Benim de city motoru değişmişti. Ancak sizinki gibi kilitlenme olmadı direksiyonda. Sadece çok fazla şekilde sola çekiyordu araba. FIAT'ın söylediğine göre sola dönüşlerden sonra direksiyon kendi kendini toparlayamıyor ve sürekli sola çekiyordu. Benim aracın 40 bin bakımında garanti sona ermişti. O zaman arızayı fark ettiler ve 2500 TL fiyat çıkardılar. Ancak benim şöyle bir avantajım olmuştu. Her periyodik bakımda direksiyonda birşey var bakın dememe rağmen bir problem yok denilerek cevap almıştım. Bu taleplerim de kayıtlarda yer alıyordu. Bana tam garantinin sonunda böyle bir arıza var denildiğinde, arızanın daha büyüğünü ben çıkardım. 3 defa problem var dediğim şeye problem yok dediniz, para almak için garantinin bitmesini mi beklediniz diye epey bir çıkıştım. Ardından İstanbul'da Taşdelen'deki servis (şimdi adını hatırlayamadım) toplam tutarın %30'unu falan indirim yapabileceklerini söylemişlerdi. Ben de kendilerine 5 kuruş para vermeyeceğimi ve aracı tamir etmeleri gerektiğini çünkü defalarca garanti kapsamında direksiyonda sorun olduğunu söylediğimi ve kayıtlarıma bakmalarını istedim. Oradan bir sonuç alamadık. Ancak ben FIAT müşteri hizmetleri ile konuştum ve kendilerini mahkemeye vereceğimi, arızalı parçayı yapmak için kötü niyetle garantinin bitmesini beklediklerini ifade ettim. 2 gün sonra Taşdelen'deki servisten aradılar ve ücretsiz olarak değişim yapacaklarını söylediler ve değiştirdiler.