murat bu eli ayağı dururmu? işyerindeki sakinlikten yararlanarak,bugün şöför tarafının ve onun arkasındaki kapı döşemelerini söktüm,zaten döşemelere uyuz oluyordum,bozuk yollarda zırıltılar yapıyordu,dikkatlice inceledim kapı döşemesini tasarlayan sözde mühendise sıfır verdim.döşemenin plastiği tek parça değil,birkaç parçanın plastik perçinler tarafından tutturulmasıyla yapılmış,elimle esnettiğim zaman çıtırdamaya başlıyor,zamanla gevşemiş olan plastik perçinleri ısı tabancasıyla eritip sıkıştırdım,ayrı çalışan plastiklerin arasına slikon tarzı mamuller sıkarak sürtünmeyi engelledim,iç tarafı 1 cm lik izolasyon keçesiyle destekledim,açılmak istemeyen arka kapı halatını 5mm kısalttım,cam açıkken kapıyı kapattığımda cam içinde sallanarak gıcık bir ses çıkarıyordu onu hallettim. sonra verdim kendimi bozuk yola test sürüşüne,şöför tarafı mercedes kapısı gibi olmuş çıt yok, kapanırkende tok bir ses çıkarıyor.yapmadığım diğer kapı benide izole et diye yalvarıyor...dikkat ettimde hoparlörlerin üzerine gelen kapağın alt tırnakları kırılmadan yerinden çıkmıyor,kırıldığı iyi oldu dört tarafınıda sonsuza kadar sabitledim..
punto kadar zevk verseydin güzelim,vites yerine elinden tutardım sevgilim...
abi senden korkmaya başladımgüle güle kullan..
TSİ Jetta.
güzel çalışma abi emeğine sağlık. omzundaki kuşta puntocu galiba dikkatli bir şekilde inceliyor![]()
panda 1.2 dnaymic
grande punto 1.3 active
fiorino 1.3 emotion
bravo 1.6 dnaymic
iyi yapmışsınız murat bey son fotoğrafta bir yardımcı görüyorumçok fayda sağlamıştır
eline sağlık murat abi .. güzel olmuş .. tapu nerde tapu? hehe
sağol bahadır can sıkıntısından söküp duruyorum işte, hocam 1.5 iskenderde mutabık kalalım,ben tapu derken o esnada tapu arıyordum ,hani tapusuna iddiaya girelim demedim(asena hesabı)...
Murat abi ben de çok korkuyorum bi gün alın beyler ön konsolu söktüm diyeceksin diyeaynı hastalık bende de var bakalım araba ne zaman elimde kalacak
bu arada abi o keçeyi nerden temin edebiliyoruz? bende bagaja ve kapılara el atayım diyorum
malum havalar güzelleşiyo meşgale lazım
![]()
okay ben bu arabayı adam edecem kafaya koydum yakında detaylı göğüs sökümü fotoları görürsen şaşırma,kullandığım keçe,stepnenin üstündeki kumaş kapağın altındaki keçeyle aynı özellik ve kalınlıkta.1 metre karesi 5 tl,oto döşemecilerinde var,ayrıca bu keçenin bir tarafı ziftli olanıda var daha faydalı olabilir onun fiyatını sormadım,bitarafı aluminyum folyolu olanda var ,yanabilir diye tırsanlar için onunda fiyatını sormadım,okay kapı içinde etkili oldu bukadar fayda beklemiyordum...
izmire gelirsem alırım iskenderimi haberin olsun![]()
Murat abı kalfan çok tatlıymışş..Dikkatlice inceliyor![]()
I ' m c a p u l i n g . . .
Murat abi artık arabanın açmadığın yeri kalmadı, sıfırdan üret şu arabayı deseler yapacaksın vallahi bravo![]()
eline sağlık murat abi...![]()
Abi sen kapılarla pek içli dışlısın sana sorayım madem.Ya benim bu arka kapılar yıllarca yağsız kalmış gibi ötüyor arabaya binen " bu ne len 2011 değilmi bu araba diyor" neresini yağlayacaz bunun menteşelerdenmi geliyor yoksa başka yerdenmi çözemedim?? ne yapmak lazım nereye ne uygulamak lazım?
murat öncelikle kilit ve menteşeleri wd40 la güzelce yağla ve kapı kilitlerinin karşısında duran(kapattığımızda kapı kilidinin dili o metal parçanın arkasına geçiyor) o metal parçaya şeffaf para bandı sar 6 veya 7 tur sar,arka iki kapıyada yap bakalım ses kesilecekmi? nereye saracağını anladınmı?...
biri o sarılacak yeri bi fotolasa 4 kapıyıda saracam cins cins sesler geliyor arabanın içinden pandizot ayrı kapılar ayrı
amortisörler ayrı bir ses ahh ahhh
![]()
Artık Fiorinolu
Valla abi sen bi konu açgelen sesler nasıl kesilir diye müptelası olmazsam bişi bilmiyorum
bu izole işine bende el atabilirim bak resimlerinden sonra gaza geldim
![]()
Artık Fiorinolu
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri