Öncelikle aramıza hoş geldiniz
Araçınız maksimum torku 1750 d/d üretmektedir bu yüzden vites değiştirmek için en iyi devir aralığı 1750-2000 dir ancak bana göre araç biraz fazla bayılıyor ben 2000-2500 arası değiştiriyorum.
araçı çalıştırırken debriyaja basmanız şanzımanla motor arasındaki bağlantıyı kestiği için daha iyidir motor ilk çalışmada fazladan parça çevirmemiş olur ancak basmasanızda olur çünkü o parçaların oluşturduğu kuvvetler önemsenmeyecek kadar azdır.
yokuşta 2500- 2750 devir arası idealdir çok çünkü yokuşta aracınızın güçe ve torka ihtiyacı max güç 4000 d/d de max. tork 1750 d/d de (sonrasında düşüş gösterir) yani 2500-2750 arası güç ve tork kombinasyonu için ideal aralıktır
araçınız daha yeni 5000 km yaptıktan sonra yakıt tüketiminiz düşecektir ayrıca kış aylarındayız soğuk havalarda özellikle dizellerin yakıt tüketimi artar 6.0 şuan için oldukça iyi
ben defalarca test ettim yol bilgisayarının ortala yakıt tüketimi bire bir doğru sonuçlar veriyor ancak doğru sonuç alabilmek için 100-200 km yaptıktan sonra kontrol ediniz. gördüğünüz değeri mazotun lt fiyatıyla çarpıp 100 e bölerseniz kmde kaç para yaktığınızı görürsünüz ancak en sağlıklı ölçüm depoyu fullemek bitmeye yakın yeniden fullemek aldığınız litreyi yaptığınız km ye bölüp mazotun lt fiyatıyla çarpmaktır çünkü 700 km civarı yol yapmış olursunuz ve bu büyük ihtimalle kmyi yapana kadar şehiriçi,şehirdışı, sıkışık trafik, yokuşlar, v.b gibi farklı şartlarda aracı kullanmış olursunuz ve aldığınız sonuç hepsinin genel ortalamasıdır.
bilgi için teşekkur ederim yeni yeni farkettim aracı bazen bayıyorum mesela 60 km hızla 4.vitesişte gidiyorum
Yer imleri