Sayfa 1/3 123 SonSon
54 sonuçtan 1 ile 20 arası

Konu: Klima nasıl kullanılmalı nelere dikkat edilmeli? Yardım

MEHMET YILMAZ
    mehmetsafran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    -------
    Edilen teşekkür: 10

Standart Klima nasıl kullanılmalı nelere dikkat edilmeli? Yardım

Merhaba arkadaşlar son zamanlarda malum sıcaklar oldukça arttı, klima porblemleri de paralel olarak artıı. Benim merak ettiğim klima nasıl kullanılmalı nelere dikkat edilmeli(birileri yüksek hızlarda açılmamalı, birileri düşük hızlarda açılmamalı falan diyor, kafam karışıyor.). Mesela ben aracımın kısa mesafede soğutmasından memnun değilim, çok sıcak havalarda da fazla soğutmuyo gibime geliyor yardım edebilir misiniz? hem de forumumuza bir arşiv niteliğinde bir başlık kaznadırmış oluruz şimdiden teşekkürler... Saygılar...

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

yüksek hız değildede, yüksek devirde açmamak lazım

çabuk soğutma açısından bende pek memnun değilim

bugun corollada düğmeye bastım 30 sn sonra gayet iyiydi içersi
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

TOLGA YILDIRIR
    PLaTiNuN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 884

walla bildiğim tek şey var o da tecrübemden yola çıkarak söyleyebilirim...kesinlikle hararet göstergesi orta seviyeye gelmeden klimayı açmamalı bunun dışında yüksek hızda seyrederken ya da düşük hızda seyrederken bir sıkıntı çıkaracağı konusunda hiç bir fikrim yok yeri gelir 120 km hızla kullanırım yeri gelir 50 km hızla...aracım 2006 model ve 2008 de satın almıştım o zamandan bu zamana bir kez dahi klimamda arızaya rastlamadım çok yoğun kullanmadığımıda belirtmekte fayda var tabii...
    Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol...

MEHMET YILMAZ
    mehmetsafran - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Karabük
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    -------
    Edilen teşekkür: 10

hararet göstergesi orta seviyeye gelmeden ne gibi bir problem yapıyor ki ?

TOLGA YILDIRIR
    PLaTiNuN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 884

gördüğüm kadarıyla motorun ısınmasını geciktiriyo ve hararet göstergesi yukarı doğru ilerleyeceğine aksine düşüyo...
    Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol...

irfan öz
    taipen71 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 36

İyi soğutmama hususunda düşüncem soguk hava malum tüm gögsü geçerek geliyor ve gelene kadar bir miktar ısınıyor benim aracım linea göğüs büyük birde koyu renk zaten el değmiyor sıcaktan birde klimayı açıyorum o hava dışarı çıkana kadar ister istemez ısınıyor bir miktar..

İrfan Demirer
    kaptan_ahab - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Adana
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 378

Klimayı son ayarına aldığımda ekranda LO yazısı beliriyor öğlenin en sıcak anında dahi içerisinin kutuplara dönmesi 20 saniyeyi bulmuyor.Konuya ek olarak ise polen filtrelerinin en az yılda bir kez değiştirilmesini tavsiye ediyorum.

8. Bu mesaj için teşekkür edenler:

BARIS UCAR
    suvari_84 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    06 BD 1257
    Edilen teşekkür: 153

valla bu sıcaklarda kimse klimadan verim beklemesin dün ankara 40 dereceydi ve klima bile fayda etmedi. sanırım bizim klimalar baştan sağma yapılmış. ben aynı motor gücüne ait yeni clio ya denedim adamlar klimayı motordan bağımsız yapmışlar yani motor gücünü etkilemiyor ve soğutması 15-20 sn yi almıyor. bizde bi açıyorsun araç devirden düşüyor arada bi sıcakla karışık hava veriyor ve klima çalışırken ya göğüs kısmını ya ayak yada cam kısmını tek açarsan verim alabiliyorsun 3 ünüde açarsan gücü yetmiyor aracın. bence bizim araçlarında motordan bağımsız yapılmalıydı tamam belki aküyü çok yerdi ama genede verimi tam alırdık diye düşünüyorum. klima kullanma kısmına gelince bence farketmiyor ben 150 liyle giderkende açtım aynı 50 y le giderkende fakat KULLANIRKEN EN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS HARARET GÖSTERGESİ aman dikkat bi gözünüzde orda olsun mutlaka özellikle klima açıksa

ugr Gökmn
    yokum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 14

Biz arabaya ilk bindiğimizde camları açarak içerdeki beklemiş havanın dışarı çıkmasını sağladıktan sonra klimayı açıyoruz. Auto seçeneğinde birde yalnızca araç içi havayı kullanarak çalıştırdığımızda kısa sürede etkisini görüyoruz. Yaklaşık 30-40 saniye arası. Daha sonra ortam soğudukça zaten fanın çalışma seviyesi düşüyor. Tabi sadece içerdeki havayı kullanarak soğutma sanırım en fazla yarım saat öneriliyor. Sonrasında dışarıdaki havayı kullanmak gerekiyor sağlık açısından. Yani klimadan gayet memnunuz diyebiliriz.

