bütün punto forum üyelerine selamlar
aracımı aldıgımdan beri ara ara direksiyonundan sesler gelmekte tabi alırken bilgim vardı özellikle soguk havalarda bu ses biraz daha artıyor bu problemi anlatmak biraz oldugu için video ya almak istedim aynı sorunu yaşayan arkadaslar var ise onlarında bilgisi olur dedim aracımın 20 bin km önce direksiyon kutusu serviste degişmiş
özellikle bu konu hakkında bilgisi olan arkdaşlardan bilgi paylaşımı isteyecegim
direksiyon probleminde servise ısrar edince ücretsiz yapıldıgını duydum
ayrıca kutusu degişmiş ise bunun belirli bir km kadar garantisi varmıdır ? tabi problem direksiyonda ise bu arada sesler videoda biraz keskin çıkmış kayıt sistemiyle alakalı yanılmıyorsam...
video : Dailymotion - DSCF3466 - Oto-Moto Kanalı
Direksiyondan çok amortisör tabla rulmanına benziyor...
yani amortisör takozlarımı ?
coşkun hocaya anlattıgımda büyük ihtimal amortisör takozlarından demişti
amörsitör takozu %99
geçmiş olsun
amörsitör takozu hareketsizken de kendini gösterirmi acaba. bilmediğimden soruyorum da.
Aynı sorun bende de vardı işçilikle beraber 2tane rulman sanayide ustama işçilik dahil 100liraya değiştirdim hiçbir sorun kalmadı. Takozlardan araç dururken de ses geliyor %99amortisör takozları...Geçmiş olsun... bu arada orjinal serviste sadece amortisör söküm ve takımı için 100lira istiyorlar bilginize...
aynı sorunu bende yaşadım amortisöt üst takozlarıdan kaynaklı gelen ses takozun tanesi serviste 112tl.geçmiş olsun
MrTdMrLL
amortisörlere 100 tl sıkışmış desenize) bi süre böyle kullansam bi zararı olur mu ?
Ses yapar,direksiyonda ağırlığa neden olur,can sıkar...
Ayno sorun bendede var.amortisör üst takozu olduğu söylendi fazla masraflı birşey değil.
Renault Kangoo rulmanın çifti işçilikle beraber 150 lira yetkili serviste,Puntonun ne kadar tutar bilemiyorum...
sanayide değiştirin derim.
takozları taktırırken bolca gress bastırın takozlara
benımde basıma geldi takoz eğişti düzeldi 100 tl takoz
selam.vdeoyu arabanın içerisinden çekmişsiniz.ses çok uzakta değil gibi.amortisör takozu ,sesten çok ele his verir.airbag makarasından olabilir bence.
benimde durduğu yerden geliyor . direksiyonu çevirirken tam tur dönüşlerde ve il hareket esnasında kütleme sesi gibi bişey . takozlar değişecek parça bekliyorum servisden garanti kapsamında değişecek.
aynı sorun bende vardı. serviste garantiden değişti. artık sıkıntı yok.
Every action has a reaction on the opposite direction.
Amortisör takozunda sakin yan sanayi taktırmayın. 3-4 ay sonra takozlardaki boşluklar aynı oluyor ve aynı sesi duyarsınız.
hocam videoya çektiğin için teşekkürler bendeki sorunun aynısı olduğunu net bir şekilde anlamış oldum.
benzeri bi ses benim puntodada vardı takoz olabilecegini söyledilerdi ama denge cubuğumu viraj cubuğumu nedir o değişti kesti sesi oto teşekkürler bu arada servis felan işim olmaz usta 20 dakikada halletti ses mes kalmadı
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri