keşke evo almadan model düşük corsa fiesta filan alıp 10000tl civarı acemilik atsaydınız..
illaki fiat olacaksada bir palioda olabilirdi..
Printable View
keşke evo almadan model düşük corsa fiesta filan alıp 10000tl civarı acemilik atsaydınız..
illaki fiat olacaksada bir palioda olabilirdi..
Mehtap ohooooo, sen böyle sürekli daha çok kaza yapıcam
bu gidişle diyerek zaten kazayı çağırıyorsun kendine....
Bırak artık hasar yapıcam, kaza yapıcam ya da yapmıycam demeyi.
Sürekli hasarı düşünerek paniğini hiç atamazsın. Sen koltuğuna rahat
rahat otur, besmeleni çek, müziğini de aç, direksiyonu sıkmadan, kasmadan
sakin sakin yavaş yavaş kullanmana bak...
Heyecanını hafifletmek için önce trafiğin yoğun olmadığı yerler de uzun uzun kullan,
önce bir arabanla bütünleş, direksiyona alış, arabanı tanı.
Sonra trafikte de aynı sakinlikle devam edersin.
Tecrübeli insanlar da kaza yapıyor, bu sadece sana has bir durum değil
ama sürekli hasar yapıp yapmamayı düşünürsen bu acemilik bitmez
söyliyim... ;)
hakılsın özlem bende bugün arabamı servise götürdüm . ben tek başıma gittim 100 km yol :) kimseyi almadım yanıma ben gidicem dedim. kırmızı ışıkta 2 kez kaldım araba bozuldu sandım .Arada kapımı açıp yardım teklif edenlere hayır da dedim. zaten boş viteste kalkmaya çalışıyormuşum onu farkedince sorun çözüldü:) ...
fiat servisine gittim. orda ki dik yolu inmedim sadece tedbir olsun dye onada bir bey efendi yardımcı oldu. arabamı teslim ettim geldim.valla baya bi zoruma gitti onu orda bırakmak. ama kendimle gurur duydum :))) servis elemanı da dedi "valla cesaretinizi kutluyorum" . ama oldu işte.
yanlız bişey sormak isterim tecrübeli akadaşlara: bir kamyona takıldım giderken çok yavaştı bende sollamak istemediğimden arkasında seyrettim. Araba vites istedi bazen 3 yaptım bazen 20 lere düştü 2 yaptım ama bi kere 3 yapınca ibre deli gibi dönmeye başladı sonra korktum 2 ye çektim araba bi değişik koktu. sonra dedim acaba 5 e mi attım yanlışlıkla ama sanmıyorum 3 tü. ibre neden öyle döner ki birde arada yavaş giderken debriyaj fren yaptım falan araba titreye titreye gitti her defasında bozuldu sandım panik oldum. bu gibi sorunlar yaşayan yada neden olduğu nu bilen varsa yardım lütfen :(
Mehtap sana özel mesaj attım, oradan bir konuşalım... ;)
peki bakıyorum hemen
Yanlıs devırde vıtes degırmıssın ondan.
Soyle anlatayım sana
3 vıteste ıken 1 vıtese atarsan araba one dogru yıgılır sankı bırısı arkadan tutmus gıbı devır ıbresı 2000 devurdeyse anı bır sekılde 4000 ne cıkar
araba 2 vıtesteyken devır saatınde 2000 de ıken vıtesı 5 atarsan araba devırsız oldugu ıcın tıtrer durur
Mehatap sana nacızane tavsıyem su ;
Arabayı devır gıstergesıne bakarak kullanırsan basına bu dedıklerın gelmez sende korkarak araba kullanmazsın bırazdaha kendıne guven duyarsın.
Aracı kyllanırken devur saatıne bakarak kullan
1.vıteste iken devır saatıne bak 2000 devır ustunde ise 2 vıtese at
2.vıteste cıktıgın ıcın aracın devır saatı 2000 veya 1800 lerdedır gaza yavas yavas basarak devırını 2500 e kadar cıkar, sonra vıtesı 3 at 3 atıtıgından dolayı yıne devır saatın duser 2000 ne falan yada 2200 lerdedır yıne 2500 devırde ıken 4 vıtese at
kısacası su vıtes degıstırırken vıtesı yukselmek ıcın devır saatıne bak 2500 -3000 arsı vıtesını yukselt ben benelde 2500 de yukseltıyorum.Baskası 2800 yapar 3000 yapar ama +3000 fazla yakar
vıtes kuculturkende ;
5.vıteste ıken 4 e almak ıstersen devır saatıne bak 2000-2200 arasındaysa (ben genelde 2000-1800 arası dusuruyorum) 4 vıtese tak 4 vıteste ıken devır saatın 2800-3000 arasında olur vıtesı dusurdugunden dolayı 3 almak ıcın devır saatıne bak 2000-1800 arasındaysa 3 al vıtesı bu sekılde buyut ve kucult.
Bun onerılerımı uygular ısen sorun kalmaz bence kımı arkadas vıtes kuculturken devırını 2000 yerıne 2300 e ındıgınde kucultur bu kullanıcının ve aracın durumuna goredır ama senın sıkıntı yasamaman ıcın bu degerler bence makul hata yapma konusuna gelınce herkes yapıyor arasıra ben 2 vıtesle 4 vıtes karısıyorum 3 ten 4 takacam dıye 2 ye almısım devır gostergesı fırlıyor arac yıgılıyor gıbı oluyor o esnada ayagım debrıyajda oldugundan fark edıp 2 ye taktın 4 al deyıp kendı kendıme durumu duzeltıyorum ama pabıklemıyorum kaza yapacam dıye dusunmuyorum bunu dusunmekten arac kullanamazsın
Evet, zaten Zeynel mesajda yazdıklarımı aynen açıklamış...
Bir de dediğim gibi sürücü kurslarından bir hoca ile bir iki ders
trafiğe çıkmadan da fayda var. ;)
çok teşk ederim bunlar bana çok faydalı oluyo kopyala yapıştır yapıp saklıyor ve de sürekli okuyorum bunları :p
herkes acemi olmuş :)
kaskonun hasarsızlık klozunu eften püften şeyler için bozdurdum, tavsiye etmem 2011 775-TL idi 2012 1.400 oldu :(