Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
42 sonuçtan 21 ile 40 arası

Konu: Abs kullanımı hk

gökhan batman
    istemiyaki - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Trabzon
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 14

yerler biraz nemlimiydi acaba??
    nemliyse araç durmuyor abs de evet.
    bende geçen nemli ve hafif yokuş aşağı bir yolda önüme bir dedenin atlamasıyla ani frene yüklenmem gerekti. abs direk devreye girdi ve tıkır tıkır şeklinde dedeye doğru nerdeyse hiç yavaşlamadan (kuru yoldaki etkiye göre) gitmeye başladım. dedenin yoldaki hareketini takip ederek son ana kadar direksiyonu çevirmedim. sonra adamın kaçış yönünün tersine kırarak kazadan kurtulmuş oldum. abs duruş mesafesini kısaltmasa da hakimiyeti sürücüde bırakarak kazaları büyük ölçüde önlüyor

2. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Mehmet Sç
    υпвεʟıεναвʟε edelsang - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Plaka
    35 KoLeRa 23
    Edilen teşekkür: 243

benimde başıma geldi 3mt ilerdeki araca tosladım durmuyor.. :s

4. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Oğuz KOCA
    İl Başkanı (Isparta) izoci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Isparta
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    330
    Edilen teşekkür: 1913

şükür frenler de sorunum yok allah kimseye sorun yaratmasın
    TSİ Jetta.

Oğuz MERDAN
    byspayn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Eskişehir
    Rengi
    Evo Metalik Beyaz
    Edilen teşekkür: 405

Alıntı Scottie Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kısaltmıyor.... dediği gibi ben denedim. golf önümde aniden durdu.. yada ben geç farkettim.... freni kökledim. abs devreye girdi ama durmadı GP sonra ayağım frendeyken direksiyonu kırarak tamponun tozunu aldım... sonra gaza bastım topuk.. çok heyecanlıydı ama...
    Eser Abi bu yorumunla kopardın beni
    Konu byspayn tarafından (06/01/2011 Saat 18:03 ) değiştirilmiştir. Sebep: yanlış alıntı

samet k.
    samprik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Plaka
    16 GK 447
    Edilen teşekkür: 136

Araştırma İnceleme

Alıntı levan34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bir izlenim: duraktan taksiye bindiğim zamanlar megane araçların abs ışığının yandığını gördüm...bazı taksiciler abs leri iptal ettirmişler...bizim burada adamlar otobanda çok hızlı ve yüksek süratte yakın takip gidiyorlar....şoföre sorduğumda "abi, abs istediğimiz gibi durmuyor,eski sistem daha iyi,bizde soketi söktürüyoruz"dedi.....şaşırmıştım.

buna katılıyorum eski aracım doğan el pi ci 6 sene kullandım tabi opel korsa audi pejo 407 megane 2 vs.. birçok abs özellikli araçta kullandım zaman zaman fakat!
    üst düzey araçların dışında audi pejo hiçbir katkısını görmedm abs nin hatta beni daha büyük paniğe surukledi bazen ama doğanımla kendi abs mi kendim yaparak yani frene aralıklarla basarak mesafeyi kendim ayarlayabiliyodum. taksiciler haklı bence

geçen gun tartıştığımız bi konu vardı ark.larımla tecrübeli forum uyelerinden öğrenmek istiyorum

ani frenlemelerde debriyaj ile beraber frene basmak doğrumudur ? ve aracın modeli önemlimidir bunu yapmak için acaba ?
    ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar

BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!

iNaDıNa T-e-X-a-S

Hasan Aksoy
    insomnia06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 93

Alıntı akbiyik Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    neyse bundan sonra debriyaja aynı anda basmam ama işte alışkanlık olmuş
    ani frenlerde debriyaj kullanmalısın..internette uzun uzun yazılar var bu konu hakkında,bi araştır derim.hatta bu hafta sonu 0-100 programında bu konu hakkında yarım saat konuştular,basılmalı mı basılmamalı mı diye.ileri sürüş uzmanı bi vatandaş inanılanın aksine basılması gerektiğini defalarca dile getirdi..bi araştır derim..

Kaan Acurol
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. Budweiser - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Evo Siyah
    Edilen teşekkür: 524

Bu konuyu detaylı araştıran biri olarak cevaplıyayım. ABS konusu benim okulda bilimsel araştırma projemdi. ABS kesinlikle ve kesinlikle fren mesafesini kısaltmaz; kısaltması demek fizik kurallarını delmek demek ki böyle bir şey imkansız daha konun başında bir üyemizin dediği gibi ABS basitçe tekerleklerin kilitlenmesini engelleyerek kontrolün sizde kalmasını sağlar. tekerlekler yaklaşık olarak saniyede 18 kere sık-bırak yapmaktadır böylece kilitlenmenin önüne geçilmektedir. yani kimseyi mesleğinden veya başka statüsünden dolayı yargılamak istemiyorum ama taksiciler bu konularda akıllı ve bilinçli olsaydı taksici olmazlardı. Bu arada ABS sistemi ilk olarak 2. dünya savaşında uçaklarda kullanılmaya başlamıştır. buda genel kültür olsun.

samet k.
    samprik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Yok
    Plaka
    16 GK 447
    Edilen teşekkür: 136

Soru

Alıntı Budweiser Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuyu detaylı araştıran biri olarak cevaplıyayım. ABS konusu benim okulda bilimsel araştırma projemdi. ABS kesinlikle ve kesinlikle fren mesafesini kısaltmaz; kısaltması demek fizik kurallarını delmek demek ki böyle bir şey imkansız daha konun başında bir üyemizin dediği gibi ABS basitçe tekerleklerin kilitlenmesini engelleyerek kontrolün sizde kalmasını sağlar. tekerlekler yaklaşık olarak saniyede 18 kere sık-bırak yapmaktadır böylece kilitlenmenin önüne geçilmektedir. yani kimseyi mesleğinden veya başka statüsünden dolayı yargılamak istemiyorum ama taksiciler bu konularda akıllı ve bilinçli olsaydı taksici olmazlardı. Bu arada ABS sistemi ilk olarak 2. dünya savaşında uçaklarda kullanılmaya başlamıştır. buda genel kültür olsun.
    yani abs mesafeyi kısaltmaz fakat abs olmasada taksicilerin kullandığı benm dediğim olayda kısaltmaz demek istiyosunuz.. abs nin tek avantajı hakimiyeti bize vermesi demek oluyo ama bi ark.ın dediği gibi profosyonel bi sürücü için abs nin faydaları yanında eksileride olabilir bence bu yapılacak fren olayın durumuna ve şartlara göre değişir.

genel kültür için teşekkürler bende bi ekleme yapmak istiyorum ileri teknoloji 2030 hedeflemelerinde araçların daha az hasar görmesi ve kazaların aza indirilmesi için araçlarda oluşturulacak bilg. sistemleri ile araçlar bi aksilik olduğu(yoldaki çukur, kaza, yol şartlarındaki aksi bi durum) anda uydu vs. aracılığıyla arkasındaki ve o bölgedeki araçları uyaracak. buda extra bi genel kültür olsun diyelm
    ilk görüşte aŞk'a inanmazdım...taa ki evomu görene kadar

BiZ ŞaMPiYoN TaKıMı TuTMaDıK, TuTTuĞuMuZ TaKıMı ŞaMPiYoN YaPTıK..!!

iNaDıNa T-e-X-a-S

alper yonar
    Dynamic Üye alperyonar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Plaka
    06 YN 5**
    Edilen teşekkür: 356

kısaltmıyor.... dediği gibi ben denedim. golf önümde aniden durdu.. yada ben geç farkettim.... freni kökledim. abs devreye girdi ama durmadı GP sonra ayağım frendeyken direksiyonu kırarak tamponun tozunu aldım... sonra gaza bastım topuk.. çok heyecanlıydı ama...
    Çok heyecanlıydı

ORÇUN ÇABUK
    aŞK 3 HaRF BMW WiSTaRiA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Tekirdağ
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 2431

gayet süper atraksiyon yapmışsın eser

Ümit Coşkun TURUCA
    Emekli Moderatör GP COSKUN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İstanbul
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 6069

konudaki bütün mesajları okudum
    bazılarında güldüm bazılarında üzüldüm
    fren mesafesini kısaltır diyen arkadaşlar abs nin tam olarak ne olduğunu bilmeden nasıl frenmesafesini kısaltır dersiniz bu fizik kurallarını alt üst etmek demektir
    abs yani uzunca ismi ile anti blokaj sistemi siz ani fren yaptığınızda tekerleklerinizde kilitlenme yada kayma dediğimiz olayvar ise o tekerleğin fren gücünü abs beyninin ve sensörlerin vasıtasıyla frenlemeyi durdurur tekrar uygular durdurur tekrar uygular bu şekilde bloke olan tekerleğin dönmesine ve yönünü kaybetmemesine olanak sağlar
    bu saniyelik bazda sisteme göre 15-20 kez ile değişebilir
    şimdi bir düşünün fren basıncını durudurp tekrar basınç uygulayarak bir aracı nasıl daha kısa mesafede durdurursunuz
    burada asıl sistemin amacı kontrolün sizde olmasını sağlama amacıdır
    eğer kısa mesafede durmak istiyorsanız abs sistemine ihtiya duymayacak yada devreye sokmayacak kadar hem daha erken frene basmak hem yol ve hava şartlarına göre daha yavaş gitmek en akıllıca yoldur

Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )

14. Bu mesajı için 2 kişi GP COSKUN'ye teşekkür etti:

ŞAFAK AKBIYIK
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. akbiyik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Evo Gri
    Plaka
    06 DF 7508
    Edilen teşekkür: 151

Alıntı insomnia06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ani frenlerde debriyaj kullanmalısın..internette uzun uzun yazılar var bu konu hakkında,bi araştır derim.hatta bu hafta sonu 0-100 programında bu konu hakkında yarım saat konuştular,basılmalı mı basılmamalı mı diye.ileri sürüş uzmanı bi vatandaş inanılanın aksine basılması gerektiğini defalarca dile getirdi..bi araştır derim..
    3 saattir araştırdım haklısın dediğin gibi debrijaya basılı tutarak fren yapmayı oneriyor ama bide su var eğer ben debrija basmadan frene bassaydın araba kesınlıkle dururdu ama motor stop ederdi tabiiki kaza yapmaktansa motor stop etsin valla bilmiyorum kafam karısık ama genel yargıya gore debrija basılı tutarak fren yapmayı tavsiye ediyorlar

coşkun arkadasında soylediği gibi yavaş gitmek yol durumua gore ayarlamak bu sekilde debrija basılı tutup fren yapmak en iyisi şimdilik...

uğur kamçı
    Kurallara uymadığı için forumdan uzaklaştırılmıştır. xcruelx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Bursa
    Rengi
    Titanyum Gri
    Edilen teşekkür: 358

Alıntı insomnia06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +1000
    İleri sürüş teknikleri olarak muhakkak devraj ve fren diyorlar. Boşta arabayı durdurmak diyorlar ama hatırlatırım arkadaşlar viteste iken gaza basmasanızda motor arabayı görtürmeye çalıyor. (yol rampa değil ise) dolayısı ile sizi ileri götürmeye çalışan motor a mı fren yaptırmak daha kolay yoksa boştaki motoramı?

Arif Emre Doğan
    circassiancomis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    55 RG 784

benzer bir sorunu bende yaşamıştım ışıklarda kırmızı ışığı geç farkettim, pedal tak tak vurdu yavaşladı baya sonra abs saldı kendini frene basmıyormuş gibi gitmeye başladı araba el freni ile durdurdum..

ABS özelliği direksiyon kontrolünü sağlamak fakat, fren mesafesini kısalttığı bariz, absyi devredışı bırakabilirseniz deneyebilirsiniz..

Denenmiş bir Örnek: YouTube - New Holland, ABS SuperSteer
    акъылышъуIы зиар фэгъэтIысыгъ къаргеy

chip-farz-vacip-sünnet

Arif Emre Doğan
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    55 RG 784

Alıntı matushella Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Senin en büyük hatan aynı anda debriyaja basmak olmuş. Yani 60 km ile giden vitesi boşa atılmış bir araba düşün. Tabiki o araba durmakta çok sıkıntı yaşar. Kademeli olarak vites küçülten motor frenini kullansan çok hızlı dururdun. Ayrıca sizde EBD yokmu? Ben daha ABS'nin devreye girdiğini görmedim. Ani frenlerimde sürekli 4 lüler yanıyor yani EBD çalışıyor.
    EBD farklı bir sistem tekerlerden biri boşta kalırsa ebd devreye giriyor

chip-farz-vacip-sünnet

Arif Emre Doğan
    Nereden
    Samsun
    Rengi
    Evo Beyaz
    Plaka
    55 RG 784

Alıntı asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bence senin frenlerinde bi problem olabilir abs fren mesafesini kısaltmıyor bu gerçek ama yapılan teslere göre abs li araç abssis araçlara göre 15 metre gibi bir mesafeyle daha az fren mesafesi sağlıyor
    ama kısaltmıyor o da iyiymiş
    Konu circassiancomis tarafından (10/01/2011 Saat 12:40 ) değiştirilmiştir.

chip-farz-vacip-sünnet

Eser Dilsiz
    hhhed - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Ankara
    Rengi
    Orleans Mavi
    Edilen teşekkür: 43

ABS nin açılımı 'anti-lock braking system' dir. Bu videolarda güzel özetlemişler;

ABS fren sistemi sürüş güvenliği açısından ne sağlamaz? - UZMANTV
    YouTube - Freios ABS - teste Bosch

21. Bu mesaj için teşekkür edenler:

Ercan Kul
    erc10 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Balıkesir
    Rengi
    Granit Gri
    Plaka
    10N4857
    Edilen teşekkür: 1

Evet gerçekten ABS demek erken durmak değil sadece fren esnasında kontrolün yitirilmemesi için sağlanan elektronik bir sistem.

murat aras
    opexturk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    İzmir
    Rengi
    Yok
    Edilen teşekkür: 83

aynısını ben de yapmıştım yokuştan inerken duramadım önde duran ducato'ya girmemek için direksiyonu kıvırdım ayağım frendeyken hafif tozunu aldım ben de ondan sonra da topuk

cengiz toksoz
    punto elx2001 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Nereden
    Yurtdışı
    Rengi
    Yaprak Yeşil
    Plaka
    C 906 BO 52
    Edilen teşekkür: 65

Senenin 7 ayi kis, kar ve buz asfalt gizli buz yada sabah erken yola cikarsaniz kar ile kapli ve isi minimum -15 maximum -38 (su an -25) ABS siz araca hayatta binmem durmuyor ve dumduz kizakliyor, ABS freni koklesenizde direksiyon kontrolunun sizde olmasini sagliyor.
    Demek istedigim ABS fren mesafesini kisaltmaktan ziyade, arac kontrolunun daimi sizde olmasini saglar.

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon