Arkadaşlar eski bir konu aradım buldum. Ama bu durum çok canımı sıkıyor benim. Geçen serviste ayak üstü sordum ve yine ayak üstü 90 HP lik dizellerde çok normal bu durum dediler hiç bakmadan. SACHS lı debriyaj sisteminde var bu durum dediler. ????

Diğer arkadaşların sorununun aynısı sanırım bendeki de. Vites atarken olsun, kaldırırken olsun, debriyajda acayip tıkır tıkır pedala vibrasyonu iletme durumu var. Hatta boşta çalışırken daha net anlaşılıyor. Ayağını hafifçe 1 cm kadar değdir debriyaja, resmen takır takır vuruyor.

Bu konuda bir noktaya varan oldu mu acaba? Çok emin değilim ama sanki klima kullanırken daha da belli oluyor gibi. Bugün abimin T_JET ini kullandım baya debriyajı vitesi benim arabaya göre çok daha sert ama kesinlikle bir vibrasyon vs yok debriyaj pedalında. Yahu bu benim kaçıncı arabam, seramik debriyajlı impreza ya da bindik, bronz lu alfa Q4 e de bindik. Kaç tane arabam oldu değiştirdim, hiçbirinde bu kadar kafayı takıp işkillenmedim nedense. Var mı arkadaşlar bunun çözümü?