GrandePunto'da nasıl bagaj lambası olmadı?Öyleyse ben ne kullandım?
Printable View
alttaki konuları baştan sona oku,anlarsın.
link1: https://forum.grandepuntotr.com/serv...siklikler.html
link2: https://forum.grandepuntotr.com/gene...eriyor-mu.html
Arkadaşlar örnek olarak birkaç birleşim yerini seçip resimleri ekledim ve kırmızı çerçeve içine aldım, bütün bagaj kapağının iç yüzeyini düşünerek önlem almalısınız. Yani dört kenarı birden düşünmelisiniz.
Herkese mutlu ve sağlıklı yıllar.:newyear0:
Merhaba Arkadaşlar,
Yaşamş olduğumuz sorun kronik bir sorundur ve bence hiç kimsenin kendi imkanıyla bu sorunları çözmemesi gerekir.FIAT ın arabalarının arkasında durması gerekir ve durmasınıda sağlamalıyız.Herkezin FIAT Müşteri hizmetlerine bu sorunu ve diğer sorunlarını bildirmeli ve gerekli yazışma veya mesaj,mailleri saklaması gerekir.Çünkü ne kadarda 10-12 yıl paslanmazlık garantisi olsada bu sorunu çözmeleri gerekir.Ben puntoları çok seviyorum ve şuan 4. puntom.Daha önceki grandepuntoda da aynı sorun vardı şimdiki Evoda da aynı sorun mevcut ve Gp de Evomuda servise bu sorun için götürdüm.Gp sorun devam ederken satmıştım şimdiki evomun 3.Stop altındaki izalasyon contası yüzünden olduğu düşünüldü ve yeni conta koydular fakat sorun halen devam ediyor.Önümüzdeki haftalarda arka stoplardaki buğu sorunundan dolayı stoplarımın değişimi için çağırıldığımda bu sorunu çözmelerini isteyeceğim çünkü bagaj kapağının içten paslanıp çürüme yapmasını istemiyorum.Aracım garantili ve FIAT ta garanti şartlarına benim gibi uyup gerekeni yapmak zorundadır.Bunu sağlamak için elimden gelen mücadeleyi yapacağım ve tüm arkadaşların mücadele etmesi gerektiğini düşünüyorum.CTY sorununda ve arka stopların buğulanmasında parça kaynaklı sorun olduğu nasıl kanıtlanmışsa bu sorunlarda FIAT ın sorunudur.Lütfen tüm arkadaşlar hep beraber, FIAT ı sorunlarımız hakkında duyarlı olmaya davet edelim ve araçlarımızı severek rahat bir şekilde keyfini sürelim.
Selamlar.
Serviste durumu anlattığımda adam gayet normal deyip çıktı işin içinden.İşte benim su şebekem.
Punto Evo Bagaj Kapağı Su Alma Sorunu ! - YouTube
Merhabalar. Bunu engellemenin tek yolu var. Ben bunu bir sorun olarak gormuyorum eskı arabalarda da bu sekıldeydı. ARacı yıkadıktan sonra bez ıle kurularken kapılarını acık bırakıyoruz degıl mı hepımız, camları da kapalı. bagaj kapagını da kurulama esnasında acık bırakacaksınız kı o su aksın boylece bagajı kurulama esnasına gelene kadar bırıken bır su kalmayacaktır.
Saygılar
Ben arac yıkadamadan sonrakı olaydan bahsedıyorum. Bagajı devamlı kullanan brıysen o baska. O su zaten ustunuze damlamaz. Arac ıslakken leke de bırakmaz. O kadar rahatsız edıyorsa sılıkon yapabılrsınız
Merhaba Efe Bey,
Siz bunu sorun olarak görmeyebilirsiniz fakat ileride pas olduğunda sorun olarak kabul edeceğinize eminim.Suyun değdiği korumasız yüzeyler birgün mutlaka sorun yaratırki her yağmur ve yıkamadan sonra bagaj kapağını açtığınızda su gelecekse suyun girdiği o bölgeler birgün sorun çıkartır ve o bölgeyi kurulama şansınızda yok.Suyun girebileceği bir kaç nokta var,1.3.stop altından 2.silecek cam arasından 3.bagaj cam izalasyonundaki boşluk,4.bagaj sacının kıvrım noktasından,büyük olasıklada benim tahminimde o yönde ki bazı arkadaşlar buralara silikon sıkarak sorunu çözdüklerini belirtiyorlar.Eğer tamamen sorun çözülmüş ise bagaj kapısında tasarım hatası mevcut demektir.
geçmişteki bagaj kapağına giren suyla ilgili yazdığımız konulara bakarsanız,bu suyun girdiği noktalar için verdiğimiz mücadeleyi görürsünüz.bagaj kapağını kaldırıp arkasından baktığınızda dıştaki sacın içeri doğru kıvrılıp içteki sacla birleştiği noktalara fabrikada meges türü bir macun sürülmediğini ve sivri noktalardan suyun rahatlıklagirebileceğini görürsünüz.evinizdeki pencereye silikon çeker gibi değil,0.7 veya 0.9 kalem ucu gibi incecik bir silikon çekip parmağınızın ucuyla düzeltin daha sonra kuruduğunda hiç gözükmüyor bile...
bu aslında büyük bir tasarım hatası...üreticinin ve bilhassa servislerin haberi yok !!! hayret diyorum.
bir arkadaş vermişti,aynı bende de olan durum videosu: https://www.youtube.com/watch?v=cf0EP6ocC9Q
bende gp varken böyle sorun yoktu evo aldım bendede sağ tarafa birikiyor musluk gibi akıyor mubarek
bu sorun grande puntoda nasıl yok anlamadım doğaldır arkadaşlar :)
bende de var ama her yağmur yağdığında olmuyor ilginçtir. yağmurun yağış yönüne bağlı sanırım :) silikon olayını anlatabilecek yada resim ekleyecek varsa boşuna çürütmeyelim araçları.
Merhabalar, Yarın aracımı servise bırakacağım,İtalyadan iyileştirilmiş arka stoplarım gelmiş onları değiştirecekler,bunun için bugün servisteki müşteri ilişkilerindeki bayan ile görüştüğümüzde aracımı yıkadığımda bagaj kapağının 2 köşesindeki lastik contalardan su gelmeye devam ettiğinden bahsettim ve tekrar bagaj kapısını inceleme yapacaklar. Slmlr..
Merhabalar arkadaşlar, Bugün serviste yeni stoplarım takıldı,Ümit arkadaşımızın da (Lektonstar17) dediği gibi,bagaj kapağının 2 köşesindeki lastik contalardan gelen suyun normal ve suyun tahliye edilmesi için olduğu söylendi bende paslanma konusunda ne diyeceksiniz diye sorduğumda, paslanmaya karşı iç kısımları ona göre pas önleyici boya veya ne kullanılıyorsa (ismini hatırlayamadım) onun yapıldığını ve 8 yıl pasa karşı garantili olduğu söylendi.Bu durumu bu akşam FIAT Genel Merkezede bildireceğim,servisin bana aktırdıklarından bilgileri olsun ve servisin dediklerini doğrulayıp,kabul ediyorlarmı? göreyim. Slmlr..
Çok merak ediyorum 8 yıl sonra ne diceklerini.O zaman da " e sekiz yılını doldurmuş .Sekiz yıldır da su aldığı için şu saatten sonra paslanması gayet normal " mi dicekler.Bu gün baktığımda bagaj contasının sol köşesinde su biriktiğini gördüm.Bu sorun ileriki yıllarda baya başımızı ağrıtacak.
Bu arada yeni farlarınız hayırlı olsun.Görsel olarak bi fark var mı?