turbo ile hava filitre arasında ve emiş kısmında bulunan sensörleri temizlet.(würth balata spreyi )
Printable View
turbo ile hava filitre arasında ve emiş kısmında bulunan sensörleri temizlet.(würth balata spreyi )
baskı balatada problem olsa kaçırma yapar araban güç üretir ama gidemez kaçırdığı için ama sen hiç gaz yemiyo diosun.. çok basit bişey söyliicem bi dene istersen en azından ben önceki arabamda öyle yapmıştım düzeldi.. boğaz kelebeğini söktür temizlet iyice ama bunu yaparken akü kutup başlarını söktür önce taktıktan sonra bi dene olmadıysa arkadaşların dediği işlemleri uygula arkadaşım.. boğaz kelebeğinde değilse problem ben bide katalizörden şüphe ettim.. içindeki seramiği kırılmış deliği tıkamış olabilir.. bu gene bi önceki aracımda başıma gelmişti.. bilgine..
egr valfını temizlettim. çekiş direk fark edilir şekilde arttı. yakıtta düşer dedi ustam :)
yarın depomu fulleyip bakıcam :)
evet söylemiştim egr valen kaynaklanır diye
yine nokta atışı yaptık hiç aracı görmeden bakmadan kullanmadan
işte forumun faydaları
sonuçta hepimiz aynı makineleri kullanıyoruz ve çıkabilecek arızalar ve sorunlar ortak sorunlarımız olunca paylaşım yönümüzle birbirimize yardımcı olarak bir nebze de olsa sorunlarımızı halledebiliyoruz
yaşasın grandepunto tr kardeşliği
geçmiş olsun gözün aydın
Geçmiş olsun sonunda bitmiş probleminiz.
bu egr tam olarak motorun ne tarafında kalıyor acaba foto ile gösterebilecek yada tarif edebilecek olan varmı aynı dertten belki biliyorsunuzdur bende muzdaribim. youtube google yabancı siteler vs. aradım ancak 1.3 multijet için olanını bulamadım.
ben göremedim zahmet olmazsa zahmet olmazsa linki kopyalasanız yada arama kısmına hangi kelimelerin girilmesi gerektiğini söyleseniz? Birtek sertaçmavi arkadaşın başlığında bir foto gördüm ondada egrnin resimde işaretli yer olup olmadığı sorulmakta.
Can çok teşekkür ederim ilgilendidiğin için sağol.
EGR valfinin resmi.
kaputu açın motoru karşınıza alınca, motorun sağ tarafında mozot pompasının ilerisinde kalıyor:
https://img146.imageshack.us/img146/...0111529.th.jpg
teşekkürler can
Egr valfi bu kadar etkili mi aracın çekişinde ve çalışmasında???
coskun abi
egr ler bizim temizleme sansımız nedir sökebilirmiyiz temizleye bilirmiyiz
Arkadaşlar araç en son yokuşta güç kaybedip 1inci vitese kadar gerileyince tamam dedim bu işi çözme vakti geldi.Bikaç gündür hava akış debi metresi egr valfi derken bunların hepsine baktırdım turbo basıncı dahil herşey normal değerlerinde yalnız enjektörlerde ufak bi sıkıntı gözüküyordu.Bu gün iyibir enjeksiyon ustası bulmak için ugraştım ve aradığım yeri buldum.
Enjektörler söküldü cihaza bağlandı bazı ayarları bozulmuştu degerlerde oynamalar vardı.3buçuk saat süren zorlu ugraştan sonra taktılar ve motor inanılmaz değişti özellikle düşük devirlerde çok süper oldu.Sorunum bu şekilde çözülmüş oldu.
Edindiğim tecrübeler:
1- Çekiş probleminde öncelikle hava akış debimetresine bakıyorlar evet gerçekten çekişte çok etkili.Temzi olması önemli ve de bağlantı noktalarında kelepçeler var bunların da sıkılığı önemli benimki biraz gevşemiş elle oynadığın zaman bilgisayrda çok net olarak fark okunuyordu.
2- Egr valfi benimkinde bi sorun yoktu bunun üzerinde durmadık.
3- Enjektörler ve pompa bunlara son ihtimalde bakıyorlar belli aralıklarda (düşük devir yüksek devir gibi) olan çekiş kayıplarında ve araç 100bine yaklaşmışsa muhtemel sıkıntıların başında enjektör problemi geliyor.Ayarlarını kontrol edip içinde bazı ufak tefek parçalar var onları değştiriyorlar ve herşey düzeliyor.
4- Başıma gelmedi ama bundan sonrası Turbo.Allahtan turbo değerlerim oldukça iyi çıktı.
5- Bunlarda olmadı Katalitik konvertör boşaltmak gerekebilirmiş bunun için arıza lambasını yakabilir dediler ya da muayende kalabilir gibi şeyler söylediler çok yanaşmadım.Zaten buda 100-200 bin km de pek dolacak bişey değilmiş.
6- Bu gibi arızası belli olmayan konularda usta seçimi oldukça önemli.Ya çok para istiyorlar ya da ne yapacağını bilmeden onu değiştirelim bunu değiştirelim gibi şeyler söylüyolar.Sonuca ulaşamamanız da cabası.
7- Son olarak yakıtınızı belli yerden güvenilir markalrdan alın.Ben artık shell kullanıyorum büyük konuşmayayayım ama bi daha hiç bir araçla OPET'in önünden dahi geçmem.
edindiğim tecrübeler ve duyduklarımdan yaptığım sentezler bunlar benim gibi sıkıntı çeken arkadaşlara yardımcı olur inşallah.Tabi ki bu söylediklerim yoruma açık şeylerdir ve büyüklerimiz ve ustalarımız bilgileri ile desteklerler.
(Müslüm abi ve Femoli abiye teşekürler ilgileri için...)