uzun vadede yay planım yok
teşekkürler...
arkadaşlar merhaba, çıkma ön yaylar konusunda bilgilendirmek istedim herkesi, eğer aracınıza çıkma yay alacaksanız mutlaka çıkmacıya sorun çünkü benzinli punto ile dizel puntoların ön yayları tamamen farklı, motor ağırlıkları farklı olduğu için, eğer aracınız dizel ise benzinli bir araçtan çıkan yay aldıysanız virajlarda ve frenlemede problem yaşayabilirsiniz, allah korusun virajlarda önden savrulma problemiyle karşılaşan bir müşterimin başına geldi, ve yaylardan olduğu sonradan anlaşıldı, neredeyse hayatıyla ödüyordu bunun bedelini...1
uzun vadede yay planım yok
teşekkürler...
Keyif BMW'Dir...
güzel hatırlatma
senza cuore saremmo solo macchine
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
ayrıca arkadaşlar şunuda ek olarak belirtelim, bir yay sıfır bile alınmış olsa, yaklaşık 1000 km sonra yayın kalitesine göre 1, 1.5 cm daha alçalmış olacaktır. 2. el yay alınırken buna dikkat edilmelidir. ve mümkünse yay ve amortisör seti beraber alınırsa daha iyi sonuç alınır, orjinal amortisör üzerine kısa yay montajı yapıldığında bir süre sonra amortisörleriniz zarar görebilir.
Punto Evo 1.4 Dynamic S&S Dualogic
FG Monster 4x4 1/6 Off-Road
Revo 3.3 4X4 1/8 Off-Road
Owning an Alfa Romeo? is like having a supermodel as a girlfriend. Yes, she is a bit stupid. Yes, she is expensive but it! She is so damn HOT!
paylaşım için teşekkürler![]()
Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active
benim aracım dizel ve benzinli yayı kullanıyorum şu ana kadar yol tutuşunda vs. bir sıkıntı yaşamadım. ve özellikle benzinli yayı aldım ki belki 1-2 cm alçalır diye...
amortisörlerinin o alçalmayla, daha çabuk yıpranacanağını ve her zaman ön kısımda daha fazla yük olacağını, allah korusun ani bir manevrada yayı kıracağını, çatlatacağını hesaba kat bence... dediğim gibi bu bir müşterimin başına gelen bir olaydı, sen memnunsan diyecek bir şey yok arkadaşım, allah sorunsuz binmeyi nasip etsin...
teşekkürler zaten bütün yay ile alakalı konularda bunları belirtiyoruz
Bu yay olayi nedir, ne işe yarar biri açiklayabilir mi![]()
evo evo..
yay olayı şudur, bazen kmsi çok olan araçlarda ya da ikinci el aldığınız basık araçlarda orjinal yay takmak isteyebilirsiniz. sıfır yay fiyatları oldukça pahalı durumda olduğundan ilk akla gelen çözüm, çıkma yay almak ya da alternatif aramaktır. eğer kullandığınız araç dizel ise alacağınız çıkma yayın da dizel bir araçtan çıkmış ya da sökülmüş olmasına dikkat edin, çünkü dizel araçların yayları ile benzinli araçların yayları esneklik ve kalibre açısından birbirinden son derce farklı. eğer aracınız benzinli ise de mutlaka ve mutlaka alacağanız çıkma yayın da benzinli bir araçtan çıkması ya da sökülmüş olması gerekmektedir. umarım açıklayıcı olmuştur... iyi geceler....!
Şimdi fiatın sitesinden punto evonun teknik tablosuna bakıyorum benzinli en baz modelin ağırlığı ile dizel modelin ağırlığı arasında 105kg fark var. Bu yay için çok büyük bir ağırlıkmıdır? sonuçta 4 tane yaya paylaştırdığımızda 26,25kg bir ağırlık var. Bence dizel benzinliden ziyade ikinci el alınan yayın kullanım ömrüne bakılması lazım ancak bunuda yayı ele alıp inceleyerek anlaşılabileceğini tahmin etmiyorum. O yüzden en iyisi ikinci el yerine muadil sıfır yay kullanmak.
satma sakın zaten, ilerdelazım olabilir emin ol dostum, lazım olunca da bulamazsın![]()
gerçi yayların ömrü fazladır işlem görmedikten sonra ama
Mutlaka kullanmadıktan sonra bişi olmaz, en fazla arabayı satarken yeni alan adama verirsin allah razı olsun desin o bile yeter![]()
diyelim ki ben ikinci el yay aldım kargoyla geldi (olcak inş). yayın işlem görüp görmediğini ya da ne derece sağlıklı olduğunu nerden nasıl anlarım? sanırım en fazla yere koyar düz durmasına bakarım bakla kesilmiş mi diye. başka nelere bakmam gerekir?
Benzinli ile dizel yayı o kadar farkediyo mu gerçekten?
Punto Evo 1.3 Multijet 75 Hp Active
aracın kendi yayı dururken illa değiştirme alçaltma gereksiz bi işlem bence..ama güzel görünüyo o da ayrı mevzu
noone knows that except both of us
Konfordan vazgeçip yol tutuş artıyor.Kırsal bölgede yaşıyorsanız çok basmadıktan sonra yay mantıklı.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri