gıbı degerler gosterıyor...orta dıfuzor ıkısıde kırıkmıs...otomatık hızdan sonra kapı kılıtlenme sofor tarafından ıslevını acmada yerıne getırmıyor dıger kapıdan acılıyor....
bugun gıttım hava fıltresı aldım motor slıck aldım motor katkısı bırde bor pawer yakıt katkısı aldım bakalım yakıtı aza ındırebılecekmıyız.....bakalım bırsene bınmeyı dusunuyorum olmassa aracımı satmayı dusunuyorum...
arac gaz tepkımesı cok agır yanı sollama yada hızlanma yapmak ıstesen gec algılıyor...
sımdı yakıt konusunu vergıden amortı edebılırım gercı clıo 525 yıllık lınea 305 yılllık 10000 km yıllık yok gıtsem 1 lıtre 100 km de kaybım olsa yılda 375 tl cıvarı yapıyororadan kapatabılırız...
gercı lıneanın durusu clıo ıle olculemez durusu cok hos ama yakıtı bıraz can alıcı....
formu okurken paylasmak ıstedım ben baska araclara pek bınmem cunku emanet malın canı tez olur derler ve baska aracda yakıt olayını olcmus degılım bu yuzden ıkı arac arasında oranlama yaptım ...arkadaslar kusura bakmasın vakıt buldukca bu sıteyıde goz gezdırıyorum sonucda cogu parcası lınea ıle puntonun aynı....
ama sımdı clıo ıle punto degerlerını hesaplarsak kı agırlık sanırım clıo da bıraz daha fazla puntonun yakkıtı bana fazla geldı ...ben uzun yolda clıo ıle gebze g.osman pasa arasındakı bılırsınız umranıyeden kopru cıkısına kadar trafık olur ve 1 2 vıtesden oteye gıdemezsınız...o halde bıle ort hız trafık acıkken 100 110 km ıdı ve 4.2 yaktırmıstım...bılmıyorum punto ıle bu deger yakalanabılır mı
soyle bısey dersem yanlıs olurmu bılmem ama dcı motor omru az ama yakıtta ekonomık ve seslı multıjet ıse omru uzun ama yakıtta bıraz can alıcı ve sessız...
kesinlikle megane 2 dci lerin az yaktığına katılıyorum inanılmaz bir şekilde hem şehiriçi hemde şehirdışı..şehirlerarası hız sabitleme var ise keyfine doyum olmaz gerçekten çok az yakıyor..
renault belki malzeme olarak kaliteli deil ama ekonomi olarak ford danda fiat tandan daha ekonomik kesinlikle babamın megane 1.5 dizel li var ve yakıt olarak kesinlikle daha ekonomik.
bende fiorino 2011 emo 4850 kmde 3 ay önce aldım hergün florya gayrettepe arası 25+25= 50 km yol yapıyorum E-5 de sabah 8,00 de çıkıyorum evden 9,00 da işte oluyorum akşamda 19,00 da dönüşe başlıyorum 20,00 20,30 gibi evde oluyorum ortalamam 7,6-7,7 arası devirlide kullanmam arabayı bumudur multijet dizel 5,1 yazıyo fabrika değerlerinde nerdeee :))
bence sorun istanbul trafiğinde :)
fiorino 1.3 m jet 75bg emetion conformatic vites 6 ileri 500km 28 lt mazot yaktı.lamba yanıyodu.100tl mazot aldım izmir şehir içinde kullandım genelde tekrar ışık yandı göstergede 513 km yok yapmış.bana göre iyi bir deyer araç11000 km şu an
Benim aracım bir depo ile 600km yapıyor İzmir şehir içinde. Performanslı da kullanıyorum..
Sorun istanbul trafiğinde Izmir şehiriçi performanslı kullanım ortalama 5 lt. 100km'de
yav arkadaşlar benimde son günlerde şehir içi kullanım biraz arttı 6,5-8,0 arasında gidip geliyor gerçi kliimayıda kullanıyorum ama anlamadım gitti
Klima kullanmazsam 5 civarında geziniyordum ama klimada coşuyor. Çokta performans takılamıyorum zaten pek yürmüyor araba :)
bende 15 jantlar varken 5.8 yakıyordum jantları 17 yaptıktan sonra 7 litreden aşağı düşmüyor bu kadar artması normalmi acaba?