Du Hast Nickli Üyeden Alıntı
Pütürlü - dökme asfaltta ses yapıyor gayet fazla. Ayrıca donanım farkına göre yalıtımda değişiklik olduğunu ne gördüm nede duydum.
yapılacak en iyi yalıtım yöntemleri:
Aracın içinden bagaj, arka koltuklar güzelce sökülecek. Bitüself ya da dymat gibi bir ürünle kaplanacak. Özellikle arka çamurlukların üzeri 2 kat olacak şekilde kaplanacak.
Kapıların pandizotları sökülecek. Kapı içlerine döşemecilerde bulunan kalın sünger malzeme yapıştırılarak kaplanacak. Pandizotların içindeki boşluklar bu malzeme ile kaplanırsa tadından yenmez.
Aracın dışında, plastik tekerlek davlumbazları sökülüp, tekerleğin üst kısmına doğru ziftli kağıt ile (mümkünse kalın olanı) kaplanacak.
plastik davlumbazların tekerleğe bakan yüzleri üst sınıf araçlarda olan (alfa 156'da da var) adını bilmediğim ve bulamadığım malzeme ile kaplanacak (üzeri böyle gımıl gımıl olanlardan)
motor bölmesinde, aracın iç tarafına bakan kısıma ise, mevcut olan kaplama çıkacak yine döşemecilerde yer alan kalın sünger malzeme ile boşluk kalmayacak şekilde yapıştırılarak kaplanacak. bu kaplamanın üzerine kalın folyo uygulanacak sonra bunun üzerine de orijinal çıkan halı kaplama takılacak..
bunları yaparsanız C sınıfı araçlardan daha sessiz bir GP elde edebilirsiniz.
Dökme asfalt gerçekten çok ses yapıyor ama sanmayın ki diğer araçlar çok sessiz. Normal asfalttan çıkıp dökme asfalta geçince herhangibi C sınıfı araçta bile gayet ses duyabiliyorsunuz. Zaten bu tarz yollarda yolun kenarındaysanız lastiklerden çıkan korkunç miktardaki sesi duyabilirsiniz. Bu yola en iyi örnek Antalya - Kemer yolu.
Birde şu sıkıntı var. C sınıfı veya daha yüksek sınıf araçlarda daha az yalıtıma rağmen sesin az olmasının nedeni süspansiyondur. GP'lerde maşallah kazık gibi süspansiyon olduğu için bu tip asfaltlarda arabanın her yeri titriyor. buda büyük bir ses kaynağıdır. yol pürüzü direk aracın içine iletiliyor. C - D gibi yüksek sınıf araçlarda süspansiyonlar daha yumuşaktır. Haliyle yol hatalarını kabin içine daha az iletiyor.