ne istedigini bilmek gerekiyor. sadece 77likler degil 105 lik , 75 lik mjet ,95 mjet,105 mjet bunların hiçbiri performans arabası degil. hatta 135 lik turbo multiair bile degil..( ama bana yeterdi turbo oluşu o farklı birşey)
Printable View
ne istedigini bilmek gerekiyor. sadece 77likler degil 105 lik , 75 lik mjet ,95 mjet,105 mjet bunların hiçbiri performans arabası degil. hatta 135 lik turbo multiair bile degil..( ama bana yeterdi turbo oluşu o farklı birşey)
kendimden örnek vereyim :D
gaza ilk bastığımda araç biraz boğuluyor gibi ama sonrasında tutabilene aşk olsun...
yokuşlarda yığılma sorunu yok ama yokuşa yavaş girip sonradan hızlanmak da mümkün değil...
zaten 77 hp ler şehir içi kullanıma göre... bu araçlarda öyle performans felan beklememek lazım...
şimdilik benim için tek sıkıntısı ses olayı...hem tekerleklerden gelen hem de motordan gelen ses...onlar bir çare bulursam deymeyin keyfine...
mrblar bnde 2 aydır 1.4 fire 77 hp lik arac war....yakıt konusunda oldukca az yakıyor..diger benzinli araçlara göre....modifikasyon için şunu diyeblirim...bn boğazdan boru çekerek açık hava filtresi taktım.... perfonmansı kesmen arttı özellıkle 0-100 arası hızlanmada 13 sn ise 12.2 sn gibi bir rakama indi<<< kat iptali ve orta susturu ve arka susturucu iptal ettiricem bakalım ne gibi degişim olucak ... hedefim 90hp ye ulasmak ...bnce yeterli olcak.....sizde denemelısınız....20tl kat iptali.....80 tl filtre kiti komple.....pek masraf da yok yaniii
Arabayi sert kullanin biraz. Ayni aractan bende de vardi hic boyle sorunlarla karsilasmadim.
Tamam motorun performansi cok yuksek degil, ama o kadar da degil yani..
Muadillerine hic binemezsin buna binemiyorsan.
Sent my GT-I9100 using
77bg için yeterli performans.Daha yüksek performans için tjet.
Kışın K&N kutu içi filtre
Yazın AEM açık hava filtresi + Custom Cold Air Intake kit kullanıyorum
15.000 km kadar Supersprint egzos kullandım.
Hiç birinden hiç bir şikayetim olmadı Supersprinti parasızlıktan sattım yay alacaktım.
Maliyetlerine gelince
K&N Filtre 100TL
AEM Fİltre 120TL
Cold Air Intake Kit: krom boru ve krom dirseklerle özenle yapıldı Türkiyedeki en düzgün CAI dir 150TL
Supersprint:150TL
maliyetler bu yönde arabana yapabileceğin filtre ve egzos konusunda en profesyonel olay bunlardır.
He bunları yapınca ne oldu. Filtre sayesinde aracım daha rahat devirlendi
Egzosu takınca üst devirlerim canlandı 6bin devire kadar rahatlıkla çıkabiliyor son hızımı düz eğimsiz yolda 190km kadar gördüm.
Sakin kullanımda filtre ve egzos kombinasyonu ile yakıt tasarrufu sağladım.
İnsanlar denemediği şeyler hakkında ne kadar rahat konuşabiliyor yok karşıyım yok motora zarar verir. Aracın stok halinde en basiti kranktan cıkan havalandırma borusu yağ buharı tekrar gaz kelebeğine gönderiliyir emisyon yasası dolayısıyla gaz kelebeğini pisletiyor emme manifoldunu kirletiyor zamanla ben onu mesela sokağa saldım yemişim emisyonunu diye.