Sayfa 2/2 İlkİlk 12
39 sonuçtan 21 ile 39 arası

Konu: Punto Motor Ömrü

Hybrid View

önceki Mesaj önceki Mesaj   sonraki Mesaj sonraki Mesaj
    asil suna
    asil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    35evh87
    Edilen teşekkür: 807

multijet bence 750000 rahat devirir buyrun link(((8https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-2006-albea-1-3-multijet-dynamic-50364719/detay/
    Konu asil tarafından (27/05/2011 Saat 03:43 ) değiştirilmiştir.

panda 1.2 dnaymic
    grande punto 1.3 active
    fiorino 1.3 emotion
    bravo 1.6 dnaymic

Cem *
    Realtime xnode - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 268

Fiat Servisi bakımları düzenli yapıldığında ortalama 600.000 km. motor ömrü olduğunu söyledi. Ne derece doğrudur bilmem.
    Beneficium accipere libertatem est vendere

atila semerci aveo ltz 95 hp
    atila - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 92

1.9 düz dizel doblo için servistekiler elli altmış binde motoru bitiyor demişlerdi,fiat ın en dandik motoru olduğunu söylüyorlardı,iş yaptığım firmada 200.000 i devirdi,bisürüde şöförü var hala kullanılıyor.

Can KÖSE
    cancan37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Kar Beyaz
    Plaka
    AP 339
    Edilen teşekkür: 0

(Bence o kadar tahammül edemessin arkadaşın da dediği gibi. Maddi olarak imkanım olsa 1.6 motor güçlü bir araç düşünürüm. Sollamaya kalkıoz, rampa çıkıoz araç resmen can çekişiyor....Vergi olarak da 1598 cc araçtan farkı yok zaten)

Kardeşim bende de var bir Grande Punto 1.4 Active 77 Hp Chip attırdık 120 beygir oldu ama 77 beygir iken bile ben senin dediğin gibi yokuşlarda rezil olmuyordum sollamaya kalktığımda gayet atak davranıyor karşıdan da araba gelmesse bir konvoyda bir sollayışta en önü görürsün . Arabayı çok ezmişsin .

M.Furkan Çelenli
    celenlee - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 617

Alıntı cancan37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    (Bence o kadar tahammül edemessin arkadaşın da dediği gibi. Maddi olarak imkanım olsa 1.6 motor güçlü bir araç düşünürüm. Sollamaya kalkıoz, rampa çıkıoz araç resmen can çekişiyor....Vergi olarak da 1598 cc araçtan farkı yok zaten)

Kardeşim bende de var bir Grande Punto 1.4 Active 77 Hp Chip attırdık 120 beygir oldu ama 77 beygir iken bile ben senin dediğin gibi yokuşlarda rezil olmuyordum sollamaya kalktığımda gayet atak davranıyor karşıdan da araba gelmesse bir konvoyda bir sollayışta en önü görürsün . Arabayı çok ezmişsin .
    "Yapma Kamuran"

Bu şekilde bir deyim mi oluştursak forum için

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Alıntı celenlee Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Yapma Kamuran"

Bu şekilde bir deyim mi oluştursak forum için

Hhahahah ziya hesabı Çakıyla aslan avı

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hhahahah ziya hesabı Çakıyla aslan avı
    Aynen o mantık

ömer kabak
    Seat Leon stylance punt0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 142

Alıntı cancan37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

77 hp chiple 120 hp mi oldu ?
    sadece chip ise imkansız dostum

ahaha kamuran mı o neyse salla o zaman verdigim cevaba yazık

Ali Can
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. rbcn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    07AAL45
    Edilen teşekkür: 421

600 bin 700 bin den bahsediyorsunuz ama 100 bini geçen ikinci ele hiç yanaşmıyorsunuz

A. Çağ
    ametist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 159

motor ömrü derken neyi kasdediyorsunuz bilmem ama arkadaşlarımın filo kiralamada 500.000 civarında araçları var, daha motorla ilgili sıkıntı yaşamadılar.... bursa çalış**********deki bir yetkili de bir sohbetimiz sırasında "600000 de falan bir revizyon yapıldığında bir o kadar daha gidiyor, filomuzda kullandığımız kendi araçlarımız var" demişti.

1,9 motor, en çok devirdaim pompasının arızalanması sonucu ciddi masraf çıkarıyordu ki bu pompa direkt trigerden hareket alıyordu ve arızalandığı zaman triger gerginliğini kaybediyor ve ciddi anlamda sıkıntı verebiliyordu. ama yeni serilerde bu parçalar değiştirilip bu sıkıntı ortadan kaldırıldı diye biliyorum.

Ziyaretci040
    Ziyaretçi Ziyaretci040 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

100.000 e yanaşmazsın tabi.Düşük km li araçlar dururken atıyorum 500.000 ' 300.000 km si kalmış bir araçmı almak daha doğru yoksa 450.000 kalmış araçmı almak daha doğru.Bunu şöyle düşünün ; 40 senelik binada 100m2 daire 70.000 tl iken 5 senelik binada 80m2 daire 90.000 tl Herkez yeniyi yada çok az kullanılmışı ister Ömrü ona göre uzuyor çünkü...

Baran --
    Yagmuradam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 43

Alıntı NOZER Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    100.000 e yanaşmazsın tabi.Düşük km li araçlar dururken atıyorum 500.000 ' 300.000 km si kalmış bir araçmı almak daha doğru yoksa 450.000 kalmış araçmı almak daha doğru.Bunu şöyle düşünün ; 40 senelik binada 100m2 daire 70.000 tl iken 5 senelik binada 80m2 daire 90.000 tl Herkez yeniyi yada çok az kullanılmışı ister Ömrü ona göre uzuyor çünkü...
    Belki zamanla bu 100bin tabusu kırılabilir. Biraz da yeni araç satılması için bu ön yargılar destekleniyor.

Yasalar sağolsun km düşürme işi yapanlarda kuyruk var. Bir ara takometrecilerde vardı aynısı çıkardılar yasayı rahatladık.

Aldığınız 2.el aracın gerçek km'sini biliyor musunuz?

Son olarak yukarıda yazılmış motor uzun süre gidiyor Taksiler güzel örnek fakat aracın diğer malzemelerinde küçük sorunlar çıkabiliyor. Piyasada hala 90 model ve aşağısı birçok araç var. Aralarında ciddi km yapmışları da bulunur. O yüzden ben aracıma birsüre daha bineceğim.

Şuanki km 130bin civarı.. Tek korkutan otomatik vites ama umarım sorun çıkartmaz..

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

M.Furkan Çelenli
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok

Alıntı Yagmuradam Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yasalar sağolsun km düşürme işi yapanlarda kuyruk var. Bir ara takometrecilerde vardı aynısı çıkardılar yasayı rahatladık.
    Geçen çanakkaleden gelirken 100-110 giderken tırlar,kamyonlar ve özellikle METRO truzimin sayın şöfeleri deli gibi sıkıştırıyolardı!!

bence o takocular hala var

Tırın biri dibime girip duruyo arada 10mt var yok. Hızımız 100 Vites küçülttüm, hayvan herife ,bir frene dokundurup, topukladım aklı gitti fren manyağı oldu
    Konu celenlee tarafından (27/07/2012 Saat 18:11 ) değiştirilmiştir.

Ahmet Gençay
    ahmet4646 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kahramanmaraş
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    Fiat Stilo 1.6 Dynamic
    Edilen teşekkür: 110

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

Punto bakımı düzgün yapılır düzgün kullanılırsa istediğin kadar bin
    TSİ Jetta.

Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Ziyaretci046 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 0

bakımları düzgün zamanında yapılmışsa hele sahibi kılsa özenli kullanmışsa uzun yolda şehiriçi trafiginde pek girmemişse multijet motor ömürsüz gibi birşeydir.250 bin km de olan puntolar bile halen sahiplerini mutlu ediyor başka birşey demiyorum ne bir gram yağ kaçagı var ne bir sorun

Cüneyt T
    Oz Büyücüsü Luc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 559

Alıntı gurhany Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu aracı uzun vade kredi ile alabildim. birkaç sene t-shirt bile alamam. o yüzden 1.6 uzun süre bekleyecek maalesef. ama ilerde bir gün o da olur umarım. ben zaten yavaş kullanırım.
    Omurluk bu araclar rahat olun

Sent my GT-I9100 using 2
    Oz Büyücüsü

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Yorumları okumadım sadece şunu yazıyorum kendi gözlerimle görünce cidden şok oldum burada cok yazıldı pek inanmamıştım. Servisten dönerken taksiye binmiştim haziran ayında. Albea idi araç bizim motorlardan 1.4 8v Fire motor. 0 kmde tüp takılmış. Araç gördüğüm zaman 760bindeydi. 1km bile bakımını aksatmadık hatta önceden götürdüğümüz olmuştur daha motoruna bir kere anahtar değmemiştir dedi. o Kadar km sine rağmen hem taksi hemde albea olmasına rağmen yolda giderkende orasından burasından abuk subuk ses gelen bir arabada değildi. Bakımını yapıp efendi gibi bindiğin zaman neredeyse evladiyelik arabalar

Şafak Ç
    SKELETER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 176

Sorunuzu cevabı aşağıda ki linkte

https://forum.grandepuntotr.com/gene...jet-albea.html

Sayfa 2/2 İlkİlk 12