dizel kullanan arkadaşlara PO nun vmax 10 deneyin derim.bende opet kullanırdım..bi deneyin farkı göreceksiniz.tabiki olumlu yönde.
Printable View
dizel kullanan arkadaşlara PO nun vmax 10 deneyin derim.bende opet kullanırdım..bi deneyin farkı göreceksiniz.tabiki olumlu yönde.
ben opetten alıyorum 97 oktan.. ama gozume bişi carptı gercekten motor cok sesli calısıyor sanırım :D 95 oktanla aralarında bence cok büyük fark var.. cogu arkadasım bi fark yok dese bile söle bi olay anlatim..
bir arkadasımla birlikte istasyona gittik parayı verdim benzin aldım fişe falan bakmadım istasyondan cıktım.. 2-3 km gittikten sonra arkadasım bu araba nie çekmiyor dedi.. bende anlamadım dedim fişi elime aldım bi baktım 95 oktan koymus adam.. farkı baskalarıda hissediyor.. ayrıca shell den aldıgımda hicte performans gormedim 95 ile 97 karıstııyorlar sanırım ve 97 kadar güclü olmuyor araba..
shell diyorum
daha evvelıyatında opet den alıyor idim.
fakat bir depoda shell ile opel arasında tahmınen bi 50-60 km farkediyor.
performans olarak da kaybettiğimiz bi şiy yok.
PO Vmax 10 bence en iyi yakıt depo tamamen bitip PO dan alınca farkı hissediyorsunuz.. garanti yüzünden çoğunlukla OPET alıyorum maalesef..
PO Vmax10 diyorum. Başka yerden kesinlikle almıyorum. Hem motorum, hem de çevre için en ideali bu. Ayrıca çekişte gerçekten bir fark var tüm samimiyetimle söylüyorum.
bende genellikle opet konusunda seçici davranıyorum. mecburen yakıt güvence sistemi.
bu koç çok akıllı adam ya. adam hem böyle bir yükümlülük getirerek benzinini satıyor hemde yakıt pompası arızasını opet almadığın sürece yapmıyor. yani garanti yükümlülüğünden de kurtarmış oluyor. bilmiyorum başka markalarda da var mı bu ama böyle saçma sistem olmaz.
ben geçen yaz trabzonda askerlik yaptım. orda en yakın opet daha doğrusu tek opet maçka yolunda şehrin 25-30 km dışında. Po dan başka istasyon yok denecek kadar az.
insanları bu kadar zora koşmanın anlamı yok bence arkadaşlar.
Ben PO dan alıyorum çünkü bizim mükellef. Hesaptan düşüyoruz :). Ama yıllardır hiçbir problem yaşamadım.
doğrusun linos yükümlülük değil ancak bizede böyle bir şart koyuyor. opetten almazsan garanti dışı diye. demek istediğim bu. ben benzin pompası arızası ile gittiysem vede opetten almıyorsam diyecekleri ilk şey kalitesiz yakıttan kaynaklanan bir arıza. ve büyük ihtimal garanti dışı kalacağım.
Böylece kendilerinide garanti dışı bırakmak için bir sebep daha yaratmış oluyorlar.
"Kalitesiz yakıt kullanımından dolayı garanti dışı" diye bir durum var elbet! Lakin sana yakıttan kaynaklanan bir arıza var dendiğinde, Fiat'a değil, yine Opet'e gitmen gerekiyor arızayı ispatlamak ve zararını temin için. Serviste, "Opet'ten aldıysan yakıtı, biz hallederiz" demiyorlar neticede. Dolayısıyla, hangi istasyondan alırsan al, arıza durumunda, aşağı yukarı aynı işlemleri yapmak durumundasın. X markadan, sürekli aldığını ispat ettiğin taktirde, zararı temin etmek konusunda, hiç bir mahkeme senin aleyhine karar vermeyecektir!
Fikrimce, "yakıt güvence sistemi", müşterileri bağlamak adına yapılan bir aldatmacadan öte bir uygulama değil... ;)
kesinlikle katılıyorum, hatta bence opetten almadığımız surece yakıttan kaynaklanan hicbir sorun yasamayacagiz!
Opet de Koç grubunun olduğundan bize kendi bünyelerindeki markadan yakıt aldırıyorlar. aslında ser rekabeti öldür müyorlar mı? adamlar opet ten almazsan yok garanti vermeyiz yok bilmem ne yapmayız... bunun net olarak ortaya çıkartılması gerekir? ne yani bir tek opet mi en kaliteli yakıtı satıyor? diğerleri belki daha kaliteli. ne bu ya? sonuçta bu akaryakıtı satmak için de belli bi standartlar söz konusu. ve araçlarımıza yapıştırılan "opet" bilmem ne yakıtı kullanın ibaresi de çok saçma. şimdi fiat bana opetten yakıt almazsam garanti vermeyecek mi? nerde yazıyor bu? eğer yazıyorsa bu konunun ciddi şekilde piyasa kurulunca araştırılması gerekmez mi?
sadece yakıt sistemiyle ilgili problemden bahsediliyor.
garanti dışına çıkmıyor da, yakıtla ilgili arabada bi problem olsa anlat bakalım fiat yetkili servisine. burda servislerin de kafalarına göre iş yaptıkları ortaya çıkmıyor mu?
Fiat ın yine koç grundan olan Opeti önermesi veya zorunlu tutması hem kullanıcıya hem de diğer akaryakıt istasyonlarına haksızlık oluyor. çoğu kimse bu ibareler yüzünden opetten başka yerden yakıt almıyor, çünkü korkuyor alamıyor, bilmiyor alamıyor. Benim de anlatmak istediğim o; opetten almak zorunluluk değil ama zorunlu gibi gösteriliyor. bu da çoğu kullanıcının kafasını karıştırıyor.
bi de şöyle bi olay yaşadık biz; arkadaş şirket arabasına (clio3 1.5dci) yakıt almış. 25-30km sonra araba tak durmuş. tlf etti gittim. renault yol yardımı çağırmış. bi baktık ki dizel arabaya benzin koymuşlar, arkadaş depoyu doldurttuğu halde aradaki fiyat farkından da uyananamamış. arabada 7bin küsür ytl masraf çıktı. hepsini akaryakıt istasyonu karşıladı. dikkat edin yakıt aldığınızda doğru yakıtı koyup koymadıklarını kontrol edin.
bence bu yakıt konusunda bırazda guvenılır bır petrol bulmak onemlı.sonucta opet po shell v.s. markalar ama hepsını aynı kısıler calıstırmıyor maalesef.ıkı opet arasında bıle kalıte farkı varken, bence bırazda deneyerek en kalıtelı yakıtı bulmamızda fayda var.murat (linos) abınınde dedıgı gıbı hangı petrolden alırsanız sonucta yapılacak ıslemler bellı.ben mersındekı bırcok opetten yakıt aldım ve aralarında farklar vardı.bende ılk baslarda sankı opetten almazsam arabam garantı dısı kalacakmıs gıbı bır dusunceye sahıptım.daha sonra servıse danıstım ve burda bu konu hakkında yazılanları okuyunca bazı seylerı daha net gormeye basladım.son olarakda emre (ekorkut) tavsıyesı uzerıne PO dan almaya basladım yakıtımı.ve almaya basladıgımdan berı 6. depoyu kullanıyorum gercekten cok sey fark ettırdı.herkese tavsıye ederım...
gecmıs olsun.aynı durumu bızde Toyota RAV-4 2.2 D-4D jeepde yasadık.aynı sekılde benzın koymuslar dızel dıye.servısı cagırdık gelıp aldılar arabayı hallettıler.650 ytl para odemıstık mayıs ayında.ara sıra pompacılar sıcaktan olsa gerek bıraz sasırıyorlar :)
opetten şaşmıyorum gazı ii .hem temiz hem ilgi alaka güsel hemde araca suda tutuyolar camları falan siliolar..daa ne olsun dimi :)
Multijet makinamda ilk 2000 km Opet kullandim ve yakittan memnun kalmadim. Devaminda 45 000 km'ye kadar PO Vmax-50 kullandim ve herhangi bir sorunla karsilasmadim. PO Vmax-10 ciktiginda yakit kalitesinde eskiye oranla performans kaybi ve menzil kaybi gozlemleyerek PO'dan da vazgectim. Yaklasik son 15000 km'den beri de Shell V-power eurodiesel kullaniyorum ve simdiye kadar kullandigim en kaliteli yakit oldugu kanaatindeyim. Motor daha da sarsintisiz ve sessiz calismaya basladi. Bir depo ile isik yanana kadar 800 km sehirlerarasi gidebiliyorum. Sunu tekrar vurgulamak gerekir ki, onemli olan markadan ziyade istasyon secimidir. Ankara Shell icin umitkoy'deki istasyonu onerebilirim.