Özellikle kısa mesafede yakıt artışı oldukça fazla hissediliyor.
Özellikle kısa mesafede yakıt artışı oldukça fazla hissediliyor.
Bugün depom bitti soğuk havaya rahmen 680Km yol yapmışsım yol bilgisayarına göre 35-50km daha gider yazıyordu şehir dışı şehir içi karışık
yol bilgisayarı yakıt tüketimi 6,2/ortalama 100Km
Konu zafer murat tarafından (15/12/2010 Saat 21:30 ) değiştirilmiştir.
FİAT FİORİNO EMOTİON 2012 1.3 Multijet 95HP Start&Stop (SİYAH)
aracım punto 1.3 multijet 75 lik
iki hafta önce tüm filtreler ve yağı değişti
hava sıcaklığı -5 ile -10 arası en fazla
ortalama yakıt 5.1 den 7.1 e çıktı
soğuk dışında bir neden varmı acaba diyorum????
Sizce???
bende bugün ustayı arayacaktım hava filtresini tekrar çıkarıp taksak mı diye..
herkes soğuktan diyor demekki normalmiş
bugün öyle bir soğuk vardıki 35km şehirlerarası yolda arabanın ısısı bile normal değildive ortalama yakıtıma bir baktım 8,5idi
![]()
abı bunları okudukca rahatlıyorum bende de ya acayıp farklı oldu yakıt attı sarı yanıyordu kırmızının cok az altın da 60 lıra mazot aldım opet 130 km oldu lamba yandı ama cok bayırda cıktım soguk 3-5 derece arasıydı
kışın soğuklarda, şehir içi kısa mesafede yakıt artışı inanılmaz fazla oluyor. 8 lt/100 km leri rahat görüyor.
ama uzun mesafede bu kadar fark olumaz gibime geliyor.
kontak hızlandırıcı eter sprey dedikleri bişey var hava filtresinin girişine uygulanıyormuş soğuk havalarda hava girişini kolaylaştırmak dizellerde ilk çalışma zorluğunu kaldırmak açısından sabahları faydalı diyorlar belki bu sıkıntıya derman olur
kullanan oldu mu ben kullanmayı düşünüyorum da
sakın sakın aklından bile geçirme
motora hava filtresinden ether sıkarak çalıştırmak hem zararlı hem çok tehlikeli
eski teknoloji yıldız pompalı araçları çalıştırmak için kışın kullanırdık
üstelik birde alışkanlık yapar ethere alıştımı bir daha hayatta ether koklatmadan çalıştıramzsın ether koklatılmış motoru marşa bastığında ilk çalışma anında öyle bir takırtı ve vuruntu duyarsınki motora ne kadar zarar verdiğini anlarsın etherle çalıştırayım diye krank kesenide sekman kıranıda kol çıkartanıda blok patlatanıda çok gördüm
soğukta çalıştırmak için eğer zorlanıyorsa aracınız hava filtre girişinden
sıcak hava tutmak en faydalı yöntem
bu arada söylemeden de geçmiyeyim eski kamyoncular arasında etherin adı şöför dostu diye anılır![]()
Benim Sürdüğüm Hayatın Geri Vitesi Yok...Geçmişimi Sadece Dikiz Aynasından Seyrediyorum ; )
Arkadaşlar hem hava soğuduğundan hemde bu soğuk havada klimayı açıp ısınmak istediğimizden yakıt artışı bencede normal. Ama güzel bir haber bir iki gün içerisinde hava sıcaklıkları mevsim normallerinin 6 derece yukarısında olacakmış.
Bir diğer etkende Kar lastikleridir.
hakan sımdı bı 50 lıra aldım bakım ne olcakbekı yanlıs olmustur
70 ıraya 350 km nasıl ıstan bula gıtıp geldım hakan![]()
# Fiat Türkiye Kullanıcı Forumları Network # |
Yer imleri