Mazotta artık ucuz degil pahalı ama arkadasın arabası benzinli kadar yakmış hemen hemen düşündürücü![]()
Istanbul trafıgınde kış oldugu için sanırım 0,260 kuruş kılometerede yakıyo
yazın ortalama yakıt tuketımını 5,8 dusurmustum şimdi 7,1 litre yakıyor aracım
75.000 de
benım tavsiyem hava filtresini 5000 de bir degiştirin 10 tl hava filtresi
çok basıt kendiniz bile degistirirsiniz ben oyle yaptım.arabanın çekişini falan etkiliyor.istanbulu bılen varsa basın expers te kısa mesafe kullanıyorum 10 km hergun işe gidip geliyorum.motor tembelleşiyo 50-60 gidince bide yuksek devir kullanmıyorum aracı 2000-2500 gördummu degiştiririm vitesi.3000 devirden sonra mazotu kafaya dikiyo araç dıkkatınıze otoban ve buna benzer yollarda 130 geçmenizi tevsiye etmem 3000 devir sınırıdır.denedım gördum.ceyrek depo fazla yaktım 160-170 bastım çok fark ediyor.
Mazotta artık ucuz degil pahalı ama arkadasın arabası benzinli kadar yakmış hemen hemen düşündürücü![]()
slm arkadaşlar 2008 model gp m.jet active 75 bg. aracımı alalı bi iki hafta oluyor araç 83. binde geçen fulledim depoyu (45 lt) ve şehir içi (ist trafiğinde) kullanarak 730 km yaptım sizce normal mi ? şimdiden tşk ederim![]()
hocam sanırım seninle aynı yerlerde araba kullanıyoruz bende mahmutbey güneşli ve ikitelli üçgenindeyim ortalama hızım 20 hatta 17-18 lere düşüyor yol bilgisayarında şu anki yakıt tüketimim 7.1 yalnız şöyle bir durum var benim bir ara 10 lara çıktı ortalama hızım 15 di çok şaşırdım sinirlendim..bu arada hava filtresini değiştirirken motor kapağı çıkmıyor mu bunlarda o çıkarsa araç arıza veriyor kütleölçer..
Bende de 1.3 m jet var. aracın yol bilgisayarı doğru ölçümü veriyor. oradada çok yakıyor görünüyorsa servise gitmende fayda var.
Ölçümün sağlıklı değil gibi. Depoyu full doldur 45 lt. uzun yol 950-1000km yaparsın ama basmazsan 85-90 ı geçme. Ortalama 800-850km. yaparsın. Şehir içide 700-750 km yapman lazım yani benim bakımlarım tam değerlerde bööle. Ama dediğim gibi kesinlikle gaza yüklenme sert kullanma... Eğer haala çok yakıyosa motoru göster, yorgun olabilir daha ciddi bi sorun olabilir.
selam .araban gerçekten çok fazla yakmış.araç fazla yakıyorsa sorunun %30 u kullanıcıdadır.yanlış anlamayın.arabayı baygın değil devirli kullanın.2500 devirden evel gaza abanmayın.hem az yakarsınız hem motorunuz 700.000 leri görür.
bence bu durum yaz ve kısla alakalı bende aracımı aldıgımda yazdı ve ort 6 ıdı sımdı 7.8 falan
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri