Tolga; Y.Mahalle Birmot'da Saim Bey'in söylediğine göre, Selenia dışında yağ kullanmak motoru garantiden çıkarıyormuş! Bülent'in Kırmızı zaten çıkmış durumda, onun tuzu kuru!Sen devam et Selenia'ya
![]()
serviste castrol koydurma istesek yapıyorlarmı??
birde
ben antalya ya giderken yolda kontrol etttim min çizgisine gelmişti yağ manavgatta 1 lt selenia aldım yaklaşık yarım litre yağ koydum
araba 9000 km de
fiat yol yardımı aradım manavgat yetkili servis ilk araba dizelse normaldir hiç sorunsuz devam edebilirsin dediler
ama içim rahat etmedi yağ ekledim
eger serviste castrol koyulabiliyorsa bende castrol kullanmak istiyorum
1.3 Multijet 90 hp ve turruncuuu
Tolga
Tolga; Y.Mahalle Birmot'da Saim Bey'in söylediğine göre, Selenia dışında yağ kullanmak motoru garantiden çıkarıyormuş! Bülent'in Kırmızı zaten çıkmış durumda, onun tuzu kuru!Sen devam et Selenia'ya
![]()
bende bunu duydum
castrol edge çok kalitelibir yağ
ben selenia dan kaliteli olduğuunu düşünüyorum ama murat dediğin gibi ise garanti dışı kalmasını da istemem
1.3 Multijet 90 hp ve turruncuuu
Tolga
bugün gittim servise (erkay) yarım litre yağ eksiltmiş. onu tamamladılar. ama ücret aldılar. 500 gr a kadar ücretsiz değişme diye birşey duymadık dediler erkay da
Fiat Grande Punto 1,3 Multijet Active E.Kırmızı +......+......+......+......+
bu 500 gram olayını tam olarak araştırmak gerek..
bu konuda bilgisi olan varmı acaba... servisten arkadaşlar vardı burda bir kaç tane onları göremiyoruz bu aralar ama cevaplayan olursa sevinecez artık...????
GP active 5 k. mj 75 hp new orleans mavi
Açıkçası serviste Castrol Edge bulamazsınız.
Yanınızda götürmeniz gerek.Garantiyi etkilemez.her söylenene inanmayın yaa.
Photoshop Değil , Gerçeğin Ta Kendisi
SÖZDE DEĞİL , ÖZDE MODİFİYE
Arkadaşlar Yeni jenerasyon Dizel motorlar ilk kilometrelerinde bir miktar yağ eksiltir..Bu normal..30-40 bin km den sonra normale dönecektir..Aynı olay yakıt tüketimi içinde geçerli..Aracınıza istediğiniz yağı koydurabilirsiniz..Blok muafiyeti yürürlüğe girdi biliyosunuz..
Otomobillerin pekçoğuna fabrikadan ilk çıkışında eksik yağ koyuyorlar bence sorun oradan.Yeni Vectra aldık 3000 km de bakım lambası yandı.Servis eksik yağ koyuyorlar bu sürekli oluyor yeni arçlarda dedi.Şimdi hiçbir sorun yok.Aynı şey Opel Corsa ve Ford Focus içinde oldu.
Merhaba,
Birmot-Küçükyalı da Müşteri İlişkileri Sorumlusu olarak çalışıyorum.Site değişmeden önce üyeliğim vardı,şimdi yine aranızdayım.Her konuda yardıma hazırım.
Konuyla ilgili bazı hatırlatmalar yapmak istiyorum.Öncelikle sıfır alınan tüm araçlar teslim öncesi bakım yapılarak sizlere ulaşıyor,yağın eksik olma riski yok,kontrol ediliyor.
Kullanma klavuzlarında da göreceğiniz üzere dizel 10.000 km benzinli 20.000 km,eğer km dolduramıyorsanız yılda 1 defa bakım aralığıdır.
Tabiki motor yağ ile çalıştığı için aracın bir miktar yağ eksiltmesi gayet normaldir.Yağ çubuğunu ara sıra kontrol etmekte gayet faydalı.
Yalnız araçların hepsinin garanti kapsamında olduğunu ve mutlaka her türlü işlem için yetkili servislere gidilmesi gerektiğini hatırlatmak istiyorum.Servislerde yapılan tüm işlemler o servisin ve tabiki Tofaş ın garantisi altındadır.
Saygılarımla
Şebnem Korur
Birmot-Küçükyalı
Merhaba Şebnem hanım..
@Şebnem Hanım; öncelikle hoşgeldiniz!
Yukarıda motor yağı konusunda söylediklerime açıklık getirebilir misiniz? Bir de yetkili bir ağızdan cevabı almış olalım! :ok:
Bugun Bosch Car Service'i aradım. 4filtre+balata+motor yağı 260TL dediler. Motor yağı olarak Shell Helix kullanıyorlarmış. önerir misiniz? Birde fiyatı nasıl buldunuz?
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri