CD çalar ile ilgili okumama sorununda sanırım göz ardı edilen bir konu da CD yazarken kullandığınız yazılımlar. Ses kalitesine kadar birçok şeyi etkiliyor. Bir de CD writer markası da bu konuda çok önemli. Ben laptop ta mümkün olan en yüksek hızda MP3 CD leri yazıyorum. Tıka basa dolu CD ler de yazdım. Çok uzun süreler de kesintisiz olarak çaldım. Herhangi bir atlama takılma problemi ile de karşılaşmadım bu güne kadar.
Mix çalmaması gerçeken kötü, onun için en iyisi CD kaydederken folder olarak ayrırmak. Böylece folder atlayarak çalabiliyorsunuz istediğiniz albümleri. Bir de şöyle bir durum var ki önemli, dandik dediğiniz MP3 playerler her tür çizik ve dandik CD okuyabiliyor. Ancak buradaki durum tamamen okuma hassasiyeti ile ilgili bir durum. Daha iyi marka CD playerler çizik CD leri okuyamaz belki ama, o dandik marka dedikleriniz ile arasında ses kalitesi anlamında ciddi farklılık olduğundan da emin olun. Punto'lardaki CD çalar yüksek seslerde çok başarılı olmasa da tatminkar ses düzeyinde oldukça temiz ve başarılı ses performansı sağlıyor. Standart donanım için oldukça başarılı olduğu kanaatindeyim.