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

aracın tüm camlarını açın,(mümkünse araca yaklaşırken, kumandadan açın tüm camları)
    kısa bir süre camlar açık halde 5 sn kadar aracı sürün.
    içerdeki beklemiş-ısınmış çok sıcak hava dışarı kaçsın.
    klimayı açın. "LO" pozisyonmunda, aynı anda ön camları kapatın.
    5 sn sonra arka camlarıda kapatın.
    15-20 sn sonra LO durumundan istediğiniz dereceye ayarlayıp aouto tuşuna basın.
    ben böyle yapıyorum.
    gerçi şehir içinde klimayı hemen hemen hiiç kullanmıyorum.
    yanlışım varsa burda yazın, hepimiz öğrenmiş oluruz.

c®ax .........
    krakercocuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 1512

kesinlikle bende memnunum soğutmasından. dün bir müddet 180 le seyir izledim yaklasık 3-5 dakika klimada hiç bir sıkıntı yoktu...kullanım açısındanda ilk önce normal fanı açıp en az 10 snye bekletiyorum sonra soğutmaya alıyorum..
    ----------Captain Crax ------------
    gün gelecek benimde puntom olacak

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Ben dun 800 km yaptim ve hep klima acikti inaninki arabadan cikmayi canim istemedi

14. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erdi YILMAZ
    Fiat Türkiye Forum
    FiatTR | PuntoTR
    GrandePuntoTR

erdiyilmaz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 5938

sehir icinde ozellikle dur kalkin cok yapildigi ve hayli yavas seyreden trafikteyken klima cok verimsiz oluyor, hizlaninca devir yukseltince sogutma farkini bariz sekilde hissediyorum

FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
    Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com

c®ax .........
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı femoli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben dun 800 km yaptim ve hep klima acikti inaninki arabadan cikmayi canim istemedi
    abi klima açıkken yakıt ortalaman nasıldı.bende dün yol yaptım klima açıkdı sürekli..biraz sömürme yaptı yakıtı galiba

Mehmet Sç
    υпвεʟıεναвʟε edelsang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 KoLeRa 23
    Edilen teşekkür: 243

benim aracın hiç öyle sıkıntısı yok anında soğutuyor çekişten falanda düştüğünü sanmıyorum ya da ben hissetmedim

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

Bazı arkadaşlar klimalarımız iyi değil soğutmuyor gibi şeyler söylemiş. Klimalarınızın soğutmamsının tek sebebi polen filtresi. Polen filtresini en az yılda bir değiştirin. Ben klima tuşuna bastıktan sonra max. 30 sn içerisinde araba buz gibi oluyor. Nasıl kullanmaya gelince.. Devamlı ''Full Auto'' da kullanıyorum ve 22 dereceye ayarlıyorum. Klima içeriği istenilen sıcaklığa getirdikten sonra rölantide çalışımaya başlıyor ve bu sayede yakıttanda tasarruf ediyor. Kısa mesafelerde ise hiç açmıyorum..

c®ax .........
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok

Alıntı edelsang Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benim aracın hiç öyle sıkıntısı yok anında soğutuyor çekişten falanda düştüğünü sanmıyorum ya da ben hissetmedim
    düşüyordurda sen hissetmiyosundur. aracın rolantide çalısırken klimayı aç vemotor sesini dinle anlarsın

Alıntı alperyonar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bazı arkadaşlar klimalarımız iyi değil soğutmuyor gibi şeyler söylemiş. Klimalarınızın soğutmamsının tek sebebi polen filtresi. Polen filtresini en az yılda bir değiştirin. Ben klima tuşuna bastıktan sonra max. 30 sn içerisinde araba buz gibi oluyor. Nasıl kullanmaya gelince.. Devamlı ''Full Auto'' da kullanıyorum ve 22 dereceye ayarlıyorum. Klima içeriği istenilen sıcaklığa getirdikten sonra rölantide çalışımaya başlıyor ve bu sayede yakıttanda tasarruf ediyor. Kısa mesafelerde ise hiç açmıyorum..
    polen filtresi 6 ayda bir değişmeli bence

alper yonar
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**

Klimanın verimini çok değiştiriyor.

BAKİ BAKİ
    2000 corsa gls 1,4 16v ov onderbaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 ** 4
    Edilen teşekkür: 96

Alıntı alperyonar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

araç henüz 1500 km de fakat, değil 22, 16 derecede ve ful otomatikte de deniyorum manuelde de. tüm detayları düşünerek klima performansı artsın diye hareket ediyorum. ancak; zaten tek seferde 25 km yol yapıyorum aralıksız yolculuk bitene kadar bile aman aman soğutmuyor.gazı eksik diye düşünmeye başladım. servise götürebilirim bu sebepten.

alper yonar
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**

Alıntı onderbaki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Selamlar,

araç henüz 1500 km de fakat, değil 22, 16 derecede ve ful otomatikte de deniyorum manuelde de. tüm detayları düşünerek klima performansı artsın diye hareket ediyorum. ancak; zaten tek seferde 25 km yol yapıyorum aralıksız yolculuk bitene kadar bile aman aman soğutmuyor.gazı eksik diye düşünmeye başladım. servise götürebilirim bu sebepten.
    Kontrol ettirin. Zaten bir problem varsa ücretsiz hallederler..

23. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Sayfa 1/3 123 SonSon