helal olsun saygı duyarım bu kadar bilgi icin
Printable View
helal olsun saygı duyarım bu kadar bilgi icin
Konuyu dikkatlice okuduktan sonra , cozume kisa yoldan ulasmis olduk sayenizde. Bu gun 39€ a satin aldigim map sensorunu degistirdim. Aracim Opel Corsa D 1.3 cdti enjoy. 3 gundur ayni problemi yasiyordum.Burada arac fiyatlari uygun ama servis fiyatlari biraz ucuk.Belki benim gibi bir cok insana daha yardiminiz dokunmus oldu. Tesekkur ediyorum. Fransadan selamlar...
Selamlar konu hortlatmak istemezdim fakat aynı arıza başımda mevcut yeni konu acmak yerine buradan devam etmek istedim aracım 2011 evo dynamic euro 4 motor aracım 3 ve 4. viteslerde 3.000 rpm üstüne cıktığı an kesip motor kontrol ettirin hatası veriyor ve 3000 rpm yi geçmiyor kenara çekip stop edip tekrar calıstırıyorum arıza sönmüyor fakat arac eski haline dönüyor istediğin kadar uzuyor birdaha yüklensen de kesmiyor sadece 5 6 saat biryerde yatıp ilk çalıstırıp cıktıgında bunu yapıyor stop marş sonrası düzeliyor
1. babam arac tamircisi ve yanımızda calısan ustada da 2008 grande mevcut
onun Map sensörünü söküp kendi aracıma takıp 20 km yüklenip denedim arıza ve kesme yapmadı Dedik tamam sensör arızalı bosch marka sensörü taktım sabah 25 30 km gezdim devirli kullandım sorun yok akşam gezi dönüşü tam arac sollama atağa gececektim ölü devirde 4. vitesde arac gitmezde 3 ister ya o sırada aynı hatayı verdi ve suan yine yüklenince kesiyor
şimdi bu sorun nedir arkadaslar wastegate denilmiş wastegate daha önce karsımıza bu tür arıza cıkmadı hiç ayrı olarak satılıyor mu tamiri mevcutmu veya başka neyden kaynaklanır ?
nasıl bir yol izlemeliyim yardımlarınızı bekliyorum
Varmı yardımcı olabilecek ?
Arkadaşlar konuyu hortlamak istemezdim ama benim yaşadığım sorunla alakalı olan tek konu olarak bunu buldum internette şimdiden kusura bakmayım
bende 1.6 golf tdi var 2011 model aracımla 1 ay öce kaza yaptım sol önden kaldırıma çıktım sıkıştırdıkları için her neyse
Araç sanayide toplandı edildi motorunda bir sorun yok denildi arabayı teslim aldım her şey güzel yolda giderken araba 3000 deviri gördüğünde yada yokuşta zorladığımda yani kısaca motor zorlandığında kendini korumaya alıyor hız kesiyor bir anda tık diye bişey kapatıyormuş gibi bi sarsıntı oluyor ve arıza ışığı yakıyor ışığı yaktıktan sonra gaz yemiyor gidiyor ama koskaca golf toros gibi gitmeye başlıyor bende yoldan dönüp direk geri götürdüm tamam hallederiz denildi şuanda 2 hafta olucak halen çözülemedi şimdi denediğimiz olayları ben bildiğim kadar anlatıcam arabadan fazla anlamıyorum ama öğrendim bi kaç bişey öncelikle ilk olarak westgate kontorlünü yaptık sonra map sensörü kontrolü gaz kelebeğinden şüphelendik onuda başka bir araba bulup değiştirdik falat bu sorun halen devam ediyor bunun sebebi sizce ne olabilir yardımcı olmanızı rica ediyorum teşekkürler ayrıyeten yazamayı unutmuşum bilgisayarda p02340 arıza kodu veriyor turbo basınç ayarı gereğinden fazla yüksek diyor bir türlü yapamıyoruz
selamlar hocam multijetlerde bunu westgate yapıyor westgate üzerindeki mili wd 40 ile yağlayıp levye yardımıyla ileri geri hareket ettirince sorun çözülüyor westgate turbo basıncını ayarlıyor o bazen takılı kalıyor bu sefer motor turbo fazla hava basıcak diye algılayıp kendini korumaya alıyor tamircinize gidin westgate miline wd40 sıkıp ileri geri alıştırın diyin sorun cözülecek
bu arada westgate de sorun yok gibi gözükür ama o spreyi sıkınca marşa basınca istediğin kadar gazla sorun yapmaz multijet motorda bu şekildi eminim diğer tüm turbolu araclar böylederi benim yaşadıgımı yaşıyosunuz orası zamanla paslanıyor su geliyor vs çalısması zorlasıyor milin
https://i.hizliresim.com/X0dVzO.jpg
milin fotografını koydum yuvarlak içine aldım
Çok teşekkür ederim inşallah sorun böyle ufak bir şeydir can sıkmaya başladı artık çünkü yarın sabah ustamla birlikte deniyeceğim bilgilendiririm yine
Westgate milinin fotoğrafını ekleyebilecek olan var mı?
Map sensörü ve westgate milinde değilse sorun neydedir?
Teşekkürler