Arkadaşlar araç aldığımdan sonraki, yaptırdığım işleri bilgi olarak paylaşıyorum.

1- Yakıt pompası sızdırması vardı araçta bilerek aldım. Netten araştırdığım kadarıyla pompanın revizyon yapılabileceği söylendi. bursa orhangazide tekniş otoya fiat servisine gittim. yakıt pompa değişimi + 10bin bakımı 750 lira fiyat verdiler.
o servisten tanıdık usta beni aradı ve bana birini yönlendirdi. yeni pompa ve 10 bin bakımı 600e yapacağını söyledi. bende 450 lira pompa 150 lira 10 bin bakımını yaptırdım. castrol 5-30 full sentetik yağ, yağ, hava ve polen filtresi değiştirildi. şuan sızdırma yok.
Burada not olarak; yakıt pompasından sızan yakıt motora bağlı 2" civarı bir plastik boru var ona damlıyor. zamanla sızan sıcak yakıt sert boruyu yumşatarak yırtıyor ve araç yolda kalıp motorda büyük hasarlar meydana geliyor. usta bana bu yakıt pompasını değiştirmedikleri için 8000 lira masraf açan motorların olduğu söyledi. Sızan yeri kontrol ettim ve gerçekten kuru kalan yere nazaran bariz yumuşaktı

2- şu araç çalıştırıken arada bir gelen jırrrrt sesi, onuda sordum. şarj dinamosunun yağlanması gerektiğini,
soğuk havalarda yapması normal yazın geçer, hiçbir şeye zararı yok boşuna masraf etme dedi. fiyat alamadım.

3- arabanın anahtarı aracı bazen açıp kapatmıyordu, dedim heralde pil bitiyor. saatçiye gittim. pili söktü ölçtü pil sağlam dedi. bu sefer araç hiç tepki vermemeye başladı. elle açıp kapatıyordum. anahtarı sıfırlamam gerek diye düşündüm nette yazan bilgileri denedim nafile. en son ustamı aradım anlattım. bir çilingire yönlendirdi.

adam söktü taktı lehimledi anahtar 10 metre civarından çalışıyordu.Yeni pil taktırdım mesafe uzadı. birde anahtarlık aldım. 30 liraya hallettim. eve geldim aracı stop ettim, ne olsa begenirsiniz tahmin ettiğiniz gibi anahtar çalışmadı. tekrar gittim. dedim usta böyle böyle. tekrar lehimledi falan denedik çalıştı. arabayı çalıştırdık kapatık anahtar çalışır vaziyete geldi. sebeb olarak devrelerin korozyona ugradığını falan söyledi.

mevcut masraflarım bunlardır. iç temizlik yaptırmak kaldı
Teşekkürler.