Tüm Araç Modellerinin Bijon Aral??? ve Orjinal Ebatlar? - Favori Forum - Kapsaml? Bilgi Platformu Bu listeye göre 4x98 görünüyor..
Abiler okuyorum, araştırıyorum ve bu konuyu hortlatıyorumBendeki Punto Mk2/2b olanlardan 188 diye geçenlerden 2005 model.
Benimkinin net bilgisine bir türlü ulaşamadım 4*98 midir bendeki araca uyacak jant 4*100 müdür? Bir yardım ediverin kardeşinize![]()
Tüm Araç Modellerinin Bijon Aral??? ve Orjinal Ebatlar? - Favori Forum - Kapsaml? Bilgi Platformu Bu listeye göre 4x98 görünüyor..
Valla bazı jant satan yerler 4x98,4x100 olayına hiç bakmıyor.Eğer sizin aracınızda ve sattığı jantta 4 bijon varsa kesin olur deyip takmaya çalışıyor.Ben de bu ölçünün önemli olduğunu bu sene öğrendim.Demek ki daha önceki paliomda 2 sene 4x98 olan bijon aralıklarına 4x100 kullanmışım.Adam jant olsun diye ince bijon takmıştı.Geçen ay aynı adama jant almaya gittiğimde bu sefer de zorla 4x98 olan doblo jantını takmaya çalıştı.
Millet düğün salonunda kızlara bakarken ben dışarıda arabalara bakarım.
Puntonun bijon ölçüsü 4x100 dür,4x98 in göbek çapıda 58.1 mm dir,eğer illaki riski göze alıp takıcam dersen sert alüminyumdan bilezik yaptırıp bir daha sökmemeniz gerekir,genelde sert plastikten bilezik takılır bozulma ihtimaliyle bijonlarda 2 mm sapmayla yerlerine sıyırarak oturur,1 kere daha söüküp takılırsa bir daha sıyırır 3. Allah a emanet,yürüyen aksam çok önemlidir
Cevaplar için çok teşekkürler arkadaşlar. Zaten direkt olarak montaj yapmak uyumsuz bir modeli gereksiz gerilme yüklemek demek bijonlara göze alınabilecek bir risk değil.
Ebay'de gezinirken H&R'ın PCD Adapter Spacer'larını gördüm magnezyum ve aluminyumdan imal ediyorlarmış ki güvenilir marka da 4*98'den 4*100 e adaptör olarak geçiyor eğer parça bulursam denemeyi düşünüyorum onları.![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri