würth ürünü var benzin katkısı , işe yarayabilir , dizel common rail olan modelini alın deneyin.
Printable View
würth ürünü var benzin katkısı , işe yarayabilir , dizel common rail olan modelini alın deneyin.
shell gtl mazot bu araçlar için uygun değil...
eurodizel alın opet total petrol ofisi tavsiye ederim
- enjektörleri söktürün temizlettirin..bozuk ayarsız olanı değiştirin
- kat tıkanmış ya da kırık olabilir içini boşalttırın...
- turbo basmıyordur. turbo basıncına baktırın gerekirse tamir ettirin daha da olmazsa sıfır alın.
- sensörlerden biri sorunludur. özellikle hava akış metresi (debi metre yada maf sensörü denilir)....temizlettirin. düzelmezse değiştirin.
- aldığınız yakıt iyi değildir. depo bitsin farklı yerden mazot alın. doldurmadan önce würth enjektör temizleyici katkısı ekleyin
daha önce dediğimiz gibi ilk önce baskı balatayı bir değiştirmelisin...
Peki bu enjektör temizleyiciler işe yarıyor mu kullanan var mı ? büyük marketlerde 15-20 lira arası fiyatları var. Kullanışlımıdır.
emin turbo ve enjektörlerde hata çıkmıyorsa bakılacak 2yer var
egr valfi ve katalizör
başka yerde arama bence sorunu ilk önce bunları temizlet sonra bakalım ne değişecek
shell gtl yakıtı çok ince...ısısı çok yüksek...bu enjektörler bu yakıta uygun değil...
aracın 90 bin de olması ...bir çok nedeni akla getirebilir...müslüm beyin dediği gibi baskı balatada bunlardan biri...
sonucu merak ediyorum..
araç boştada gaz yemiyor diyor arkadaş
baskı balatayla alakalı olsa boşta normal gaz yemesi lazım aracın
yakıt için cemalin dedikleri doğru zamanla enjektörlerin canına okur
Valla ben bir kaç sefer GTL aldım aracı zaptedemedim di :S bana mı öyle geliyor dedim ama değil tabi bunları okuduktan sonra aracıma alırmıyım bir daha tabiki hayır :)
2008 fiestası olan bi arkadaşımdan bir alıntı yapayım.arabasını kaldırıma biraz fazla yanaşıyor ve tamponunu kırıyor.servis pahalı diyip ,alıyor yeni bir tampon , özel bir servis de demeyim ona,tamirciye gidiyor.arabayı 1-2 saat sonra alabileceğini söylüyor sözde usta.arkadaşım akşam arabayı babasına aldırıyor işi dolayısı ile.ertesi sabah arkadaş arabayı çalıştırıp yola koyuluyor .fakat araba çekişten düşmüş,sanki turbosuz dizel gibi olmuş.yani o ********ler arabanın enjektörlerini değiştirmişler çalmışlar yani.demem o ki ,arabalarımızı ya servislere ve tanıdık ustalarımıza emanet edelim yada başında duralım.
Müslüm abi biz hep aracın gidişinde ve yakıtında probşem var diye düşündük ancak şunu fark ettim araç boşta da gaz pedalına çok geç reaksiyon veriyor devir saatini sanki biri eliyle tutuyorda devir saati nazlana nazlana yükseliyor gibi...
Coşkun abi turbo sağlam zaten turbo devreye girince araç bi nebze kendini belli ediyor,egr valen emin değilim bilgisayarda 400 gibi bi değer verdi(ne değeri bilmiyorum) usta 500lerde olması gerekiyor dedi...
Çok ilginç ya sorunun çözülmüş halini ve çözülme aşamalarını çok merak ediyorum. umarım önemli bir şey değildir.
@ emin tahir,
sorunumuz ancak bu kadar aynı olabilir kalkarkende öne atılmıyor dimi araba illa fazla gaz vermen lazım. boşta gaza bastığında sanki motorda sıkışan bişeyler varmış gibi devir saati 1 sn sonra falan oynuyor o ara tepki yok hiç.
Bende klimayı açınca,rambada motor bayılmış gibi gidiyordu. Hatta hararet çizgisi yazın normal çizgiden 2-3 çizgi yükselmişti.
1-hava filitresi ile turbo arasındaki sensörü würth balata temizleyici ile temizlendi (bağlantısını kontrol et)
2-hava filitresinin muhafaza kontrol edildi.(delik var mı diye)
3-motorun kokpit tarafında hava miktarını ölçen sensör temizlendi.
4-speedol enjektör temizleyici kullanıldı. Motor normal geldi.
Bakımdan önce her şey normal ise. Bakımdan sonra oldu ise turbonun hortumunu kontrol ettir. Motorun hava hortumlarında bir sorun olabilir.(servis bez parçası gibi şeyler untmuş olabilir)
emin varmı bi gelişme haftasonu ilgilenebildinmi ?
Arkadaşlar bu cumartesi günümü bu işe ayırmayı planlıyordum ancak olmadı bu aralar inanılmaz bi mesai yoğunluğu var cumartesi pazar demden çalışıyoruz.Bende aracın yakıtını baya bi kullandım depo bitmeye yaklaşmıştı Metro dan bi enjektör temzileyici aldım shell'den de gtl'lle depoyu doldurdum bakalım bide bu şeklilde kullanıcam ancak carbon clean ve shellden alınan yakıtlar sonrası araçta hissedilir bi düzelme olmaya başladı bakalım bundan sonra da tatmin edici seviyeye gelirse şimdilik müdahele etmeyi düşünmüyorum.
bu arada; katalizör için temzlik filan istemez onlar ömürlük olur tıkanma gibi problemler olmaz diye birşeyler duydum.Zaten onun için takıp çıkartılabilen bi parça değildir gibi şeyler söylediler bu konuda siz ne düşünüyorsunuz???
otomobillerde ömürlük diye herhangi bir parça yoktur
ınanırmısnıız aynı sorunu ben yasadım arabanın bakımlarını yaptıktan sonra bı guc kaybı hıssettım ben her fılıtresını degıstırdım mazotta dahıl carbonda yaptırdım yakıt degerım cok yuksektı 7.8 8 lere cıkmıstım ortalamam fakat sımdı ıyı gıbı me gelıyor ortalamam 6 larda cekıse gelınce duzelecektır hıc kafanı takma kucuk bı kayıp var ama hıssedılmıyor hıc panık apma bence carbondan sonra kurum baglaması lazım yanı km yapman lazım kım otor toparlıcakmıs