Merhaba forum ahalisi.

Aracım yaklaşık 7.000 KM'dir bende ve bakımlarını yaptırmaktan ziyade kendim yapabilir miyim diye düşünüyorum. İnternet üzerinden bazı konulara baktım, videoları izledim. Polen filtresinin yerini ve değişimini gördüm. Fakat diğer konularda yardımınıza ihtiyacım var.

1. Yağını değiştirmek istiyorum. LPG sistemi mevcut. 5-30 mu koymalıyım? 1.4 Fire motorlar ne kadar yağ alıyor? Yağ değişimi nasıl yapılır, yağı nerden boşaltabilirim?

2. Hava filtresi nerededir, nasıl sökülür, bu konuda önerileriniz nelerdir, kaç bin KM de değişimi yapılmalıdır?

3. Polen filtresine torpidonun oradan ulaşılıyor sanırım. Kaç bin KM de değiştirilmelidir, bu konuda önerileriniz nelerdir?

4. Suyu değiştirip antifiriz dolduracağım. Aracın içindeki suyu nereden boşaltabilirim, dikkat etmem gerekenler neler?

5. Şanzıman yağı nereden kontrol edilir, hangi yağ kullanılır, değişimi hangi aralıklarla yapılmalıdır?

Şimdilik aklıma gelen kontrol ve bakımlar bunlar. Yardımlarınızı bekliyorum. Bu arada, yazdıklarım dışında şurasını da kontrol et dediğiniz yerler varsa onları da yazın, güzel bir derleme olsun. Arabasıyla uğraşmayı sevenler için yararlı olacağını düşünüyorum.