yüksek hız değildede, yüksek devirde açmamak lazım
çabuk soğutma açısından bende pek memnun değilim
bugun corollada düğmeye bastım 30 sn sonra gayet iyiydi içersi
Merhaba arkadaşlar son zamanlarda malum sıcaklar oldukça arttı, klima porblemleri de paralel olarak artıı. Benim merak ettiğim klima nasıl kullanılmalı nelere dikkat edilmeli(birileri yüksek hızlarda açılmamalı, birileri düşük hızlarda açılmamalı falan diyor, kafam karışıyor.). Mesela ben aracımın kısa mesafede soğutmasından memnun değilim, çok sıcak havalarda da fazla soğutmuyo gibime geliyor yardım edebilir misiniz? hem de forumumuza bir arşiv niteliğinde bir başlık kaznadırmış oluruz şimdiden teşekkürler... Saygılar...
yüksek hız değildede, yüksek devirde açmamak lazım
çabuk soğutma açısından bende pek memnun değilim
bugun corollada düğmeye bastım 30 sn sonra gayet iyiydi içersi
Ne Mutlu Türküm Diyene!
walla bildiğim tek şey var o da tecrübemden yola çıkarak söyleyebilirim...kesinlikle hararet göstergesi orta seviyeye gelmeden klimayı açmamalı bunun dışında yüksek hızda seyrederken ya da düşük hızda seyrederken bir sıkıntı çıkaracağı konusunda hiç bir fikrim yok yeri gelir 120 km hızla kullanırım yeri gelir 50 km hızla...aracım 2006 model ve 2008 de satın almıştım o zamandan bu zamana bir kez dahi klimamda arızaya rastlamadım çok yoğun kullanmadığımıda belirtmekte fayda var tabii...
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol...
hararet göstergesi orta seviyeye gelmeden ne gibi bir problem yapıyor ki ?
gördüğüm kadarıyla motorun ısınmasını geciktiriyo ve hararet göstergesi yukarı doğru ilerleyeceğine aksine düşüyo...
Sevgide güneş gibi ol, dostluk ve kardeşlikte akarsu gibi ol, hataları örtmede gece gibi ol, tevazuda toprak gibi ol, öfkede ölü gibi ol, her ne olursan ol, ya olduğun gibi görün, ya göründügün gibi ol...
İyi soğutmama hususunda düşüncem soguk hava malum tüm gögsü geçerek geliyor ve gelene kadar bir miktar ısınıyor benim aracım linea göğüs büyük birde koyu renk zaten el değmiyor sıcaktan birde klimayı açıyorum o hava dışarı çıkana kadar ister istemez ısınıyor bir miktar..
Klimayı son ayarına aldığımda ekranda LO yazısı beliriyor öğlenin en sıcak anında dahi içerisinin kutuplara dönmesi 20 saniyeyi bulmuyor.Konuya ek olarak ise polen filtrelerinin en az yılda bir kez değiştirilmesini tavsiye ediyorum.
valla bu sıcaklarda kimse klimadan verim beklemesin dün ankara 40 dereceydi ve klima bile fayda etmedi. sanırım bizim klimalar baştan sağma yapılmış. ben aynı motor gücüne ait yeni clio ya denedim adamlar klimayı motordan bağımsız yapmışlar yani motor gücünü etkilemiyor ve soğutması 15-20 sn yi almıyor. bizde bi açıyorsun araç devirden düşüyor arada bi sıcakla karışık hava veriyor ve klima çalışırken ya göğüs kısmını ya ayak yada cam kısmını tek açarsan verim alabiliyorsun 3 ünüde açarsan gücü yetmiyor aracın. bence bizim araçlarında motordan bağımsız yapılmalıydı tamam belki aküyü çok yerdi ama genede verimi tam alırdık diye düşünüyorum. klima kullanma kısmına gelince bence farketmiyor ben 150 liyle giderkende açtım aynı 50 y le giderkende fakat KULLANIRKEN EN DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUS HARARET GÖSTERGESİ aman dikkat bi gözünüzde orda olsun mutlaka özellikle klima açıksa
Biz arabaya ilk bindiğimizde camları açarak içerdeki beklemiş havanın dışarı çıkmasını sağladıktan sonra klimayı açıyoruz. Auto seçeneğinde birde yalnızca araç içi havayı kullanarak çalıştırdığımızda kısa sürede etkisini görüyoruz. Yaklaşık 30-40 saniye arası. Daha sonra ortam soğudukça zaten fanın çalışma seviyesi düşüyor. Tabi sadece içerdeki havayı kullanarak soğutma sanırım en fazla yarım saat öneriliyor. Sonrasında dışarıdaki havayı kullanmak gerekiyor sağlık açısından. Yani klimadan gayet memnunuz diyebiliriz.
