kardeşim aracın kaç km de
Merhaba arkadaşlar. 2006 GP multijet 1.3 active aracımdan dün garip bir ses gelmeye başladı. Metalik bir ses... Sanki bir bisiklet zincirinin metal bir yüzey üzerinde sürtünmesi gibi duyuluyor...
Araba çalışır çalışmaz bu ses geliyor... ayrıca ses o kadar kötü çıkıyorki sanki arabayı hareket ettirsem motor dağılacak. bu nedenle aracı bozulduğu yerde güvenli bir yere park ettim. ayın 1 inde tamirciye götürecem... ama bir de buranın uzmanlarına danışayım dedim... sizce bu sorun nedir?
kardeşim aracın kaç km de
117 bin Km'de... bu ay başında zaten bakıma götürecektim şimdi tamire götürecem...
iki ihtimal var anlattığın ses ile ilgili 1.si eks.zinciri olabilir yada kasnak göbekden kırılmış olabilir oda tarif etmiş olduğun sesleri yapar umarım kötü birşey yoktur
Teşekkürler... Peki bunların tamir edilmesi çok birşey tutar mı? Kasnak dediğimiz şey nedir? Nasıl kırılmış olabilir?
kasnak yerinden çıkmış veya gevşemiş olabilir. dinamoyu haşat edebilir. eğer araban yolda giderken aniden stop ederse anlamış olursun. geçen hafta şirket aracımız yaklaşık 1 hafta boyunca motordan iğrenç sesler gelmeye başladı şirket sorumlusuna günlerce söyledim ama ilgilenmediler sonucunda kasnak yerinden çıktı dinamoyu ve marş motorunu yedi
masraf çıkarmadan göstermek lazım önemli birşey olabilir...
bahsettiğiniz ses triger zincirinin sesidir %90 ihtimalle.
aracı çalıştırmayın derim ses aniden ve yüksek bir miktarda çıkmaya başladığına göre zincir aşırı bollaşmış olabilir.
zaten değişme zamanıda gelmiş zincirin 120 binde değişimi öngörülüyor ama kullanıma göre artadabilir azaladabilir.
yetkili serviste 700 - 800 lira gibi astronomik rakamlar çıkıyor. sanayide 350 - 400 lira gibi rakamlara halledebilirsiniz.
götürdüğünüz usta multijet motorları bilen birisi olsun
Benim Alfa Romeo zamanın behrinde yatak sarmıştı aynı sesler gelmişti...Allah kimsenin başına vermesin. Hem çok masraflı oluyor hem de asla eskisi gibi olmuyor. sonuçta da arabayı satmak gerekiyor. alana da çok acıyor insan ama yapılacak birşey yok...
Alfa Romeo 156 2.0 TS - Fiat Grande Punto 1.4 Fire Active - Fiat Fiorino Combi Emotion 1,3 Multijet - Renault Clio Grandtour 1.2 16v Extreme Edition - Toyota Corolla 1.6 Otomatik
marş otomatiği takılı kalmış olabilir
kasnak bilyası kitlemiş olabilir
bunlar ufak sorunlar ama sesi tam duymadan ve nereden geldiğini tam bilmeden ne söylesek boş sadece tahmin yürütüyouz
motorun içinden de gelebilir ki bu sefer sorun büyük demektir
bence aracını hiç çalıştırmadan direk bir servise yada tamirciye göster
öğrenince de bizimle paylaş
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
2 kasnak vardır biri şrj dinamosunun üzerinde diğeri ise krank kasnğıdır genelde kırank kasnağının orta kısmından çatlama yapar ve bu sese yol açar diğer kasnak ise kitler bırkır yada tam kitler ama anlattığın sese ve km göre eks.zinciridir.osmaniyede olsaydın sana yardımcı olabılırdım![]()
bilgiler icin tesekurler arkadaslar.sali gununden once hem zaman hemde maddi nedenlerden oturu beklicem. sali gunu ogrenir ogrenmez ne oldugunu yazarim. bu arada Zafer bende adanadayim cokta uzak sayilmayiz ama bi araba tamiri icin orya gitmek sacma oluradanada bildigin tanidigin bir yer varsa orayada sorabilirim...
buyuk ıhtımalle once zıncır sonra kasnak dıyorum sımdıden gecmıs olsun umarım en hafıf bı sekılde atlatırsın
benimde aklıma ilk triger geldi. geçmiş olsun
Sesin geldiği yeride söylersem belki daha açıklayıcı olabilir... Motordaki Multijet yazısının başladığı yerde M harfinin altından geliyor...
Bana yatak sardı gibi geliyor... Ama yatak sarmış bir araba hareket ederi mi? bu konuda da çok bilgim yok sadece internetten araştırdığım kadarıyla bu kanıya vardım... Arabadaki yağ çok eskimiş ve değiştirlmesi gerekiyor olabilir.. dediğim gibi ben bir kaç aydır arabayla ilgilenmedim... sorun büyük ihtimalle yağdan kaynaklanıyordur...
yatak sardığında belli frekansta vuruntu sesi olur, gaza bastığınızda vuruntu sesi sıklaşır, rölantide azalır, yağ basıncı düşer, motor titremeye başlar, yatak saran araba hareket edebilir. yatak vuruntusu başladıktan sonra 10 km yol giden isuzu 1.8 Lt düz dizel aracın içinde bulundum.
kısacası zincir sürtmesi gibi ses yapmaz.
bisiklet zinciri gibi ses geliyorsa (aracın önüne geçin kaputu açın, motorun sol (kendinize göre sol, akü tarafını sağ olarak düşünün) tarafından, ecu nun soketlerinin karşı tarafındadır triger zinciri) zincirde sıkıntı var demektir.
Konu Du Hast tarafından (30/01/2011 Saat 14:20 ) değiştirilmiştir.
öncelikle iki şeyi birbirine karıştırmayalım
yatak sarma başka bir şey
yatak vurma başka bir şey
yatak saran motor çalışmaz zaten kitlemiş demektir piston kolları granka kol yataklarıyla bağlıdır bu yataklardan herhangi biri sararsa motor kesinlikle dönmez kitler zaten
diğer arıza ize yatak vurmadır
arıza yine aynı yerdedir fakat kol yatakları boşluk yaptığından vurma sesi gelir motor yatak vurur ama henüz sarmamıştır piston kolu yataktan kurtulduğunda sarma meydana gelir
şimdi senin anlattıklarından hareketle yağsız kalmış motorun herhangi bir yerinde kalipaj meydana gelmiş olup bu sese neden oluyor olabilir şayet ses motorun içinden geliyorsa
sökülmeden bakmadan tam olarak arızanın ne olduğunu söylemek zor
arızanın trigerden olma ihtimali yüksek aracın subapta vuruyor olabilir
ama en basitiyle marş dişlisi otomatik takılı kaldığı için volanta sürtüyordur sonuçta bakılıp incelenmesi lazım
sorunu öğrenince bizimlede paylaşırsan iyi olur
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
bugun aracı bir tamirciye gösterdim... sesin trigerden geldiğini söyledi. 200 el emeği 300 de triger seti eder dedi. Ayrıca tüm motor bloğunu indireceğini söyledi...
Birincisi tü motor bloğunun indirilmesi arabanın orjinalliğine ve gelecekteki performansına bir zarar verir mi? bir daha eskisi gibi olmaz diye korkuyorum. Ayrıca triger arızası olduğunda her zaman motor bloğunun indirilmesi gerkiyor mu?
İkinci merak ettiğim konuda bu maliyet uygun mu? 200 el emeği 300 triger seti bana çok geldi. Piyasada triger seti sordum 165 liraya buldum. Tirgeri ben almayı düşünüyorum ama sizce bu triger seti kötü müdür? Motoru tümden indireceği için 200 el emeğinde de indirim yapmıyor...
bugun bir yere daha gösterecem arabayı bakalım orası ne diyecek. ama arabayı tamire vermeden önce yukarıda yazdığım konularda da bana bilgi verirseniz gerçekten çok makbule geçer...
triger zinciri değişirken blok falan inmiyor arkadaşım adam seni kazıklama çalışıyor.
zinciri orijinal alın. parçacılardan fiyat alabilirsiniz.
adam 200 lira el emeğini az gösterip güya parçadan geçirecek
derhal başka usta bulun kendinize
ayrıca yaptıracağınız yerde eksantirik kilitleme aparatı varmı diye sorun aksi halde senteyi tutturamaz.
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri