Navigasyon cihazlarının hepsi Çin malı. Piranha zaten sadece Türkiyede olan bir marka.
Bendeki Navking 300 ve Piranha nın 3.4 lük modeli arasındaki tek fark plastik dış kap. cihazın kendine ait menüleri vs. aynı.
Eğer bilgisayara veya elektronik eşyalarla yakından ilgileniyorsanız GittiGidiyor gibi bir yerden daha ucuza alacağınız cihaza da istediğiniz gibi program yükleyip internetten bir şekilde güncellemesini bulabilirsiniz.
Donanım tarafı hemen hemen hepsinde birbirine yakın özellikler gösteriyor.
Yok hayır ben uğraşmak istemiyorum derseniz Piranha'nın fiyatları uygun.
Eğer ne olur ne olmaz, cihazım arıza yaparsa teknik desteği iyi olsun, adamlar ilgilensin derseniz bildiğim kadarıyla müşteri desteği en iyi olan Next.
Ben zamanında MediaMarket den Navking 300 almıştım. Hala kullanıyorum, ama IGO8 yükledim.
Sonrasında başka yerlerden daha ucuza markasız cihazlar alıp arkadaşlarıma ucuza GPS ayarladım.
GPS konusunda da şunu düşünüyorum, 5 inch den daha büyük ekranlara gerek yok. 3.4 inch de çok küçük kalıyor ama iş görüyor.
Bence navigasyon cihazı her araba için şart, alın torpido gözünde dursun.
Geri görüş kamerası, DivX oynatma, bluetooth, oyun, radyo vericisi, televizyon alıcısı vs. özellikleri olanlar var.
Bir kere, aynı anda hem film izleyip hem de navigasyon programını kullanma imkanınız yok.
Bir çok cihaz navigasyon yazılımı ile aynı anda müzikçaların çalışmasını bile desteklemiyor. Eğer navigasyon programınız IGO Primo ise bu program müzik de çalabiliyor.
Bluetooth lu bir cihaz, bir akrabam için aldım ayarlarını yaptım haftasonu kargoya verip göndereceğim. Onu da denedim sadece telefon araç kiti olarak kullanılabiliyor. Ses gecikmeli gidiyor, yankı problemi var ve cihazın kendi üzerindeki mikrofon çok hassas değil cihazın üzerine eğilerek konuşmak gerekiyor.
Radyo vericisi de var ama şehiriçi kullanımda çok parazitli. Asla AUX girişinden yapılan bağlantının kalitesini veremiyor.
Özetle benim kişisel görüşüm. 150 liradan fazla para vermeyin. Çok fazla özellik aramayın, Üzerinde IGO8 veya IGO Primo yazılımı olsun yeter. Ama mutlaka navigasyon cihazı alın, nasıl kullanılacağını bilirseniz kendini amorti eden bir alet.
3 - 4 ayda bir güncelleme çıkar onu kontrol edin.
Forum Navigation gibi siteler var, oradan hız kamerası bilgileri bulup indirirseniz hız kameralarının ve sık kullanılan radar noktalarının yerlerini size bildirir ki kendini amorti ettiren en önemli özelliği de o.
Yer imleri