aracın tüm camlarını açın,(mümkünse araca yaklaşırken, kumandadan açın tüm camları)
kısa bir süre camlar açık halde 5 sn kadar aracı sürün.
içerdeki beklemiş-ısınmış çok sıcak hava dışarı kaçsın.
klimayı açın. "LO" pozisyonmunda, aynı anda ön camları kapatın.
5 sn sonra arka camlarıda kapatın.
15-20 sn sonra LO durumundan istediğiniz dereceye ayarlayıp aouto tuşuna basın.
ben böyle yapıyorum.
gerçi şehir içinde klimayı hemen hemen hiiç kullanmıyorum.
yanlışım varsa burda yazın, hepimiz öğrenmiş oluruz.
kesinlikle bende memnunum soğutmasından. dün bir müddet 180 le seyir izledim yaklasık 3-5 dakika klimada hiç bir sıkıntı yoktu...kullanım açısındanda ilk önce normal fanı açıp en az 10 snye bekletiyorum sonra soğutmaya alıyorum..
----------CaptainCrax ------------
gün gelecek benimde puntom olacak
Ben dun 800 km yaptim ve hep klima acikti inaninki arabadan cikmayi canim istemedi![]()
sehir icinde ozellikle dur kalkin cok yapildigi ve hayli yavas seyreden trafikteyken klima cok verimsiz oluyor, hizlaninca devir yukseltince sogutma farkini bariz sekilde hissediyorum![]()
FiatTR | PuntoTR | GrandePuntoTR | PuntoEvoTR | BravoTR | LineaTR | 500TR
Fiat Türkiye Forumları | 2006'dan Beri Sizlerleyiz | Reklam & İletişim: admin@grandepuntotr.com
benim aracın hiç öyle sıkıntısı yok anında soğutuyor çekişten falanda düştüğünü sanmıyorum ya da ben hissetmedim
Bazı arkadaşlar klimalarımız iyi değil soğutmuyor gibi şeyler söylemiş. Klimalarınızın soğutmamsının tek sebebi polen filtresi. Polen filtresini en az yılda bir değiştirin. Ben klima tuşuna bastıktan sonra max. 30 sn içerisinde araba buz gibi oluyor. Nasıl kullanmaya gelince.. Devamlı ''Full Auto'' da kullanıyorum ve 22 dereceye ayarlıyorum. Klima içeriği istenilen sıcaklığa getirdikten sonra rölantide çalışımaya başlıyor ve bu sayede yakıttanda tasarruf ediyor. Kısa mesafelerde ise hiç açmıyorum..
Klimanın verimini çok değiştiriyor.
Selamlar,
araç henüz 1500 km de fakat, değil 22, 16 derecede ve ful otomatikte de deniyorum manuelde de. tüm detayları düşünerek klima performansı artsın diye hareket ediyorum. ancak; zaten tek seferde 25 km yol yapıyorum aralıksız yolculuk bitene kadar bile aman aman soğutmuyor.gazı eksik diye düşünmeye başladım. servise götürebilirim bu sebepten.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri