Bazı arkadaşlar eksikliklerin çalma çırpmaların çok önemli olmadığını, her markada çalma çırpma olduğunu, bu çalma çırpmalarıda normal karşılamak gerektiğini, çalan çırpanları tek bir araba ile değil bütünüyle düşündüğümüzde ciddi rakamlar tuttuğunu savundukça firmalar çalmaya çırpmaya devam edecektir
Merhaba, bu benim ilk postum olacak galiba, bendede 2008 active multijet var, aynı olayı bende geçen gün farkettim, direksiyon kumandalarınından sağ tarafda olan (<, >, src, ) söktüm baktım, durum şöyle,
led ve direnç yerleri mevcut, ancak led ve dirençleri yok. ekleyebilir miyim iye baktım, o kumandaya gelen kablolar arasında henüz ölçmemiş olmakla birlikte ilk izlenimlerim 12v elektirik için kablo geliyor olmaması. ancak bazı kabloların uçları teybin oradan bulunurda direksiyon kumandasına 12v sağlamak için değiştirilirse , çalışır.
bununla birlikte torpidodada ışık kaynağı yok. oarayada bişeyler düşünüyorum şu anled falan takıcam heralde
![]()
Ben hala daha söküp bakamadım yalnız herşeyi ufak ufak not ediyorum artık hepsini sanırım toptan halledecem gibi..
1) direksiyon butonları ledlenecek
2) torpido ışıklandırılacak
3) 4 kapı altlarına kapılar tavan lambaları ile beraber yanıp sönecek bagaj lambası tarzı lamba takılacak
4) tavan arka aydınlatma yapılacak
5) bagaj lambası yanında boş duran 12 volt yuvasına priz takılacak
6) stepne yeri ve bagaj içindeki kaplamasız sac kısımlar halıfleks yada arka koltuk oturma kısmı altında yer alan keçe benzeri bir ürünle kaplanacak
7) bulabilirsem iç dikiz aynası otomatik karartmalı yapılacak (linea emotionlardaki gibi)
8) iç taban döşemesi sökülüp halı altına bagaj kısmına yapılan tarzda komple yalıtım yapılacak yol lastik sesi benzeri şeyleri azaltmak için
9) tabana yapılan yalıtımın aynısını yapılabilirse göğüs kısmınada yapılacak
10) arka stop grupları yeniden tasarlanacak (çıkma temiz bir takım bulursam üzerinde kendim oynayacam sitede satan arkadaş var rakamda anlaşamadık
11) kapı içlerine yalıtım yapılacak
12) camlar yarı inik iken kapıların kapatılmasında çıkan ses kesilmeye çalışılacak
13) kapı üstü rüzgarlıklar takılacak
14) kapı cam çıtaları takılacak mat krom yalnız
15) kapı cam çıtası tarzında mat krom kapı bantları yapılacak
16) ayna boyunları kaput üstü plastik kısım ve kapı sütünları göğüs kısmında yer alan karbonla kaplanacak
17) şöför kapı üstüne güneş gözlüklüğü monte edilecek
18) kampanalar kaliperler boyanacak
19) sticker boyanacak takılacak
off şimdilik bunlar var listemde ama yapacak zaman lazım....
forumdan bir arkadasin yapmis oldugu uygulama linki :
https://forum.grandepuntotr.com/gors...i-yapildi.html
vaktim oldugunda ve istanbulda bu isi uygun bir fiyata yapicak yer buldugumda bende yaptirmak istiyorum..eminim bu tur bi yere bir cok arkadasin da ihtiyaci vardir
direksiyonla bir başlayalımda gerisi gelir. yapım aşamasına ait daha fazla fotoğraf var mı paylaşabileceğin.
Merhabalar arkadaşlar,
Ben aranıza yeni katıldım.2 hafta önce aldım arabamı ve direksiyondaki durum benim araçtada aynı,servise sorduğumda bazı modellerde olduğu bazılarında olmadığı.Aracım 2009 model,benden önce bir abime 2008 modelini aldık onun direksiyonundaki tuşlar ledli ve bende direksiyondaki tuşların altına o ledlerden taktırmak istiyorum.Ayrıca öne orjinal sis farı taktırmak istiyorum,fakat Tofaş fabrikasında 2 çeşit takılıyormuş,parçacıya sorduğumda MAKO marka dedi.Orjinalinin markasını ve fiyatını bilen var mı?Bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Selamlar
Konu burank16 tarafından (14/02/2011 Saat 19:31 ) değiştirilmiştir.
Bende tamamladım kumanda ışıklarını, işte fotosu
Uploaded ImageShack.us
Slm Erhan,
Direksiyon led olayını nasıl çözdüğün konusunda bilgi verirsen sevinirim.
Abi onu yarın kendi modifiyeni kendin yap bölümüne yazarım, şimdi hanım kızıyo, tv izlemeye gitmem lazım mecburen![]()
teşekkürler, kendi modifiyeini yap bölümüne ekledim airbag nasıl açılır detaylı anlatımını![]()
Teşekkürler arkadaşım....
uygulama anlatımını ve fotoları beklıyoruz
gülegüle kullan![]()
direksiyon led montajını ekledim,
Burada bulabilirsin
bu dertten bende şikayetçiyim.servise gittim ve ışıklı kumanda istedim parasıda ne kadarsa hemen vereceğimi söyledim.adamın dediği şu.o kumandalar her arabaya özel üretilir yani şasi no ya göre.sonradan değiştiremezsiniz.e o zaman dedim led getireyim takın dedim olmaz dediler.ya arkadaş bu ledlerin maliyeti ne?tanesi 2 tl olsa bize onlara 10 kuruş maksimum.yani 6 tuştan x 2tl = 12 tl.ben 27.000 tl ye almışım arabayı eee? içinde 12 tl lik ışık yok.kardeşim sen o zaman bana 28.000 e ver arabayı ama içinde torpidosunda 10 kuruşluk lambası olsun,12 kuruşluk kumanda ışığı olsun,200 tl lik adam akıllı usb li radyosu olsun,arka tarafın tavanındada lamba olsun ki diyelim "adamlar düşünmüş"böylelikle memnuniyet artar.haaaa birde bu var.hanginiz karanlıkta arka tarafta kaybettiğiniz bir eşyanızı fener tutmadan bulabildiniz?veya hanginiz torpidoda birşey ararken akşam telefonun ışğını tutmadınız?.hele o hoparlörlerle teybe ne demeli?.ya teybe göre hopalör koy yada hoparlöre göre teyp koy.basları dibe vurdum hala sesi açamıyorum takır tukurdan.neden insanları teyp çerçeveleriyle yok efendim kapı delmeleriyle uğraştırıyorlar?.birde çin üretimi arabalara binin.içinde görüntülü teypler (koltuk kafalıklarında lcd ve bagajda kendinden woofer olanlarıda gördüm),bluetoothlar,adamlar kontağı bile ledli yapmışlar.ama insanlara sorarsan "ayy çin malı".al benim gp italyan.o da kaza yaptımı dağılıyo bu da.yani demek istediğim şu ki bu araba üreticileri (sırf fiat değil diğer tanınmış markalarda) nerden malzeme çalacaklarını şaşırdı.parasının fazlasını verdiğimiz şeyi koymuyorlar.herneyse arkadaşlar bizim gp ler gene iyi.benim " 2009 MODEL " başka bir marka aracımda fabrika çıkışlı kasetçaları gördükten sonra bu kadarınada şükür diyorum
.sizler gibi yetenekli ve paylaşımcı insanlar olduğu sürece bize herşey kolay.paylaşım için tşk.bu arada başınızı şişirmiş olabilirimde çok hassasım da bu işçilik konusunda özür dilerim
![]()
Konu hamdi1905 tarafından (17/02/2011 Saat 04:40 ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar smd led değerlerini öğrenip benimle paylaşırsanız sevinirim..
benim 2008 active benimkindede yok sadece led mi taktıracağım....
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri