Sayfa 2/2 İlkİlk 12
33 sonuçtan 21 ile 33 arası

Konu: GP ve cep telefonları.

fatih emekli
    fatihhhh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Elazığ
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 241

bu cep telefonu kullanma konusunda görgüsüz bi uygulamamız var.
    hani cep telefonu çalınca sanki tanrıdan vahiy geliyor, illaaa açılacak!
    bekle kardeşim sen şu an cep telefonuna bakacak durumda değilsin işte, 2 dk sonra seni, arayanı sen arasan ölürmüsün? yada karşındaki ölürmü???!!!!!!
    hastanede adamın boynuna kocaman bir boru yerleştiriyoruz.
    biz tehlikelerin farkındayız ve yusuf yuyusuf ediyoruz( şahdamarı delinebilir, ciğeri delinebilir kalbe zarar gelebilir....vs)
    iltihap kapmasın die hijyen ve sterilizasyon kurallarına paranoyakça uyuyoruz, hemşirelere felan uyduruyoruz. o sırada hastanın bi telefonu çalıyo. hasta elini atıyo cebine "-alooğğğ...."
    e öllünün körü be adam.
    böyle durumda bırak tedavi etmeyi, eşşek sudan gelinceye kadar döwmek istiyorum
    cep telefonu ile heryerde her şekilde konuşamayız, kendimize biraz daha çekidüzen verelim lütfen (konuyu biraz saptırdım ama içimden geldi walla )

Levent ÖZTÜRK
    Black Diamond Lewent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DT 7831
    Edilen teşekkür: 8

Üşenmedim kitapçığı aldım, aradım we sadece bi yerde konuyla ilgili not bulabildim... ( s.105 )

"RADYO VERİCİLERİ VE CEP TELEFONLARI" adı altında bi başlık war we şöyle diyo:

Otomobilin dış kısmına monte edilmiş
    ayrı bir anten kullanılmadan, cep telefonları
    we diğer radyo wericileri otomobil içinde kullanılamaz!

DİKKAT! yolcu bölmesinde benzer
    cihazların kullanılması ( ayrı anten olmaksızın )
    rezonans etkisiyle yolcu bölmesindeki
    etkisi artan radyo frekansında elektromanyetik
    alanlar yaratır, bu da otomobilde bulunan
    elektrikli sistemlerin arızalanmasına yol açar.

Bu durum, yolcuların güwenliği için potansiyel
    bir tehlike teşkil eder.

Bunun yanında, bu sistemlerin ses alma
    we gönderme fonksiyonları, otomobilin
    koruyucu yapısından da etkilenebilir. ( İlginç )

AB standartlarına uygun cep telefonları
    konusunda ise ( GSM, GPRS, UMTS ),
    kesin şekilde cep telefonunun üreticisi
    tarafından werilen talimatlara uyunuz.
    -------------------------------------
    Hepsi bu, toplam 4 paragraf bişey ( epey kurcaladım ama başka bi bilgiye rastlamadım ).
    Şimdi burda Bluetooth' dan bahsetmiyo, bu arada ben 1 senedir Bluetooth' lu kulaklık kullanıyorum, şimdilik bi sıkıntı yok!
    Onun dışında anten flan demiş ama nasıl bi sistemdir we kim kullanıyo acaba?
    Bir de cep telefonlarımızın kullanım kılawuzuna bakmamız lazım galiba bunun için!...

Ertan Kara
    heartfever - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 6

geçen senelerde raylı sistemlerle ilgili yetkili bir ağız, metro ve tramwayda cep telleri sistemi etkilemiyor ama insanlar gereksiz gürültü yapmasınlar diye böyle bir uyarı koymak zorunda kaldık diye bir itirafta bulunmuştu. Ayrıca arkadaşın biri (elektronik mühendisidir kendisi) gemide çalışıyordu. o kadar elektronik donanımın içinde bol bol konuşma yapıyoruz hatta sonara ve radara bile o kadar yaklaştırıyoruz cihaza hiç bir tepkime vermiyor diyordu. Her araç ister otomatik olsun ister küllüm olsun arıza yapar. otobüs şoförleri de mal sahibine karşı sorumluluk hissettikleri için hatalı kullanımdan kaynaklanan arızaları örtbas etmek için cep teli açtılar da ondan bozuldu diye palavralar atmaktadırlar.

Fatih Antep
    NesT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BF 8191
    Edilen teşekkür: 108

Arkadaşlar bu konuda heberlere dayalı çok bilgiler var ama hiç kimse toz kondurmuyor üzerine herkes kendince haklı. Nasreddin hoca misali sen de haklısın sende haklısın sende haklısın. Tek bir ortak nokta hepsinde Kalp pili olanlara kesinlikle zararlı diyolar.
    https://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=219324
    Otobüste zararsız ama görgüsüzlük
    Uçakların yanı sıra İETT'nin Mercedes otobüslerinde de cep telefonu yasağı var. Otobüslerde eften püften meselerle ilgili saatlerce car car car konuşmak, görgüsüzlüğü saymazsanız nispeten 'zararsız'. Mercedes-Benz yetkilileri şöyle konuştu:
    "Otobüslerimizdeki elektrik aksam özel kablolarla kaplandığı için fabrika çıkışı araçlar cep telefonundan etkilenmez. Ama garanti süresi geçip servis dışında tamir görmüş otobüslerde sorun yaşanmaması için cep telefonu yasağı sürüyor. Böyle bir durumda araç kilitlenebilir. Ayrıca kapalı bir aracın içinde cep telefonundan yayılan dalgalar 'Faraday Kafesi' etkisiyle manyetik alan yaratacağı ve kalp pili olanlara zarar verebileceği için otobüslerde cep telefonu kullanılmasını tavsiye etmiyoruz."

Levent bilgi için teşekkürler. Bende ilk okuduğumda şaşırdım.Çünkü ancak tek kişilik tavsiyede bulaunan bir mesaj. GP ye 5 kişi biner en az beş telefon bulunur bazıları çift tabanca taşır

M.Bülent ATASOY
    Forumun Manyağı Bülent A. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Yok
    Plaka
    07 ATA 35
    Edilen teşekkür: 214

Dün konu ile Fıat Müşteri Hizmetlerine attıı mail sonrası dün kayıt açmak için araç bilgimi istemek üzere ve bugünde konuyla ilgili bilgi vermek amacı ile aradılar.

İtalyada FIAT ın 2002 yılında yapmış olduğu protokol değişikliği ile ceptelefonları araçlarda rezonans etkisi yapmıyormuş.Dolayısı ile araçlarda cep telefonu ve bluetooth sislerimin kullanılmasında bir sakınca olmadığını , ancak milyonda bir olabilecek bir ihtimali göz önünde bulundururak antenlisistem kullanılmasını önerdiklerini.Blue&me donanımlı olan araçlarda bu milyonda bir ihtimal gerçekleşirsede garanti kapsamında işlem yapılacağını ve araçlarda güvenle kullanılabileceğini ilettiler.
    Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi

SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE

Levent ÖZTÜRK
    Black Diamond Lewent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    34 DT 7831
    Edilen teşekkür: 8

@Nest
    Rica ederim.
    @Bülent A.
    Teşekkürler, herhangi bi sıkıntı yok demek ki, kaynak sağlam :ok:

Fatih Antep
    NesT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 BF 8191
    Edilen teşekkür: 108

Bülent ve diğer arkadaşlar araştırma ve bilgiler için teşekkür ederim.
    Sonuçda önemli bir konuydu. Bilgi almak ve öğrenmek isteyenler için güzel bir kaynak oldu.:ok:

ahmet kahraman
    stotinka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Plaka
    34 .. ....
    Edilen teşekkür: 41

gp kullanım klavuzunda bu uyarı mevcut ben otobus şöförüyüm bizdeki mercedes-benz 0 345 modelleri tamamiyle elektronik ve otomatik şanzımanlı bir kaç kez bu otobüs içindeki cep tel. görüşmelerinde otomatik şanzıman etkilendi ve gaz sistemi devreden çıktı ve bazende aracın fan sistemini etkileyip aracı hararet yaptırıyor otobüs içindeki btün yazıl ve sözlü uyarılarımıza rağmen insanlar cep tel lerini kullanıyorlar mercedes yetkilileri demekki bu uyarıları buraya boşuna yerleştirmemiş anlaşılan, anlayana ben gp de cep kullanmıyorum bu yüzden yani sağlığımı düşünüyorum bence sizde düşünün iyi gp ler arkadaşlar

onur bakır
    Honor COOPER - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Mersin
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 596

aslında ben pek etkileyeceğini sanmıyorum.otobüslerdeki şöför ve muavinin telefonlarının açık olmasının sebebi ise bir kaç telefonun etkilememesi ama 46 yolcununda açık olursa problemler yaşanabilir.bunu bir firma sahibi abimden duymuştum.
    *****ALFA ROMEO GIULIETTA 1.4 MULTIAIR 170 TCT*****
    ***MATT MAGNESIO GRIGIO***
    *****SPORT PACK1 & 18" MATT BLACK WHEELS*****

erdi acar
    ERDİ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Granit Gri
    Edilen teşekkür: 43

Teknik Konu ABS cep telefonundan etkilenirmi

arkadaşlar konuyu forumda aradım ama bulamadım
    bizim gp lerde cep telefonu çalınca abs yi etkilermi

Mehmet Özcan
    Basın-Yayın Sorumlusu femoli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Plaka
    YMS
    Edilen teşekkür: 7336

Bunun hakkında çok şey çıktı internette bulabilirsin ama hiç bir şekilde etkilemeyeceğini düşünüyorum ...

Emre @
    ekorkut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 437

Zamanında Blaupunkt da çalışmıştım İstanbul' da öğrenci iken. Bayilere montaj eğitimi falan da veriyorduk hem teyp ler hem cep anten sistemleri için. Bana eğitim veren Alman eleman cep telefonunun ABS sistemine normal şartlar altında zarar vermesinin imkansız olduğunu, milyonda bir ihtimalde ise, ani fren neticesinde ABS devreye girmesi icap etmişken tam o sırada cep telefonu çalarsa veya siz ararsanır, ABS sinyalleri ile Cep sinyallerinin interferans (çakışma) yaratıp o ana ait olmak üzere ABS sisteminin çalışmadığını, yani klasik fren sistemi ile fren yapma durumunu meydana getirdiğini anlatmıştı. Kendim cayır cayır kullanıyorum. Hatta bomba patlatim size, Rusya' da adamlar cep telefonlarını uçakta bile kullanıyorlar kapatmıyorlar, havaalanına inmek üzere uçak alçalırken cart diye milleti aramaya başlıyorlar. Onlarınki tam manyaklık ama enstantane olsun diye yazdım)))

Muhip Kazım Aksoyer
    Fire Active 1.4 8V 77Bg. mkaksoyer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Arizona Bej
    Edilen teşekkür: 23

ben de işim gereği mikron altı ölçülerde 8600 hertz deçalışan makinaların yanında çalışıyorum. sistem normalde etkilenmez sadece ve sadece kalibrasyon yaparken etkileşim riskine karşı telefonları masanın üstüne bırakıyoruz.
    arkadaşlar doğru söylemiş telefona mıy mıy eden otobüs şoförleri kendileri gün boyu "sessiz" modda telefonu açık tutuyorlar gören yoksa konuşuyorlar. icad ettiği hatalar sadece üşengeçlikten yokuş yukarı ve aşağılarda vitesi d konumundan 2-3 konumuna almayıp tork konvertörünün aşırı zorlanması sonucu motorun stop etmesi veya ısınan atfden dolayı şanzımanın kendini korumaya alması.
    Fire Active 1.4 8V 77Bg.

Sayfa 2/2 İlkİlk 12