Dijital klimanın en çok sevdiğim özelliklerinden biri, tek tuşla buğu diye bişey kalmıyor.
araç içi hava dolaşımını kapatırsanız sorun hallolur
Dijital klimanın en çok sevdiğim özelliklerinden biri, tek tuşla buğu diye bişey kalmıyor.
bugün hava sıcaktı buğu olamadıdediklerinizn hepsini yapacam bakalım
![]()
buğu olmasının nedeni araç içinde nemli hava olmasıdır. bu nemli havayı araçtan tahliye ederseniz buğu kalmaz.
havayı ön cama yönlendirin.
camı birazcık aralayın
fanı 3. kademeye alın
iç hava silkilasyonunu kapatın
10 sn içinde buğu kalmaz.
Kullanma klavuzundada açıkça yazıyor. Klima açmanıza gerek yok kaloriferi açın iç sirkülasyonu kapatın ledi yanık hiç bir tuş olmasın kısacası. Anında çözüyor buğu önleyicilerinde çoğu işe yaramıyor pahalı ve kaliteli ürünler dışında. iç sirkülasyon açık olduğu zaman içerdeki havayı çevirir ve sürekli olarak nemli hava çevirir. kapattığınız takdirde dışarıdan taze ve kuru havayı verir böylece camlarınızda buğu yapmaz.
Bu arada üfleme yönüde camlara yani en mandalı en sona çevirin.
Klima şart değil. Havayı dışardan alıp son konuma getirmeniz yeterli. Ancak iç sirkülasyonu açarsanız klimayı devreye sokmanız gerekli.
Gezgin Gp.
Aracını yeni almış biri olararaktan bendede aynı proglem var. Eski aracımdan kalma alışkanlık hava çıkış yerlerindeki sağa sola giden mandallar havanın yönünü tayin ettiğini düşünüyordum.Fakat onlar kapatmaya yarıyormuş. Tamamen sağa doğru çevirince açılıyor hava kanalları ve buğu daha etkili biçimde ortadan kalkıyor. Belki sizde aynı sorun yaşamış olabilirsiniz.
Gp biraz fazla buğu yapıyor malesef eski araçlarımla kıysalayınca ciddi bir fark var muzdarip olduğum konulardan birisi . Hava soğuk olunca motorun ısınması bir dert zaten motor ısınsın diye uğraşırken kaloriferi açınca hiç ısınmaz oluyor buz tutmuş vaziyette sürüyorum aracı
Oncelikli olarak arkadaslarin soyledigi dis hava giris defrozunu acmaniz ve aracin disardan hava aliyor olmasi lazim icerdeki havayi dolastirirsaniz o hava nemli oldugu icin buhar cozulmez.
Ikinci aracinizi temizlettiginiz yer torpitoya parlatici sprey siktiysa ( insallh sikmamistir ) bu cama sarar ver o camin buhari artik cok zor cozulur hale gelir ve temizlenmeside cok zordur. Bu bilgiye inanmayan arkadaslar camcilara sorabilirler.
arkadasım tekzende bugu onleyıcı dunger dıye bır urun gormustum web sıtelerınde
Zeynel KARACAN
"Allah bir ülkeye yardım etmek isterse, onun elinden tutmak isterse başına Mustafa Kemal gibi lider getirir"
ben buğu sorununu birtek arabayı yıkamacılara verdiğimde yaşıyorum...ne varsa o bezlerde maalesef her türlü sorunu yaşatıyor....camlardan birde kendiniz kuru bez ile geçin ıslatmaya bile gerek yok...bastıra bastıra geçin tüm camlardan...kalmıyor gerçekten![]()
Buğuyu önlemek için aracınızdan inmeden iki camı 5-10 sn karşılıklı açarak veya indikten sonra kapınızı 5-10sn açık tutarak iç-dış sıcaklık farkını düşürün.Sabahta araca bindiğiniz anda herşeyden önce camlarınızı bir parmak aralayarak havalandırmayı maksimum konumda öncama yönlendirin ve aracınızı çalıştırın böylelikle iç-dış sıcaklık farkının açılmasına ve buğu oluşmasının önüne geçersiniz.
Bunların yanın da piyasada bulununan buğu çözücüler size faydalı olacaktır.
Böyle ürünleri bulamayacağınız bir yerde kalıyorsanız bir elmayı ikiye bölün ve camı yarım elmayla silip kuru bez ile kurulayın aynı işlemi görecektir.
Değerli puntodaşlar kullanma kılavuzunda açık ve net olarak yazmış buğu nasıl giderilir diye. Bunun otomatik ve manuel klimayla ilgisi olduğunu sanmıyorum. Zaten otomatik olan split klima değil sadece digital kontrolü var.
Manuel olan için klima üfleme şiddetini 2 ' ye getiriyorsun. Hava sıcaklığını da kırmızı herhangi bir bölgeye getir yeterli. En sağdaki klima ayarlarında da zaten üzerinde resimler var klimayı camlara doğru üfleme seçeneği en sonda oraya çevireceksin (altta kırmızı ile gösterilen konum) ..
Uploaded ImageShack.us
Konu reddragon tarafından (12/02/2011 Saat 17:39 ) değiştirilmiştir.
Limon ve elma işe yarıyor diyorlar ama..
aracın suuuuuuuuuuuuuuuuuuuu alıyor kontrol etttttttttttttttttt
Emrah içerideki yoğuşma farkı bagajda nem yapıyor. Bundan bahsediyorsun sanırım.Araç su falan almıyor aslında. İçeride nemin kolay oluşması aksine izolasyonun iyi olduğunu gösterir.
Gezgin Gp.
kardeş paspasların altına bakarmısın,nemi kontrol et benim aracımdada buğu problemi vardı bagajın döşemesini bi kaldırdım göl olmuş bilgilerine
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri