Sayfa 3/3 İlkİlk 123
52 sonuçtan 41 ile 52 arası

Konu: Kasko bozulursa

ZAFER MUTLU
    zafermutlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Sinop
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 445

keşke evo almadan model düşük corsa fiesta filan alıp 10000tl civarı acemilik atsaydınız..
    illaki fiat olacaksada bir palioda olabilirdi..

Özlem Çufaoğlu
    ozdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583
    Edilen teşekkür: 1326

Alıntı cesur Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben 3 değil baya bi hasar açıcak gibi hissediyorum kendimi ozyy desene kasko da kabul etmicek bu gidişle beni
    Mehtap ohooooo, sen böyle sürekli daha çok kaza yapıcam
    bu gidişle diyerek zaten kazayı çağırıyorsun kendine....
    Bırak artık hasar yapıcam, kaza yapıcam ya da yapmıycam demeyi.
    Sürekli hasarı düşünerek paniğini hiç atamazsın. Sen koltuğuna rahat
    rahat otur, besmeleni çek, müziğini de aç, direksiyonu sıkmadan, kasmadan
    sakin sakin yavaş yavaş kullanmana bak...
    Heyecanını hafifletmek için önce trafiğin yoğun olmadığı yerler de uzun uzun kullan,
    önce bir arabanla bütünleş, direksiyona alış, arabanı tanı.
    Sonra trafikte de aynı sakinlikle devam edersin.
    Tecrübeli insanlar da kaza yapıyor, bu sadece sana has bir durum değil
    ama sürekli hasar yapıp yapmamayı düşünürsen bu acemilik bitmez
    söyliyim...

3. Bu mesaj için teşekkür edenler:

MEHTAP DANIŞIR
    cesur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Evo Beyaz
    Edilen teşekkür: 6

hakılsın özlem bende bugün arabamı servise götürdüm . ben tek başıma gittim 100 km yol kimseyi almadım yanıma ben gidicem dedim. kırmızı ışıkta 2 kez kaldım araba bozuldu sandım .Arada kapımı açıp yardım teklif edenlere hayır da dedim. zaten boş viteste kalkmaya çalışıyormuşum onu farkedince sorun çözüldü ...
    fiat servisine gittim. orda ki dik yolu inmedim sadece tedbir olsun dye onada bir bey efendi yardımcı oldu. arabamı teslim ettim geldim.valla baya bi zoruma gitti onu orda bırakmak. ama kendimle gurur duydum )) servis elemanı da dedi "valla cesaretinizi kutluyorum" . ama oldu işte.
    yanlız bişey sormak isterim tecrübeli akadaşlara: bir kamyona takıldım giderken çok yavaştı bende sollamak istemediğimden arkasında seyrettim. Araba vites istedi bazen 3 yaptım bazen 20 lere düştü 2 yaptım ama bi kere 3 yapınca ibre deli gibi dönmeye başladı sonra korktum 2 ye çektim araba bi değişik koktu. sonra dedim acaba 5 e mi attım yanlışlıkla ama sanmıyorum 3 tü. ibre neden öyle döner ki birde arada yavaş giderken debriyaj fren yaptım falan araba titreye titreye gitti her defasında bozuldu sandım panik oldum. bu gibi sorunlar yaşayan yada neden olduğu nu bilen varsa yardım lütfen

Özlem Çufaoğlu
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583

Mehtap sana özel mesaj attım, oradan bir konuşalım...

MEHTAP DANIŞIR
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Evo Beyaz

peki bakıyorum hemen

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

hakılsın özlem bende bugün arabamı servise götürdüm . ben tek başıma gittim 100 km yol kimseyi almadım yanıma ben gidicem dedim. kırmızı ışıkta 2 kez kaldım araba bozuldu sandım .Arada kapımı açıp yardım teklif edenlere hayır da dedim. zaten boş viteste kalkmaya çalışıyormuşum onu farkedince sorun çözüldü ...
    fiat servisine gittim. orda ki dik yolu inmedim sadece tedbir olsun dye onada bir bey efendi yardımcı oldu. arabamı teslim ettim geldim.valla baya bi zoruma gitti onu orda bırakmak. ama kendimle gurur duydum )) servis elemanı da dedi "valla cesaretinizi kutluyorum" . ama oldu işte.
    yanlız bişey sormak isterim tecrübeli akadaşlara: bir kamyona takıldım giderken çok yavaştı bende sollamak istemediğimden arkasında seyrettim. Araba vites istedi bazen 3 yaptım bazen 20 lere düştü 2 yaptım ama bi kere 3 yapınca ibre deli gibi dönmeye başladı sonra korktum 2 ye çektim araba bi değişik koktu. sonra dedim acaba 5 e mi attım yanlışlıkla ama sanmıyorum 3 tü. ibre neden öyle döner ki birde arada yavaş giderken debriyaj fren yaptım falan araba titreye titreye gitti her defasında bozuldu sandım panik oldum. bu gibi sorunlar yaşayan yada neden olduğu nu bilen varsa yardım lütfen
    Yanlıs devırde vıtes degırmıssın ondan.
    Soyle anlatayım sana
    3 vıteste ıken 1 vıtese atarsan araba one dogru yıgılır sankı bırısı arkadan tutmus gıbı devır ıbresı 2000 devurdeyse anı bır sekılde 4000 ne cıkar
    araba 2 vıtesteyken devır saatınde 2000 de ıken vıtesı 5 atarsan araba devırsız oldugu ıcın tıtrer durur
    Mehatap sana nacızane tavsıyem su ;
    Arabayı devır gıstergesıne bakarak kullanırsan basına bu dedıklerın gelmez sende korkarak araba kullanmazsın bırazdaha kendıne guven duyarsın.
    Aracı kyllanırken devur saatıne bakarak kullan
    1.vıteste iken devır saatıne bak 2000 devır ustunde ise 2 vıtese at
    2.vıteste cıktıgın ıcın aracın devır saatı 2000 veya 1800 lerdedır gaza yavas yavas basarak devırını 2500 e kadar cıkar, sonra vıtesı 3 at 3 atıtıgından dolayı yıne devır saatın duser 2000 ne falan yada 2200 lerdedır yıne 2500 devırde ıken 4 vıtese at
    kısacası su vıtes degıstırırken vıtesı yukselmek ıcın devır saatıne bak 2500 -3000 arsı vıtesını yukselt ben benelde 2500 de yukseltıyorum.Baskası 2800 yapar 3000 yapar ama +3000 fazla yakar
    vıtes kuculturkende ;
    5.vıteste ıken 4 e almak ıstersen devır saatıne bak 2000-2200 arasındaysa (ben genelde 2000-1800 arası dusuruyorum) 4 vıtese tak 4 vıteste ıken devır saatın 2800-3000 arasında olur vıtesı dusurdugunden dolayı 3 almak ıcın devır saatıne bak 2000-1800 arasındaysa 3 al vıtesı bu sekılde buyut ve kucult.
    Bun onerılerımı uygular ısen sorun kalmaz bence kımı arkadas vıtes kuculturken devırını 2000 yerıne 2300 e ındıgınde kucultur bu kullanıcının ve aracın durumuna goredır ama senın sıkıntı yasamaman ıcın bu degerler bence makul hata yapma konusuna gelınce herkes yapıyor arasıra ben 2 vıtesle 4 vıtes karısıyorum 3 ten 4 takacam dıye 2 ye almısım devır gostergesı fırlıyor arac yıgılıyor gıbı oluyor o esnada ayagım debrıyajda oldugundan fark edıp 2 ye taktın 4 al deyıp kendı kendıme durumu duzeltıyorum ama pabıklemıyorum kaza yapacam dıye dusunmuyorum bunu dusunmekten arac kullanamazsın
    Konu ZAK1980 tarafından (19/02/2011 Saat 16:56 ) değiştirilmiştir.
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

8. Bu mesajı için 2 kişi ZAK1980'ye teşekkür etti:

Özlem Çufaoğlu
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bolero Kırmızı
    Plaka
    34 VL 2583

Evet, zaten Zeynel mesajda yazdıklarımı aynen açıklamış...
    Bir de dediğim gibi sürücü kurslarından bir hoca ile bir iki ders
    trafiğe çıkmadan da fayda var.

10. Bu mesajı için 2 kişi ozdem'ye teşekkür etti:

MEHTAP DANIŞIR
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Evo Beyaz

çok teşk ederim bunlar bana çok faydalı oluyo kopyala yapıştır yapıp saklıyor ve de sürekli okuyorum bunları :p

Ozan K
    OzzY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    35HK***
    Edilen teşekkür: 2813

Alıntı ozdem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Evet, zaten Zeynel mesajda yazdıklarımı aynen açıklamış...
    Bir de dediğim gibi sürücü kurslarından bir hoca ile bir iki ders
    trafiğe çıkmadan da fayda var.
    katılıyorum ders almanızı tavsiye ederim.
    Ne Mutlu Türküm Diyene!

13. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Zynl krcn
    ZAK1980 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Plaka
    07ÜJİ34
    Edilen teşekkür: 1924

çok teşk ederim bunlar bana çok faydalı oluyo kopyala yapıştır yapıp saklıyor ve de sürekli okuyorum bunları :p
    prınt edıp aracta dursun bende ılk sefer el frenını cekmeden ınıyordum sureklı baktım unutuyorum alıskanlık olana dek a4 e frenı cek dıye yazmıstım aracın on konsola yapıstırıp gezınıyordum
    Zeynel KARACAN

"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"

MEHTAP DANIŞIR
    Nereden
    Ordu
    Rengi
    Evo Beyaz

herkes acemi olmuş

Mustafa T.
    MustafaT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Egzotik Kırmızı
    Edilen teşekkür: 1

kaskonun hasarsızlık klozunu eften püften şeyler için bozdurdum, tavsiye etmem 2011 775-TL idi 2012 1.400 oldu

Sayfa 3/3 İlkİlk 123