benim araç daha yeni, 350 km.deyken ışık yandığında yakıt aldım, 1002 km.de tekrar ışık yandı. 650 km gittim yani üstelik hepsi şehir içi, araç yeni herhalde bu rakam iyidir???
abicim bencesi felan yok 640 km'de ışık yanıyorsa normaldir, daha da gider o araba... 75'lik m-jet kullananlara sorun şehiriçi kaç km gittiklerini, ortalamadasınız yani az değil.
benim araç daha yeni, 350 km.deyken ışık yandığında yakıt aldım, 1002 km.de tekrar ışık yandı. 650 km gittim yani üstelik hepsi şehir içi, araç yeni herhalde bu rakam iyidir???
Kesinlikle cok normal bence
Yakıt sarfiyati kullanıcı ilede alakalı birsey sonuçta ama gittiğiniz km yeterli bir km bence.
bana az geldi ama tabi kullanım şartları da önemli..kış geldi geleli ben de fazla yakmaya başladım ama 630km de ışık yanmadı hiç..700civarı yanıyo,havalar ısınınca biraz daha yükselir diye düşünüyorum..
onrky
1.4 starjet 95hp
selam arkadaşlar benim aracımda 1.3 75HP ben 650 km yi şehir içinde ancak görebildim benzin bitene kadar. Şu sıralarda şehir içinde ortalama 8lt/100km yakıyo çok arttı son zamanlarda bende anlayamadım acaba kullanımdanmı
9 litre civarında yakıt ile 150-160 km arası gidiyorum şehiriçinde, tabiki sakin bir kullanımda.
benim araç 670km de (şehir içi) lamba yanar hiç değişmedi. sanırım çok istikrarlıyım.
gayet iyi bence. hesap ederseniz 20 kr/km ye denk geliyor ki gayet iyi bence. şehir dışında bu 150kr/km olur... ben ilk depo 580 de yandı lamba. şu an 4. depo dayım bakalım ne olacak?
Merhaba,
Bendeki Evo ile aynı kilometrede aracınız... Benim yakıt tüketim değerlerimde aynı... Bir depo ile ışık yanana kadar maximum 680 km yapabiliyorum. Oda ekonomik kullanmaya dikkat edersem. Sert kullandığım zamanlarda ise 600 km yi geçmiyor. Bir önceki aracım da Evo 1.3 75 HP idi... 5000 Km den sonra yakıt tüketimi düşmeye başlamıştı.Diğer arkadaşların söylediği gibi kış aylarında dizel araçların yakıt tüketimleri artıyor.
Biraz daha sabredin bence 10000 civarı bir Km ye gelince birdepo ile şehir içi 800-900 Km gibi rakamları görebileceksiniz.
benim de mjet evom var, senin ve diğer arkadaşların verdiği rakamlarla aynı yakıyor. şu an aracım 4000km'de ve benim aracım da ışık yanana kadar ortalama 600 - 650 km yapıyor. ben aldığımdan beri üstelik hiç okşayarak kullanmadım, devirli kullandım, istanbul trafiği zaten malum, normal şehiriçi verilerine göre 2 kat daha koyabilirisiniz, ayrıca E-5 ve Tem'i ne zaman boş bulursam hiç affetmedim, düzde 175i inişte 190ı gördüm ve bu kullanıma rağmen aracım 18-22 kr arası yakıyor.
öyle sanıyorumki, ilk bakımdan ve onbin kmden sonra, havaların da ısınmasıyla yakıt sarfiyatı düşer.
Yakıt türü ne olursa olsun taşıtların tüketimi sahiplerinin içini kemiren bir soru olmuştur...ve hep diğerlerinin ne yaktığını merak etmiştir!Ben bunu biz erkeklerin klasik muhabbetlerine benzetiom (uzunluk/skor)
Bir aracın yakıt tüketimini doğrudan ve dolaylı olarak etkileyen etmenler vardır-ki fabrika verisi tüketimlerde bile sabit devir,hız,ağırlık,hava sıcaklığı,yol eğimi ve süresi belirtilir-.
Doğrudan etmenler
*motor gücü/devri
*sürücü kullanım stili
*araçtaki yük durumu
Dolaylı etmenler
*yol/trafik şartları
*hava sıcaklığı
*yakıt kalitesi
*motorun bakım ve km durumu
tüm bunlar her araca ve sürücüsüne göre değişir.bu yüzden aracınızın yakıt tüketimini bu etmenlere göre değerlendiriniz.Karşılaştırma değeri olarak fabrika verilerinin 2lt ye kadar ki değerlerine yaklaşık bulunması iyi tüketimdir.Eğer fark 4ltye yaklaştıysa öncelikle sürüş stilinizi kontroletmeniz sonrasında motorun periyodik bakımını kontrol etmeniz gerekir.
*Mevcut kış şartlarının da tüketimi olumsuz etkilediğinide unutmayın
Yinede az tüketmek için yapmanız gerekenleri internetteki çeşitli kaynaklardan bulabilirsiniz.
not:bana göre tüketiminiz normal(autoshow dergisi test değerlerinde)![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri