multijet bence 750000 rahat devirir buyrun link(((8https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2006-albea-1-3-multijet-dynamic-50364719/detay/
multijet bence 750000 rahat devirir buyrun link(((8https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2006-albea-1-3-multijet-dynamic-50364719/detay/
Konu asil tarafından (27/05/2011 Saat 03:43 ) değiştirilmiştir.
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
Fiat Servisi bakımları düzenli yapıldığında ortalama 600.000 km. motor ömrü olduğunu söyledi. Ne derece doğrudur bilmem.
Beneficium accipere libertatem est vendere
1.9 düz dizel doblo için servistekiler elli altmış binde motoru bitiyor demişlerdi,fiat ın en dandik motoru olduğunu söylüyorlardı,iş yaptığım firmada 200.000 i devirdi,bisürüde şöförü var hala kullanılıyor.
(Bence o kadar tahammül edemessin arkadaşın da dediği gibi. Maddi olarak imkanım olsa 1.6 motor güçlü bir araç düşünürüm. Sollamaya kalkıoz, rampa çıkıoz araç resmen can çekişiyor....Vergi olarak da 1598 cc araçtan farkı yok zaten)
Kardeşim bende de var bir Grande Punto 1.4 Active 77 Hp Chip attırdık 120 beygir oldu ama 77 beygir iken bile ben senin dediğin gibi yokuşlarda rezil olmuyordum sollamaya kalktığımda gayet atak davranıyor karşıdan da araba gelmesse bir konvoyda bir sollayışta en önü görürsün . Arabayı çok ezmişsin .
600 bin 700 bin den bahsediyorsunuz ama 100 bini geçen ikinci ele hiç yanaşmıyorsunuz![]()
motor ömrü derken neyi kasdediyorsunuz bilmem ama arkadaşlarımın filo kiralamada 500.000 civarında araçları var, daha motorla ilgili sıkıntı yaşamadılar.... bursa çalış**********deki bir yetkili de bir sohbetimiz sırasında "600000 de falan bir revizyon yapıldığında bir o kadar daha gidiyor, filomuzda kullandığımız kendi araçlarımız var" demişti.
1,9 motor, en çok devirdaim pompasının arızalanması sonucu ciddi masraf çıkarıyordu ki bu pompa direkt trigerden hareket alıyordu ve arızalandığı zaman triger gerginliğini kaybediyor ve ciddi anlamda sıkıntı verebiliyordu. ama yeni serilerde bu parçalar değiştirilip bu sıkıntı ortadan kaldırıldı diye biliyorum.
100.000 e yanaşmazsın tabi.Düşük km li araçlar dururken atıyorum 500.000 ' 300.000 km si kalmış bir araçmı almak daha doğru yoksa 450.000 kalmış araçmı almak daha doğru.Bunu şöyle düşünün ; 40 senelik binada 100m2 daire 70.000 tl iken 5 senelik binada 80m2 daire 90.000 tlHerkez yeniyi yada çok az kullanılmışı ister
Ömrü ona göre uzuyor çünkü...
Belki zamanla bu 100bin tabusu kırılabilir. Biraz da yeni araç satılması için bu ön yargılar destekleniyor.
Yasalar sağolsun km düşürme işi yapanlarda kuyruk var. Bir ara takometrecilerde vardı aynısı çıkardılar yasayı rahatladık.
Aldığınız 2.el aracın gerçek km'sini biliyor musunuz?
Son olarak yukarıda yazılmış motor uzun süre gidiyor Taksiler güzel örnek fakat aracın diğer malzemelerinde küçük sorunlar çıkabiliyor. Piyasada hala 90 model ve aşağısı birçok araç var. Aralarında ciddi km yapmışları da bulunur. O yüzden ben aracıma birsüre daha bineceğim.
Şuanki km 130bin civarı.. Tek korkutan otomatik vites ama umarım sorun çıkartmaz..
Geçen çanakkaleden gelirken 100-110 giderken tırlar,kamyonlar ve özellikle METRO truzimin sayın şöfeleri deli gibi sıkıştırıyolardı!!
bence o takocular hala var
Tırın biri dibime girip duruyo arada 10mt var yok. Hızımız 100 Vites küçülttüm, hayvan herife ,bir frene dokundurup, topukladım aklı gitti fren manyağı oldu![]()
Konu celenlee tarafından (27/07/2012 Saat 18:11 ) değiştirilmiştir.
Punto bakımı düzgün yapılır düzgün kullanılırsa istediğin kadar bin![]()
TSİ Jetta.
bakımları düzgün zamanında yapılmışsa hele sahibi kılsa özenli kullanmışsa uzun yolda şehiriçi trafiginde pek girmemişse multijet motor ömürsüz gibi birşeydir.250 bin km de olan puntolar bile halen sahiplerini mutlu ediyor başka birşey demiyorum ne bir gram yağ kaçagı var ne bir sorun
Yorumları okumadım sadece şunu yazıyorum kendi gözlerimle görünce cidden şok oldum burada cok yazıldı pek inanmamıştım. Servisten dönerken taksiye binmiştim haziran ayında. Albea idi araç bizim motorlardan 1.4 8v Fire motor. 0 kmde tüp takılmış. Araç gördüğüm zaman 760bindeydi. 1km bile bakımını aksatmadık hatta önceden götürdüğümüz olmuştur daha motoruna bir kere anahtar değmemiştir dedi. o Kadar km sine rağmen hem taksi hemde albea olmasına rağmen yolda giderkende orasından burasından abuk subuk ses gelen bir arabada değildi. Bakımını yapıp efendi gibi bindiğin zaman neredeyse evladiyelik arabalar![]()
Sorunuzu cevabı aşağıda ki linkte
https://forum.grandepuntotr.com/gene...jet-albea.html
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri