hiç zahmetsiz ve kaba bi öneri dyno testi olur sanki![]()
Merhaba Arkadaşlar
2010 yılında 75 beygir olduğunu söyledikleri punto evo aracı birmottan 0 km olarak satın aldım. Bu gün serviste 10.000 km bakımında aracınız 75 lik değil 95 beygirlik olduğu söylendi ama elimdeki birmot evraklarında ve ruhsatta 75 beygir olduğu yazıyordu, serviste motor numarasından kontrol ettiler 95 beygir olduğunu gösterdiler, yani birmotta 75 beygir diye 95 beygirlik satmışlar ve evraklara 75 beygir olarak yanlış işlemişler. Motor üstünde görsel olarak 75 lik ile 95 lik arasında farkı nasıl anlarız saygılar.
hiç zahmetsiz ve kaba bi öneri dyno testi olur sanki![]()
dyno testi direk, en garanti yol bencede...
motor üstünde bana turbosunun normal turbo olmadığını değişken geometrili turbo olduğunu söylediler. Farkı nasıl anlarız.
https://fiat-bg.com:7080/navi?GUI_LA...&=F&SBMK=F
yukardaki linke tıkladığınızda Search by VIN kısmına aracınızın 17 haneli şasi nosunu yazdığınızda araç ile ilgili detaylara ulaşabilirsiniz.yanlız katalog güncelleme tarihi 05/02/2010 dur.bu tarihten önce üretilmiş ise özelliklerini ve gücünü görebilirsiniz.
W8 - 147 BZ/DS (2000-....) 190.151.0.0 - 1.6 TS 16V 120CV 88KW PROGRESSION 5PEngine: 4058516 Vehicle: 03366876 Prod. date: 5/2004VERSIONE SPECIALENO SPECIAL VERSION(LV0)M1600 TS
örenek benim eski 147 için çıkardım.motor gücü KW olarak geçiyor.88 kw (120 hp)
75 lik araç ile roll yapın, eğer frklı bir şekilde geçiyorsanız 95 liktir. Gayet basit =)
Daha ne istiyorsunuz ne güzel işte.
Türkiyedeki ilk evo 95 lik sizin o zaman. =)
En basit yol Dyno. Yaptırın ama gerçekten 95 lik ise burda paylaşmayın.Sonra birmot tan biri görüp hatayı farkedip sizden üstüne para istemesin![]()
Grey Goose ...
Kalkışdan ivmelenmesinden felanda anlaşılabilir bence ama en sağlamı test ettirmek tabi.
Puntolojik
kalkışta ve hızlanmalarda çok iyi genel olarak kırmızı ışıklarda kalkışta çok rahat hemen hemen her türlü arabaya kafa tutabiliyorum. Ani hızlanmam gerekiyorsa çok çabuk hızlanıyor.
Kimseye demeden kullanmaya devam edin,millet 95 hp olsun diye chiptuning yaptırıyor...![]()
bu 95 likler otomatik olmuyomuydu ? eğer öyleyse oradan hemen anlaşılır![]()
TSİ Jetta.
bende eve gelince siteden kontrol ettim manual vitesli 95 beygirlik modeli var fakat 6 vitesli oluyor benim arabam 5 vites ama motoru 95 beygirmiş.
hobaa o zaman ballısın abi ne diyim biz boxla chiple uğraşıyoz senin orj. 95 bg gelmiş güle güle kullan..
TSİ Jetta.
turbo 1500 devırde sızı koltuga yapıstırıyorsa 95 lıktır.
jetta1.2 tsı comfortlıne 2012
haydaaa olaya bak yahu süpermiş hocam tebrikler ama bazen oluyor hatta..bizim arkadaş ta 1.6 ies almak için gitmişti adam bilmiyordu kaputu bi açtı vtec çıktı arabao aklıma geldi birden..
motor kısmını biraz dikkatli bir şekilde inceledim motor beyin üstünde zaten 95 beygir olduğu yazıyormuş hiç dikkatimi çekmemişti.Diğer punto evo dizel kullanan arkadaşlar beyin üstündeki etiketi okuyup neyazdığını söylüyebilirmi.
Yarın kontrol edeceğim buarada geçenlerde servise gittiğimde usta aracımın 95hp olduğunu iddia etti bende hayır 75hp dedim baktı benim arabanın motoru euro5 miş oyüzden görüntüsü farklı hava filtresinin orası filan oyuzden usta 95hp sandı sanırım...
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri