hadi 950 olmasın 750-800 rahat geçer...tecrübeden...şehiriçi...Bursa
Ben pek sakin kullanmiyorum geneld ona ragmen yakit degerim budur..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
hadi 950 olmasın 750-800 rahat geçer...tecrübeden...şehiriçi...Bursa
O nasıl bir değer hocam siz şaka yapmıyorsunuz değil mi? Bende 1.4 fire motor ile devirli kullandığımda 10 litre ve üzerine çıkıyor şimdi gözüm sürekli menzilde ve maksimum 90 km hızla aracı kullanıyorum daha 8 litrenin altına inemedim ve arabayı kullanmak işkence haline geldi yemin ediyorum 3000 km deki arabamdan soğudum şu yakıt sarfiyatı yüzünden, SAKİN ARAÇ KULLANMAK BANA GÖRE DEĞİL.
Arkadaşım fire motor,t-jete göre daha fazla yakıt tüketirler.nedeni ise.fire motorun ulaşması gereken hıza harcayacağı güç ve tüketim, t-jet motordan daha fazladır.dolayısı ile ertuğ'un ortalama yakıt tüketimi gayet normaldir.bende de t-jet var istanbul şehir içi 7.5-8 lt civarlarında.şehir dışı sakin kullanımda ort 4.7 lt değerde gidiyorum.hadi canım daha neler diyen varsa fotoğrafı hazır yollarım.
Arabayı zorla sattırıp bravo t-jet aldırcaksınız banaOff off sözde az yakan motordu FİRE e onuda beceremiyorsa allah aşkına ne işe yarar zaten yolda gitmiyor gittiğinde sese boğuyor içeriyi NEDEN bu motoru satar hala fiat??? LPG yede izin vermiyor zaten ne biçim iş bu ya.
savaş abi 4.7 mi ?
aynen hakan ş.dışı sakin kullanım 100km ort 4.7 lt
savaş abi hakkını ver arabanın hakkını bak el koyarız hee![]()
4.7 görmedimde ben 5.1 gördüm bir sevindim bir sevindim inanamazsınız..
ben 9 un altını göremedim hep tam depo 420 460 arası gidiyorum.sertliğe göre şehir içi
ankarada oturanların yakıtının daha düşük olması nedeni pek iniş çıkışın olmamasıdan düz yol yani izmir istanbul trafik + bayır lı yollara çok olmasından tüketim aynı olmayacaktır eski bi t-jetci olrak sakin kullnım la bursada sehir içi 8 -8,5 lt yakıodum ortalama sehir dışıda biraz iniş çıkışlı sabit hız (90) 5,6 düz yol olunca 5,0 litre oluyodu
depo 45 lt olduğuna göre
45/8,5LT=529,4 km (sehir içi)
45/5,5 LT=818 km (sehir dışı)
az önce test ettim ... 90 km ile giderken ortalama 5.2 lerde... rampalar cok ciddi tüketimi arttırıyor 11 litreleri görüyorsun...yokuş aşa giderken gaz pedalından cekince ayağını 2 litre tüketim gösteriyor...
bu t-jetlerde bana göre yapılması gereken şu... duz yolda gaza azcık dokuncan rampada bakıcan rampa ne zaman bitiyorhızın 90 ya bekle düşsün 70 lere rampada biter zaten
sonra yine azcık dokunmaya devam
))
ilk defa biraz basma imkanı buldum bu gece ...yahu ne güzel keyiftir maşallah 170 le giderken gaz verince bile o hızlanma ivmesini hissediyorsun 205 leri gördümcok rahat ama çektim gazdan ayağımı sonrasında :=) böyle güzel seri bi arabayı kibar kullanmak zorunluluğu sahiden koyuyor adamayazık şu benzine verilen o kdr paraya yaw
litresi 4 ü buldu yuh yuh...!!!
bütün punto culara kazasız belasız iyi sürüşler t-jet çi dostlar allah bize sabır versin![]()
![]()
Sıkıntı orada kullanamadıktan sonra 120 veya 77 beygir ne farkeder insan arabasından keyif alamıyor he olurda gaza gelip keyif almak istediğinde 10 L nin üstüne çıkıyor tüketim.
Ama bazı arkadaşlar olayı aşmış koklatıyorlarmış yalnız sırlarını henüz paylaşmadılar paylaşırlarsa sevinirim.
ben düzlükte sabit 90-110 arası giderken 2 ila 4 litre arası yakarak gidiyorum valla..
06 GTR 52
-Crossfit-
Forging Elite Fitness
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri