bende göremiyorum
Printable View
bende göremiyorum
https://forum.grandepuntotr.com/teknik-yardim/18264-punto-evo-direksiyon-konsolunun-altindan-gicirti-sesi-geliyor-4.html bu sayfadakı resimler var arkadaslar sadece diğer resimleri bulamadım.kalorıfer boruları soguk ıken ıler gerı oynatmaya calısın gıcırtının geldıgı yerlere yanmaz bi malzeme sıkıstırın sorun duzelır.
arkadaşlar selam resimler gözükmüyor atabilirmisnz
Kimse yokmu yahu
3 senelik konu resimler uçmuştur
konu 3 senelikte sorun bir ömürlük:)
Sorun bende de bir kaç gündür var ve bu gün iyice arttı fotoğrafları göremedim ama artık biliniyordur heralde birmota götürmeyi düşünüyordum ama kavaklıdereden bahsedilenleri okuyunca fikrim değişti sanki sadece uzak geliyor yakın zamanda ankarada bu sorununu çözen var mı acaba?
Bu işin asıl çözümü torpidonun sökülerek boruların kaucuk hortum ile kaplanmasıdır. Kavaklıderede olsa başka serviste olsa yapacakları çözüm geçicidir. Kendiniz plastik silikon sprey alıp o borulara sıkarak geçici çözüm sağlarsınız. Serviste boruların arasına sunger koyarak çözüm sağlıyor ama oda yne boruların devamlı oynaması ve sıcaklık nedeni ile 6 ay 1 sene sonra yine gıcırdamaya başlıyor.
Kesin çözüm torpido sokulerek izalasyon sağlanması. Torpidonuzda çatlak falan oluışursa o yapılırken bunuda yaptırırsınız. O zaman kadar geçici çözümler sunger ve silikon sprey olur. O metal boruları sabitlemek demek kırılıp çatlamasınada sebep olmak demektir. bunu pek tavisye etmem.
Ne tür işlem yaptıracağınıza bağlı. Torpido sokulup yapılmasını ıstersenız servis işçilik fiyatı 250 TL den aşağı olacağını düşünmüyorum.
Silikon sprey ile geçici çözük 20 tl . kendiniz alıp yaparsınız.
Servisin yada işi bilen bir ustanın sunger koymasıda kendilerine sorman lazım.
benim sorunu servis çözmüştüde 6 ay dayandı maalesef gene başladı :( gacur gucur işi gücü bırakıp sesi dinliyorum ayar olmak için çıldıracam :(
aşağıda linkini verdiğim klima borusu dışına takılan kauçuk sünger tipi boru kılıflarından bulun. Sonra bunu bir kısmını ikiye yararak boruların etrafına geçirip arkaya doğru itin bu işlemi yaparken boruları fazla germeyin.. En sonda bir iki tane 10-15 cm kesip klima peteğinin altından tam orta kısımdan arkaya yukarı doğru doğru sıkıştırma yapın. Yüksek ihtimal ses kesilecektir. Servisin koyduğu süngerler ısı sebebi ile bir süre sonra özelliğini kaybedip tekrar başlıyor. Bu işlemi yaptıktan sonra arasıra yine kontrol edersiniz. Maalesef torpido sökülüp borular izalasyon içine alınmadan kesin bir çözümü yok. bunu serviste belirtiyor. Bazı servisler aırbag catlağı esnasında denk gelirse bu işlemleri yapıyorlarmış. Ben kavaklıderede belirtttiğimde torpido değişimi olursa o zaman yaparız dediler geçiçi olarak sünger koymuşlardı ama sonra yine başlamıştı en son ben işyerinde klima borularının izaasyonu için kullandığımı bu yanmaz sünger hortumlar ile yapmıştım sorun düzelmişti.
https://teranyapi.com/kaucuk-boru/