Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
47 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Direksiyon kumanda düğmeleri ışık

Özgür TÜRKOĞLU
    ozay06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 148

Bazı arkadaşlar eksikliklerin çalma çırpmaların çok önemli olmadığını, her markada çalma çırpma olduğunu, bu çalma çırpmalarıda normal karşılamak gerektiğini, çalan çırpanları tek bir araba ile değil bütünüyle düşündüğümüzde ciddi rakamlar tuttuğunu savundukça firmalar çalmaya çırpmaya devam edecektir

2. Bu mesajı için 2 kişi ozay06'ye teşekkür etti:

Erhan YALÇIN
    Farklı sadece_erhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269
    Edilen teşekkür: 297

Merhaba, bu benim ilk postum olacak galiba, bendede 2008 active multijet var, aynı olayı bende geçen gün farkettim, direksiyon kumandalarınından sağ tarafda olan (<, >, src, ) söktüm baktım, durum şöyle,

led ve direnç yerleri mevcut, ancak led ve dirençleri yok. ekleyebilir miyim iye baktım, o kumandaya gelen kablolar arasında henüz ölçmemiş olmakla birlikte ilk izlenimlerim 12v elektirik için kablo geliyor olmaması. ancak bazı kabloların uçları teybin oradan bulunurda direksiyon kumandasına 12v sağlamak için değiştirilirse , çalışır.

bununla birlikte torpidodada ışık kaynağı yok. oarayada bişeyler düşünüyorum şu an led falan takıcam heralde

Ramazan Erdemir
    skystar37 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Tekno Gri
    Plaka
    34ghk08
    Edilen teşekkür: 265

Alıntı nevarulan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhaba, bu benim ilk postum olacak galiba, bendede 2008 active multijet var, aynı olayı bende geçen gün farkettim, direksiyon kumandalarınından sağ tarafda olan (<, >, src, ) söktüm baktım, durum şöyle,

led ve direnç yerleri mevcut, ancak led ve dirençleri yok. ekleyebilir miyim iye baktım, o kumandaya gelen kablolar arasında henüz ölçmemiş olmakla birlikte ilk izlenimlerim 12v elektirik için kablo geliyor olmaması. ancak bazı kabloların uçları teybin oradan bulunurda direksiyon kumandasına 12v sağlamak için değiştirilirse , çalışır.

bununla birlikte torpidodada ışık kaynağı yok. oarayada bişeyler düşünüyorum şu an led falan takıcam heralde
    Ben hala daha söküp bakamadım yalnız herşeyi ufak ufak not ediyorum artık hepsini sanırım toptan halledecem gibi..

1) direksiyon butonları ledlenecek
    2) torpido ışıklandırılacak
    3) 4 kapı altlarına kapılar tavan lambaları ile beraber yanıp sönecek bagaj lambası tarzı lamba takılacak
    4) tavan arka aydınlatma yapılacak
    5) bagaj lambası yanında boş duran 12 volt yuvasına priz takılacak
    6) stepne yeri ve bagaj içindeki kaplamasız sac kısımlar halıfleks yada arka koltuk oturma kısmı altında yer alan keçe benzeri bir ürünle kaplanacak
    7) bulabilirsem iç dikiz aynası otomatik karartmalı yapılacak (linea emotionlardaki gibi)
    8) iç taban döşemesi sökülüp halı altına bagaj kısmına yapılan tarzda komple yalıtım yapılacak yol lastik sesi benzeri şeyleri azaltmak için
    9) tabana yapılan yalıtımın aynısını yapılabilirse göğüs kısmınada yapılacak
    10) arka stop grupları yeniden tasarlanacak (çıkma temiz bir takım bulursam üzerinde kendim oynayacam sitede satan arkadaş var rakamda anlaşamadık
    11) kapı içlerine yalıtım yapılacak
    12) camlar yarı inik iken kapıların kapatılmasında çıkan ses kesilmeye çalışılacak
    13) kapı üstü rüzgarlıklar takılacak
    14) kapı cam çıtaları takılacak mat krom yalnız
    15) kapı cam çıtası tarzında mat krom kapı bantları yapılacak
    16) ayna boyunları kaput üstü plastik kısım ve kapı sütünları göğüs kısmında yer alan karbonla kaplanacak
    17) şöför kapı üstüne güneş gözlüklüğü monte edilecek
    18) kampanalar kaliperler boyanacak
    19) sticker boyanacak takılacak

off şimdilik bunlar var listemde ama yapacak zaman lazım....

5. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erhan YALÇIN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269

Bilgilendirme

Alıntı skystar37 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben hala daha söküp bakamadım yalnız herşeyi ufak ufak not ediyorum artık hepsini sanırım toptan halledecem gibi..

1) direksiyon butonları ledlenecek
    2) torpido ışıklandırılacak
    3) 4 kapı altlarına kapılar tavan lambaları ile beraber yanıp sönecek bagaj lambası tarzı lamba takılacak
    4) tavan arka aydınlatma yapılacak
    5) bagaj lambası yanında boş duran 12 volt yuvasına priz takılacak
    6) stepne yeri ve bagaj içindeki kaplamasız sac kısımlar halıfleks yada arka koltuk oturma kısmı altında yer alan keçe benzeri bir ürünle kaplanacak
    7) bulabilirsem iç dikiz aynası otomatik karartmalı yapılacak (linea emotionlardaki gibi)
    8) iç taban döşemesi sökülüp halı altına bagaj kısmına yapılan tarzda komple yalıtım yapılacak yol lastik sesi benzeri şeyleri azaltmak için
    9) tabana yapılan yalıtımın aynısını yapılabilirse göğüs kısmınada yapılacak
    10) arka stop grupları yeniden tasarlanacak (çıkma temiz bir takım bulursam üzerinde kendim oynayacam sitede satan arkadaş var rakamda anlaşamadık
    11) kapı içlerine yalıtım yapılacak
    12) camlar yarı inik iken kapıların kapatılmasında çıkan ses kesilmeye çalışılacak
    13) kapı üstü rüzgarlıklar takılacak
    14) kapı cam çıtaları takılacak mat krom yalnız
    15) kapı cam çıtası tarzında mat krom kapı bantları yapılacak
    16) ayna boyunları kaput üstü plastik kısım ve kapı sütünları göğüs kısmında yer alan karbonla kaplanacak
    17) şöför kapı üstüne güneş gözlüklüğü monte edilecek
    18) kampanalar kaliperler boyanacak
    19) sticker boyanacak takılacak

off şimdilik bunlar var listemde ama yapacak zaman lazım....

4 5 ve 10 u benimde yapmam lazım, havalar biraz ısınsın, konsoldaki tüm turuncu arka plan ışıklarını beyazla değiştirmek istiyorum,

utku aydın
    utkuaydin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 53

forumdan bir arkadasin yapmis oldugu uygulama linki :

https://forum.grandepuntotr.com/gors...i-yapildi.html

vaktim oldugunda ve istanbulda bu isi uygun bir fiyata yapicak yer buldugumda bende yaptirmak istiyorum..eminim bu tur bi yere bir cok arkadasin da ihtiyaci vardir

Erhan YALÇIN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269

direksiyonla bir başlayalımda gerisi gelir. yapım aşamasına ait daha fazla fotoğraf var mı paylaşabileceğin.

Fırat BAYHAN
    burank16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 46

Merhabalar arkadaşlar,
    Ben aranıza yeni katıldım.2 hafta önce aldım arabamı ve direksiyondaki durum benim araçtada aynı,servise sorduğumda bazı modellerde olduğu bazılarında olmadığı.Aracım 2009 model,benden önce bir abime 2008 modelini aldık onun direksiyonundaki tuşlar ledli ve bende direksiyondaki tuşların altına o ledlerden taktırmak istiyorum.Ayrıca öne orjinal sis farı taktırmak istiyorum,fakat Tofaş fabrikasında 2 çeşit takılıyormuş,parçacıya sorduğumda MAKO marka dedi.Orjinalinin markasını ve fiyatını bilen var mı?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    Selamlar
    Konu burank16 tarafından (14/02/2011 Saat 19:31 ) değiştirilmiştir.

Erhan YALÇIN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269

Bende tamamladım kumanda ışıklarını, işte fotosu

Uploaded ImageShack.us

aşkın oğuz
    askin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    37 .. 777
    Edilen teşekkür: 63

Alıntı burank16 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Merhabalar arkadaşlar,
    Ben aranıza yeni katıldım.2 hafta önce aldım arabamı ve direksiyondaki durum benim araçtada aynı,servise sorduğumda bazı modellerde olduğu bazılarında olmadığı.Aracım 2009 model,benden önce bir abime 2008 modelini aldık onun direksiyonundaki tuşlar ledli ve bende direksiyondaki tuşların altına o ledlerden taktırmak istiyorum.Ayrıca öne orjinal sis farı taktırmak istiyorum,fakat Tofaş fabrikasında 2 çeşit takılıyormuş,parçacıya sorduğumda MAKO marka dedi.Orjinalinin markasını ve fiyatını bilen var mı?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
    Selamlar
    bende sizin gibi yaptırmak istiyorum, ama baya bi pahalıya geliyor. sırf o tüzden biraz daha beklicem. eğer yaptırırsanız, nereye ne kadar ve nasıl yaptırdığınızı anlatıp bize yol gösterirseniz sevinirim...

Fırat BAYHAN
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok

Slm Erhan,

Direksiyon led olayını nasıl çözdüğün konusunda bilgi verirsen sevinirim.

Erhan YALÇIN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269

Abi onu yarın kendi modifiyeni kendin yap bölümüne yazarım, şimdi hanım kızıyo, tv izlemeye gitmem lazım mecburen

ali Türkmen
    onn.off - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Granit Gri
    Edilen teşekkür: 774

Alıntı nevarulan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Abi onu yarın kendi modifiyeni kendin yap bölümüne yazarım, şimdi hanım kızıyo, tv izlemeye gitmem lazım mecburen
    Hayırlı olsun güle güle kullan
    punto evolution

15. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Erhan YALÇIN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269

teşekkürler, kendi modifiyeini yap bölümüne ekledim airbag nasıl açılır detaylı anlatımını

17. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Fırat BAYHAN
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok

Teşekkürler arkadaşım....

ömer bedir
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. omer06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 767

uygulama anlatımını ve fotoları beklıyoruz
    gülegüle kullan

Erhan YALÇIN
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Bravo Lav Kırmızı
    Plaka
    34BLP269

direksiyon led montajını ekledim,

Burada bulabilirsin

Hmd Gnc
    hamdi1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Rock Siyah
    Edilen teşekkür: 22

bu dertten bende şikayetçiyim.servise gittim ve ışıklı kumanda istedim parasıda ne kadarsa hemen vereceğimi söyledim.adamın dediği şu.o kumandalar her arabaya özel üretilir yani şasi no ya göre.sonradan değiştiremezsiniz.e o zaman dedim led getireyim takın dedim olmaz dediler.ya arkadaş bu ledlerin maliyeti ne?tanesi 2 tl olsa bize onlara 10 kuruş maksimum.yani 6 tuştan x 2tl = 12 tl.ben 27.000 tl ye almışım arabayı eee? içinde 12 tl lik ışık yok.kardeşim sen o zaman bana 28.000 e ver arabayı ama içinde torpidosunda 10 kuruşluk lambası olsun,12 kuruşluk kumanda ışığı olsun,200 tl lik adam akıllı usb li radyosu olsun,arka tarafın tavanındada lamba olsun ki diyelim "adamlar düşünmüş"böylelikle memnuniyet artar.haaaa birde bu var.hanginiz karanlıkta arka tarafta kaybettiğiniz bir eşyanızı fener tutmadan bulabildiniz?veya hanginiz torpidoda birşey ararken akşam telefonun ışğını tutmadınız? .hele o hoparlörlerle teybe ne demeli?.ya teybe göre hopalör koy yada hoparlöre göre teyp koy.basları dibe vurdum hala sesi açamıyorum takır tukurdan.neden insanları teyp çerçeveleriyle yok efendim kapı delmeleriyle uğraştırıyorlar?.birde çin üretimi arabalara binin.içinde görüntülü teypler (koltuk kafalıklarında lcd ve bagajda kendinden woofer olanlarıda gördüm),bluetoothlar,adamlar kontağı bile ledli yapmışlar.ama insanlara sorarsan "ayy çin malı".al benim gp italyan.o da kaza yaptımı dağılıyo bu da.yani demek istediğim şu ki bu araba üreticileri (sırf fiat değil diğer tanınmış markalarda) nerden malzeme çalacaklarını şaşırdı.parasının fazlasını verdiğimiz şeyi koymuyorlar.herneyse arkadaşlar bizim gp ler gene iyi.benim " 2009 MODEL " başka bir marka aracımda fabrika çıkışlı kasetçaları gördükten sonra bu kadarınada şükür diyorum .sizler gibi yetenekli ve paylaşımcı insanlar olduğu sürece bize herşey kolay.paylaşım için tşk.bu arada başınızı şişirmiş olabilirimde çok hassasım da bu işçilik konusunda özür dilerim
    Konu hamdi1905 tarafından (17/02/2011 Saat 04:40 ) değiştirilmiştir.

22. Bu mesaj için teşekkür edenler:

hakan sert
    iris19 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Beyaz
    Edilen teşekkür: 26

arkadaşlar smd led değerlerini öğrenip benimle paylaşırsanız sevinirim..

BESİM AKBAY
    BESIMAKBAY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Antalya
    Rengi
    Rock Siyah
    Plaka
    07 BGY 82
    Edilen teşekkür: 3

benim 2008 active benimkindede yok sadece led mi taktıracağım....

aşkın oğuz
    askin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Kastamonu
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    37 .. 777
    Edilen teşekkür: 63

Alıntı hamdi1905 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu dertten bende şikayetçiyim.servise gittim ve ışıklı kumanda istedim parasıda ne kadarsa hemen vereceğimi söyledim.adamın dediği şu.o kumandalar her arabaya özel üretilir yani şasi no ya göre.sonradan değiştiremezsiniz.e o zaman dedim led getireyim takın dedim olmaz dediler.ya arkadaş bu ledlerin maliyeti ne?tanesi 2 tl olsa bize onlara 10 kuruş maksimum.yani 6 tuştan x 2tl = 12 tl.ben 27.000 tl ye almışım arabayı eee? içinde 12 tl lik ışık yok.kardeşim sen o zaman bana 28.000 e ver arabayı ama içinde torpidosunda 10 kuruşluk lambası olsun,12 kuruşluk kumanda ışığı olsun,200 tl lik adam akıllı usb li radyosu olsun,arka tarafın tavanındada lamba olsun ki diyelim "adamlar düşünmüş"böylelikle memnuniyet artar.haaaa birde bu var.hanginiz karanlıkta arka tarafta kaybettiğiniz bir eşyanızı fener tutmadan bulabildiniz?veya hanginiz torpidoda birşey ararken akşam telefonun ışğını tutmadınız? .hele o hoparlörlerle teybe ne demeli?.ya teybe göre hopalör koy yada hoparlöre göre teyp koy.basları dibe vurdum hala sesi açamıyorum takır tukurdan.neden insanları teyp çerçeveleriyle yok efendim kapı delmeleriyle uğraştırıyorlar?.birde çin üretimi arabalara binin.içinde görüntülü teypler (koltuk kafalıklarında lcd ve bagajda kendinden woofer olanlarıda gördüm),bluetoothlar,adamlar kontağı bile ledli yapmışlar.ama insanlara sorarsan "ayy çin malı".al benim gp italyan.o da kaza yaptımı dağılıyo bu da.yani demek istediğim şu ki bu araba üreticileri (sırf fiat değil diğer tanınmış markalarda) nerden malzeme çalacaklarını şaşırdı.parasının fazlasını verdiğimiz şeyi koymuyorlar.herneyse arkadaşlar bizim gp ler gene iyi.benim " 2009 MODEL " başka bir marka aracımda fabrika çıkışlı kasetçaları gördükten sonra bu kadarınada şükür diyorum .sizler gibi yetenekli ve paylaşımcı insanlar olduğu sürece bize herşey kolay.paylaşım için tşk.bu arada başınızı şişirmiş olabilirimde çok hassasım da bu işçilik konusunda özür dilerim

çok doğru söylüyorsun..

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon